Látomás

Bakancslistához adom
Vision
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott japán-francia dráma, 109 perc, 2018

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A San Sebastian-i filmfesztiválon mutatkozott be Juliette Binoche főszereplésével.

A francia írónő, Jeanne Japánba utazik, hogy felkutasson egy ritka, legendás gyógynövényt. Útja a gyönyörű narai erdőbe vezeti, amely az ország egyik legősibb, legsűrűbb rengetege. Itt ismeri meg Tomót, a különös, komor erdészt, aki hűséges kísérőjéül szegődik. A titokzatos tájakon Jeanne újra átéli első nagy szerelmének emlékeit…
Bemutató dátuma: 2019. április 18. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
itsme1 2020 okt. 25. - 10:12:52 3/10
A spiritualitás efféle magaslatait sosem fogom tudni befogadni, de a táj és Binoche arcjátéka megérdemel néhány pontot.
3/10
funfun 2019 ápr. 28. - 13:49:11 3/10
Hát nem az a film, ami a misztikuma miatt leköti a nézőt! Elég sok érthetetlen, pontosabban nehezen kikövetkeztethető, ám azért csak fontos elem van benne, ami azért kellene a megértéshez. Elkövettem azt a hibát, hogy a filmnézés előtt pár nappal elolvastam egy kritikát, hát aki írta, az még annyira sem vágta, miről szól a film, mint például én.
SPOILER.
Szerintem a film második felének történései arról szólnak, hogy a hősnő egyszer már élt itt, az akkori szerelmétől szült egy gyereket, akit a vak nő elvitt egy házaspárhoz, azok nevelték fel. Hogy miért, nem tudom. Na és ez a gyerek jelent meg a favágó (a hegyek őrzője) házánál, mikor már nagy lett, és mikor a hősnő újra visszatért (pontosabban az újra visszatérése után újra visszatért, hiszen közben haza kellett mennie Franciaországba). Én így raktam össze magamnak, lehet, tévedek. Persze nem tudom, a hősnő miért viselkedett olyan ellenségesen a fiatal fiúval, mintha féltékeny lett volna rá. Na és ez az egész prímszámos, kabócás, 1000 fokos tüzes dolog, amiről beszélni se nagyon beszéltek, csak leírták egymásnak... Szóval már túl sok volt. Hogy a kutyusnak miért kellett meghalnia, és a favágót (hegyek őrzőjét) megölték-e egy vadász balesetben, vagy sem, már nem tudtam megfejteni.
Összefoglalva a látomás nevű növény, amit olyan elszántan keresett, valami hallucinogén "varázsgomba" lehetett, amiből a film ötlete megszületett... Legyen 3 pont.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu