Lancelot, a Tó lovagja

Bakancslistához adom
Lancelot du Lac
francia-olasz filmdráma, 85 perc, 1974

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Lancelot lovag legendája újra és újra foglalkoztatja a filmművészeket. Arthur király és a Grál lovagjainak varázslatos és izgalmas története egyben annak az egyetlen nőnek a kudarcba torkolló extatikus keresése, akit mint a mindenkori szerelmi költészet tárgyát és eszményképét ismerünk. Bresson a művészi formák kimeríthetetlen gazdagságával mutatja be a sisakos, páncélos lovagok képzeletbeli világát, miközben a film középpontjában a földi és égi szerelem örök küzdelme áll.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Coleman 2011 júl. 26. - 15:57:46
Szóval öt percig bírtad... aztán idehánytad a nagyon konstruktív véleményed. Karinthynak te is csodálatos modellül szolgáltál volna.
Nézz utána ki az a Robert Bresson, nem akárki, azt a minimális tiszteletet megérdemli, hogy legalább végignézd a filmjét, utána gyalázkodj, mert addig a véleményed a silány (az sem, egyszerûen nulla) és a filmrõl gyakorlatilag szó sem esett.
Coleman 2010 júl. 02. - 11:22:46
Hát, az elsõ hozzászólóra nem érdemes több szót pazarolni - ennél. Természetesen nagy film, mint minden Bresson, ez is egy igazi mûalkotás. Talán még soha nem ábrázolták ilyen mûvészi erõvel a nagy eszmék utáni dezillúziót. Képek és hangok igazi szimfóniája, biztos, hogy még sokszor meg fogom nézni.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu