Lautrec

Bakancslistához adom
francia filmdráma, 122 perc, 1998

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Lautrec 1864-ben, Franciaországban született. Az arisztokrata családból származó fiú gyermekkorában megállt a növésben egy örökletes betegség folytán. Fogyatékosságában az is közrejátszhatott, hogy szülei unokatestvérek voltak. Egyetemi évei során úgy döntött, elhagyja otthonát, és a kabarékról, a prostitúcióról és a bordélyházakról nevezetes párizsi Montmartre negyedbe költözik. Gyakran időzött az akkoriban egyre népszerűbb Moulin Rouge-ban, ahol a díszletet is ő festette. Gyengéd szerelmi szálak fűzték Suzanne Valadonhoz, aki Degas, Renoir és Lautrec modellje volt. Suzanne egyszerű parasztlányként autodidakta módon tanult meg festeni, és arról álmodozott, hogy egyszer Henri felesége lesz. Boldogan élték közös életüket Lautrec 37 éves korában bekövetkező haláláig.
Bemutató dátuma: 2000. január 20. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Henri de Toulouse-Lautrec
Suzanne Valadon
Henri anyja
Henri apja
Aristide Bruant

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1asokközül 2009 júl. 10. - 10:42:17
Az Moulin Rouge c. könyvben, amely Lautrec életrajza (és gondolom a filmben ami ez alapján készült 1952-ben) nem is említik Suzanne Valadont, semmi olyasmirõl nincs szó hogy arról álmodozik, hogy a felesége legyen, sem hogy boldogan élték közös életüket Lautrec haláláig. Tudja valaki, hogy mi az igazság és mi a kitaláció?
rincze 2008 dec. 05. - 18:25:15 Előzmény Alassea
Helló!
Nagyon szeretném megnézni ill. megszerezni ezt a filmet!... Tudna valaki ebben segíteni?
elõre is köszi!
üdv.
Alassea 2008 nov. 05. - 02:33:51
A film felénél rájöttem, hogy a Lautrec c. filmet megelõzõ olasz film feliratait láthatom. Elég gáz a csatorna részérõl.
Érdekes, hogy ilyen ballépés a rendszerváltás elõtt nem történhetett meg, de ha meg is történt volna, azt a zsenit aki ezt elkövette örökre kitiltották volna a Magyar Televiziótól.
Alassea 2008 nov. 05. - 01:54:50
Nagyon nehéz úgy nézni és fõleg élvezni egy jó filmet, amely szinkronizált, ha közben egy teljesen más film feliratai futnak alatta.

Szerettem volna élvezni a filmet, de nem sikerült, mert máskor alig lehet elolvasni a feliratokat, ennél a filmnél a pocsék feliratozást még jól ki is emelték.

Nagyon sok minusz pont a zone europának!!!!
Rebbeka 2008 nov. 05. - 00:13:33
Olvastam az eletrajzat gyermekkoromban. Szeretem a festmenyeit, nagyon nagy muvesznek tartom. Ha ebren tudok maradni megnezem, ha nem csak remenykedni tudok, hogy ismetelni fogjak egy normalis idopontban.
10/10
fejgerinchúroska 2008 nov. 04. - 15:28:06 10/10 Előzmény Strangereister
Melyik marha találta ki, h azt a színészt, azt a karaktert Alföldi hangja szólaltassa meg magyarul?
Strangereister 2008 okt. 30. - 22:25:49
Érdekes film, az összhatást javítja Alföldi Róbert zseniális szinkronja
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu