Latte és a titokzatos varázskő

Bakancslistához adom
Latte & the Magic Waterstone / Latte Igel und der magische Wasserstein
6 éven aluliak számára nem ajánlott német animációs film, 81 perc, 2019

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Latte, a kedves sünlány szeret fantasztikus történeteket kitalálni és hősködni. Ő az, aki mindent bátran megold és mindenkit megment. Az erdőben, ahol él, az állatok nagy veszélybe kerülnek, amikor egy nap az utolsó tó is kiszárad és súlyos szárazság fenyeget. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a hatalmas Medve királytól. A két kisállat nem kevés kaland közepette jut el a medvék birodalmába, szerencsére a kotnyeles kismókus Latte igazi társává válik, s egymást segítik át a nehézségeken.

A Latte és a titokzatos varázskő a finn születésű Sebastian Lybeck, Németországban rendkívül népszerűvé vált gyerekkönyvének adaptációja. Lybeck az évtizedek során több könyvet is írt Latte főszereplésével, művein generációk nőttek fel.
Bemutató dátuma: 2019. december 19. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Rotovics Kázmér 2020 dec. 21. - 21:29:35 4/10
2019-ben bátor dolog volt ezzel a kb. 2015-ben jónak számító animációs technikával előjönni. Ettől persze még lehetett volna jó a mese - ha nem rontják el...
Értem, hogy a készítők a sündisznó nehéz gyerekkorával próbálták megmagyarázni az elviselhetetlen személyiségtorzulásait, de ezzel nem tették könnyebben emészthetővé a néző számára az affektáló, konok és öntörvényű állat húzásait. Legszívesebben felrúgtam volna az égig. Nekem végig úgy tűnt, hogy nem is a többieken akar segíteni, hanem csak önmagának akar bizonyítani. A mókus sokkal szerethetőbb karakter lett volna, kár, hogy neki csak a főszereplő segítőjének szerepe jutott. A forgatókönyvíró és a rendező csapatot ettől függetlenül örökre eltiltanám a szakmától, mert sikerült nekik a viszonylag jó alapötletet is tönkretenni. Kidolgozatlan, szedetvedett, indokolatlan karakterek akadályozzák, teszik érthetetlenné a történet sodrását, akik mintha az utolsó pillanatban estek volna be a sztoriba. A béka például hogy a fenébe változott át hirtelen alattomos, negatív karakterből segítő pozitívvá mindenféle magyarát nélkül? És miért beszél minden állat, kivéve a hiúzt?
És a medvék... biztos, hogy a német (pontosabban valami skandináv) kreatív csapatba beszivárgott pár orosz diverzáns, és volt valami perverz vonzódásuk a cirkuszi medvékhez is. A mese mélypontjait a balettozó, majd később a szinkronúszó medvéknél éri el: és az aláfestő, egyértelmű orosz motívumokkal dolgozó zene a néző maradék lekesedését is porrá zúzza. A medvék 3D modellje pedig szinte kb. a legelső szériás Mása és a medvéből lett lenyúlva.
Ehhez képest az utolsó jelenet bénasága, amikor az állatok a kövön marakodnak... hát erre már csak sztoikus nyugalommal legyintünk és alig várjuk, hogy vége legyen a szenvedésnek és felállhassunk a fotelből.
6 éves kor felett tilos megnézni.