Lány a parkban

Bakancslistához adom
The Girl in the Park
amerikai filmdráma, 109 perc, 2007

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Julia (Sigourney Weaver) képtelen feldolgozni, hogy 15 évvel korábban a játszótérről eltűnt 3 éves kislánya, míg ő egy pillanatra elfordult. Férjétől elvált, fia sorsa sem érdekli, csak az a pillanat jár az eszében, amikor a kislánynak nyoma veszett. Egy napon véletlenül meglát egy fiatal nőt, Louise-t (Kate Bosworth), aki épp egy napszemüveget lop el egy boltból. Julia felkarolja, magához költözteti, és egyre inkább azt hiszi, hogy a lány valójában az ő 15 éve elveszettnek hitt kislánya. Különös viselkedése nem talál megértésre környezetében, ráadásul az önfejű, vadóc lánnyal sincs könnyű dolga.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
dandelion83 2019 júl. 28. - 11:47:47 8/10
Jó film. Élethűen mutatja be, egy tragédia hogyan tör ketté egy idilli családi életet. Sigourney remekelt ebben a szerepben is, minden fájdalmat elhittem neki. Sokfélék vagyunk, különféleképpen dolgozzuk fel a tragédiákat, valaki próbál túllépni, míg mások nem tudnak elszakadni a szörnyűségtől. Jól kell szeretnünk egymást, úgy, hogy közben megpróbáljuk megérteni a másik érzéseit, fájdalmát, félelmeit. Sokféle kérdést boncolgat, nyitva hagyva utána őket, hogy a néző maga dönthessen.
gladiolus 2015 máj. 09. - 20:43:04
Nem tudom,én a magam részérõl nem szeretem az olyan filmeket, amiknek a végét találgatni kell, az ember valószínûleg azért nézi végig, hogy megkapja az alapkérdésre a választ, de itt sem kapja meg, ez már a második ilyen film a héten, amit látok, és ilyen cserbenhagyós, kicsit dühít.

Mindemellett persze a lényeg nemcsak ez, hanem az is, hogy mindketten megkapták azt a személyt, aki alapvetõen hiányzott az életükbõl, ami ezáltal kiteljesedhetett.
A kép alapján nem tudtam eldönteni, hogy a két kiscsaj azonos e, ezért nyitott maradt a kérdés, és mivel anyajegy sem volt, azt gondolom, hogy nem lehetett a lánya, de lehet, hogy tévedek.
karolinajenei 2015 máj. 09. - 10:12:24
Szerintem pedig pont, hogy az anyja. Ezt jelenti a fénykép is. Hisz mondta a lány, hogy egy 120 kilós nõ nevelte fel és a fényképen biztos, hogy nem az van, ráadásul pont még kiskorából, a nevelõszüleirõl biztos nem azt hordaná magánál. A végén pedig nem mutatják egyértelmûen, hogy ott van-e az anyajegy. Pont azért, hogy nyitott maradjon a kérdés és mindenki maga dönthesse el. Szó sincs itt választott családról, hisz akkor együtt lefényképezkednének és beraknák az albumba, hiszen csak akkortól tartozik a családhoz, nem kiskorától, mint a képen.
olang 2015 máj. 08. - 15:25:43 Előzmény Tibag05
Vagyis ne vigyünk haza napszemüveget lopó lányt? Mert aki ilyet tesz, az megérdemli....
Jól gondolom, ha a megjegyzésedbõl arra következtetek, te elképzelhetetlennek tartod, hogy esetleg a SAJÁT gyereked napszemüveget lopjon? És ha mégis megteszi? Akkor kiteszed a szûrét?
tutub 2014 okt. 13. - 01:02:49
Elég béna a vége. Elõbb is megnézhette volna. De amúgy egy elég nézhetõ film, leszámítva az agyalágyult fiút.
tutub 2014 okt. 12. - 22:54:42
És kiderül végül, h hogy tûnt el a gyerek? Nem kezdõdik rosszul, de ezért nem biztos, h fennmaradok. Sok a reklám.
Tibag05 2014 okt. 12. - 16:00:13 Előzmény mmBálint
"véletlenül meglát egy fiatal nõt, Louise-t (Kate Bosworth), aki épp egy napszemüveget lop el egy boltból. Julia felkarolja, magához költözteti,.."
megérdemli!
mmBálint 2013 aug. 30. - 23:39:37
igen, a film végül is a választott kapcsolatoról, kiépült "családról" mesél.

Egy apró belsõ vicc (már ha jól értettem), amikor az anya mondja a fiának hogy "összeütközésbe kerültem a törvénnyel... és alulmaradtam" vagy valami ilyesmi. Lehet hogy tévedek, de ez talán egy Dead Kennedys (punk) szám idézete (azért is gondolom, mert nagyon nevet rajta a fia, pedig önmagában nem túl vicces mondat). A dal: "I fought the law and the law won."

Most nézem: nem is Dead Kennedys, hanem egy sokkal régebbi dal, de õk is feldolgozták, meg ahogy nézem sokan mások.
bereggelek 2013 aug. 30. - 22:49:36
***SPOILER***

A múltkor nem láttam az elejét és egyébként is valamit dolgoztam közben, ezért nem néztem igaziból, csak úgy nagyjából figyeltem, és nem értettem, miért írják itt, hogy nem a saját lánya volt az a fiatal nõ. Most viszont megnéztem az elejét, és ott volt az a bizonyos anyajegy a kislányon. Ez a kulcs? Onnan lehet tudni, hogy az õ lábán nem volt ott az anyajegy?

***SPOILER VÉGE***
offtopic
magicvoice 2013 aug. 30. - 19:41:40
Küldtem PÜ-t.
londonier 2013 aug. 30. - 16:48:51
Légy szíves írd már meg, hogy akkor most a lány a lánya volt-e vagy sem. Köszi!
magicvoice 2013 aug. 30. - 10:54:04
Persze, hogy kiderült. A fia meséli el a rendõrõrsön.

Nekem is nagyon tetszett a film. Kisgyerekes szülõként át tudom érezni, mekkora veszteség lehetett számára a lánya elvesztése, és hogy 16 évvel késõbb is mennyire meghatározza az életét, és hogy a legvékonyabb szalmaszálba is milyen erõsen kapaszkodik, csak hogy visszakaphassa. Szerintem, a befejezéssel se volt semmi gond. [Spoiler] Ahogy beletette a lány a régi családi fotót az albumba, családtaggá vált, nem Maggie-ként, hanem Louise-ként. [/Spoiler]
Peluvia 2013 aug. 30. - 09:16:25
Sziasztok!

Az érdekelne, hogy kiderült-e mi történt valójában a kislánnyal, mert arról valahogy lemaradtam.
raczkia 2013 aug. 30. - 07:43:49
Nekem az tetszett nagyon ebben a filmben, hogy hiába volt dráma, miután vége lett nem lett rossz kedvem, nem kerített hatalmába az öngyi-depi hangulat. Inkább elgondolkodtatott a maga módján, és ezt teljesen pozítiv dolog. Maga a film olyan édes-keserû volt, ha egy szóban összeszeretnénk foglalni. Nagyon tetszett, végig lekötött. csak ismételni tudom az elõttem hozzászólok véleményét, hogy a színészek egytõl-egyig kíválóak voltak. 10/10
olahmiki1959 2013 aug. 30. - 06:45:44
Attól dobtam egy hátast, hogy Sigourney Weaver milyen baromi jól énekel dzsesszt.
A nõ szinte összes filmjét láttam eddig, és ez csak most derült ki.
Nem igaz, hogy az élet milyen meglepetéseket tartogat...

A film egyébként nagyon tetszett.
Sikerült elkerülni a giccses fordulatokat, és a hollywood-i ízû befejezést, bár az zavart egy kicsit, amit egyébként nagyon sok amerikai filmben észrevettem már, és baromira idegesít, hogy rengeteg probléma abból adódik, hogy az emberek nem mondják el a dolgokat a másiknak, titkolóznak, holott néhány mondattal tisztázni lehetne a konfliktusokat.
Igaz, hogy akkor nem lennének bonyodalmak, félreértések, váratlan fordulatok, és pillanatok alatt vége is lehetne a filmeknek.
A forgatókönyvírók meg éhen halnának. (Mondjuk, ez zavarna a legkevésbé...)

Az tetszett, hogyha Amerikában egy játszótéren a gyerekek körül ólálkodik valaki, - akármilyen jó szándékkal is tegye, - öt perc alatt ott vannak a rendõrök...
Kíváncsi lennék, hogy nálunk egy ilyen bejelentésre kijönnének-e...

Jó film volt, érdemes volt megnézni.
10/10
DE93 2013 máj. 20. - 20:13:42 10/10
Most néztem meg. Hát, erre mit mondjak? Imádni való egy film. Nagyon tetszett, hogy a drámaiságot oldották a zenével, illetve néhány képsorral, mely nem a fõ szállal foglalkozott. Sigourney a kedvencem, de mindenki jól játszott. Film közben azt gondoltam, ez egy kiszámítható, elõrelátható film, de mindig volt benn egy fordulat, egy csavar, mely olyan szinten behúzott, bevonzott a filmbe, hogy néznem kellett tovább, és nem bántam meg! Szívbemarkoló történet, kiváló dráma! Csak ajánlani tudom!
10/10-et érdemel mindenképp!
10/10
real_madrid 2012 júl. 23. - 03:55:20 10/10 Előzmény Rahar
remek film volt, bár én másféle befejezésre számítottam. louis jól nézett ki.
7/10
Rahar 2012 jún. 30. - 23:14:54 7/10 Előzmény sanderb
Hasonló véleményem van nekem is. A színészi játék kiváló. A képi megvalósítás megfelelõ, de semmi egyedi megoldás. Az alaptörténet egybõl felkeltette az érdeklõdésemet, a cselekményvezetés már kevésbé tetszik. Nem gondoltam, hogy ilyen irányba megy el a történet. Egyszer jó volt megnézni, de többször nem fogom. Aki kedveli a drámákat az tegyen vele egy próbát.
brrrrrrrrr 2012 márc. 09. - 13:14:03
Nagyon tetszett, S W hozta a formáját, nagyszerû színészi alakítást nyújtott.
A film szomorú, de ugyanakkor egy kicsit vidám is.
Louis, barnán igazán gyönyörû volt.
10/10
8/10
sanderb 2012 márc. 05. - 10:10:48 8/10
Szépen filmre vitt dráma, nagyon megható. Szerettem volna, ha egy kicsit jobban ki van bontva, talán hatásosabb lett volna, de így is elérte a szívszorongatást. 10/8
Összes hozzászólás