Lady Chatterley szeretője

Bakancslistához adom
Lady Chatterley
angol filmdráma, 110 perc, 1993

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A férje által elhanyagolt angol arisztokrata úrnő és a természet csupasz erejét megjelenítő kertész zabolátlanul vad testi kapcsolatban talál rá önmagára és a szerelemre. D. H. Lawrence 1928-ban írt "botránykönyve" sokáig csak cenzúrázott változatban kerülhetett az olvasókhoz - a filmalkotókat azonban a téma többször is megihlette. A történet nem is kerülhetett volna jobb helyre, mint a "botrányfilmjeiről" (Lisztománia, Ördögök, Szenvedélyes bűnök) elhíresült Ken Russell kezeibe, aki az eredeti műhöz méltóan, ízléssel és magas színvonalon ábrázolta a mindent elsöprő szenvedély erejét.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Lady Chatterley
Mellors
Lord Clifford Chatterley
Mrs. Bolton

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
gladiolus 2013 febr. 17. - 20:14:02
És ha valaki keresgéli, nem fogja megtalálni, mert nincs hozzá magyar felirat, de a blu ray-tõl megrendelhetõ szinkronnal.És jók a szinkronhangok, még szegény Selmeczi Roland és Kováts Adél szinkronizálta.
gladiolus 2013 jan. 29. - 20:06:10
Én nem olvastam végig a könyvet, és nem néztem meg a többi változatot sem, mert egyik sem kötött le, csupán néhány részlet megnézésére futotta a cérnám.
Ez az egy film viszont elég volt, mert szép volt,és számomra mindent megadott, ami ebbõl a történetbõl a képzeletemben élt.Azok után, hogy ezt láttam, ezekkel a színészekkel, már nincs kedvem megnézni senki mással.
Hitelesen bemutatta azt, hogy az embernek csak azokra a dolgokra, érzésekre és emberekre van szüksége, amikre és akikre igazán, minden sejtjével vágyik.
Nagyon szép és érzékeny prezentációja annak, hogyan szakad ki két vergõdõ lélek a rájuk kényszerített magányból és megalkuvásból, s hogyan találják meg természetesen szép és egészséges ösztöneik által a helyes utat, amire minden ember vágyik.S mindezt a természet lebilincselõen szép ölelésében.
1/10
tamast2 2010 nov. 10. - 09:11:31 1/10
A legjobba 2006-os Lady Chatterley. Azt erdemes megnezni mindenkeppen. 9/10
leguan 2009 okt. 20. - 12:55:13
Hát láttam talán 3,vagy négy feldolgozást e témában - hihetetlen milyen förmedvényeket tudtak kreálni ebbõl a csodálatos regénybõl! - de Russell Mesterben most sem
kellett csalódnom... :) csodálatos film,
csodálatos rendezés...csodálatos hangulat...imádom Russselt... :D
pozsizsuzsi 2009 ápr. 08. - 14:05:48
Mert nem nézték meg a filmet.
Scala 2008 máj. 27. - 22:48:57 Előzmény StJust
... no meg Sean Bean! Igaz, még zsenge "zöldbab" korában. ;)
StJust 2007 máj. 08. - 22:28:38
Nem olvastam a könyvet,de a film nagyon tetszett. Igazi ódonhangulatú angol vidék tárul a szemünk elé,na meg nem utolsó sorban Joely Richardson bájai :-)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu