Leányvásár

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar játékfilm, 1982

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Egy San Francisco környéki faluban leányvásár van. A vendég milliomos Harrison szenátor lánya, Lucy mindenkit kikosaraz, ezért a hagyományoknak megfelelően jelképesen hozzáadják a falu "utolsó" legényéhez, Tom Miggleshez. Tom apját, Fleetwoodot Harrison tette tönkre, ezért bosszúból Tom ráveszi a seriffet, hogy az esketés igazi legyen. Harrison szenátorék menekülnek Tom elől, abban bízva, hogy felbontják a házasságot, ha nem lehet egy évig kimutatni az együttélést. Lucy közben beleszeret a fiúba, aki bevallja, hogy ő Fleetwood fia.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zora 2015 dec. 14. - 20:39:52 10/10
Most sem tudok mást mondani, mint 4 éve: imádom ezt az operettet! :-)
10/10
zora 2011 febr. 17. - 12:26:33 10/10
Jajj, de imádom! Mindig megnéztem a tv-ben, egyszer fel is tudtam vetetni, igaz fekete-fehérben, 86-ban a kaposvári színházban, aztán a rádióból vettem fel - az egy '60-évekbeli hangjáték volt -, most meg úgy 5 éve megven dvd-n. A dalait kívûlrõl fújom, a húgommal mindig duetteztünk belõle...
"- Nagyon vad ez a vadon, ülök a padon, unalommal nézek szét..."
Imádom!
Ja, a Zsurzs Éva rendezésben igen, Hûvösvölgyi Ildikó-Betsy, Kováts Adél-Lucy, Bubik István-Tom, Szerednyei Béla-ifj. Rottentrotty(vagy mi), Garas Dezsõ-id. Rotten... és mások, akik remekül játszottak!
Mindenkinek ajánlom!
Egy emlék: 1990-ben bevittem a koleszba, hátha lesz olyan, aki megnézi. A legkeményebb rocker is ott ült az ebédlõben velünk, ami dugig volt, annyira tetszett mindenkinek!
zz76zz 2011 febr. 17. - 12:06:54
Ismertetõ: A történet egy San Francisco környéki népszokásra épül: azt a lányt, aki mindenkit kikosaraz, csúfságból a falu utolsó legényéhez adják feleségül. Ez a hagyomány a kiinduló pontja a Leányvásár címû operett cselekményének. A helység képviselõje, a milliomos Harrison leányával, Lucyvel megérkezik az ünnepségre. A rátarti lány természetesen mindenkit kikosaraz. Ezért hozzák azt a döntést a helybeliek, hogy férjhez kell mennie a környék csavargójához, Tom Migleshez. Persze Tom Migles nem valóságos csavargó; családját valaha épp Harrison tette tönkre, méghozzá a tõzsdén. Ez a fordulat Tomnak alkalmat ad arra, hogy a csavargó álarcában bosszút álljon Harrisonon.

Az operett indítása valóságos nagy konfliktus; méghozzá a drámai konfliktus kibontását ígéri. Az operett törvényei persze nem a tragédia és a bosszú irányába sodorják a cselekményt, hanem a megbékélés és az egymásra találás útjára. Ám az érzelmi összeütközések sok-sok lehetõségét nyújtja így is a változatos és gazdag cselekményû darab. A Leányvásár az operettirodalom egyik remeke; a mai napig a magyar operettmuzsika világhírének hirdetõje.
mezsge 2010 nov. 15. - 09:38:40 Előzmény Ercska
szia,

nem tudom, ez az a Leányvásár -e, amiben Hûvösölgyi Ildikó is játszik?

azt irtad fórumn, hogy tõled vh be lehet szerezni :) elég régvolt.. mg aktuális?

nagymamám nagy kedvence, de sehol sem tudjuk megszerezni...

elõre is köszi:

emese
10/10
tigi5 2010 ápr. 23. - 10:01:07 10/10
Jajaj, lehet ezt (meg az elõzõ hsz-t) valahogy törölni?
Megtaláltam!
Elnézést mindenkitõl.
tigi
:(
10/10
tigi5 2010 ápr. 23. - 09:59:12 10/10 Előzmény Ercska
Írtam privit, mert igen-nagyon szeretném én is a filmet, de vagy nem kaptam választ, vagy nem tudom, hol köll keresni. Tud valaki segítni? Elõre is köszönöm!
tigi
:-)))
szkomerszki 2009 dec. 13. - 13:25:37 Előzmény Ercska
Szia!

Nekem kellene a film!
Egyszer láttam, de sehol nem tudom megszerezni!
Köszi!
Ercska 2009 dec. 10. - 13:58:09
akinek kell a film, nálam jelentkezzen :D
offtopic
hera71 2009 jan. 08. - 15:52:39 Előzmény Semprini
Szia!
Meg is van neked ez a film?
Szeretném én is megszerezni.
Erika
Pünkösdi Kató 2008 márc. 25. - 22:23:02 Előzmény Semprini
Én is láttam, szerintem is nagyszerû tvmûsor. Nagyon szépek a helyszínek, a történet, és természetesen a színészeink is nagyon kedvesek, szeretetre méltók. :))
Bubik nagyszerû bonviván, talán még Koncz Gabit tudtam volna elképzelni helyette:)
10/10
Semprini 2007 aug. 22. - 13:41:49 10/10
Nekem az egyik kedvenc zenés magyar filmem ez a feldolgozás. Western-operett, ami teljességgel egyedülálló a mûfajban! A szereposztás pazar. Muszáj Kováts Adéllal kezdeni; akkoriban nem volt nála ideálisabb a naivaszerepekre, ezúttal is tökéletes, amihez Kalmár Magda kulturált énekhangja a hab a tortán. Szerednyey Béla is elsõ osztályú ebben a bugyuta táncoskomikus szerepben, szinte rászabták a figurát. Garas Dezsõ - Garas Dezsõ. Bármit csinál, nagyágyú. Szegény Bubik István kissé pikírt, macsó bonvivánja kilóg egy kissé a képbõl, de Gulyás Dénes tenorja korrigálja a hibát. Hûvösvölgyi Ildikó viszont saját hangján énekel, hiszen zenemûvészetit is végzett, és megálljaa helyét. Még az epizódszerepekben is olyan színészóriásokat látunk, mint Zenthe Ferenc vagy Szabó Ottó...
A mûfaj kedvelõinek kötelezõ darab, de ezt õk úgyis tudják... Megunhatatlan.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu