Távol a világtól

Bakancslistához adom
Leave the World Behind
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, thriller, 141 perc, 2023

Értékelés:

152 szavazatból
Szerinted?

Egy luxusszálláshelyre tett családi kirándulás baljós fordulatot vesz, amikor egy kibertámadás kiiktatja a család eszközeit – két idegen pedig megjelenik az ajtóban.

Stáblista:

Szereplők

Amanda Sandford
G. H. Scott
Clay Sandford

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
nick2005 márc. 17. 19:43:33 2/10
A film nagyon jól indul, van egy szituáció, keletkezik egy probléma, a helyzet fokozódik. Szépen történnek az események, aztán egyszer csak mindenféle megoldás nélkül vége. Nincs végkifejlet. Ha ilyen fogalmazást írtam volna általános iskolában, akkor a magyar tanárom 1-est (vagy 2-est ad). Egy normális műnek úgy kellene felépülnie, hogy bevezetés, tárgyalás, befejezés. Hiszen így lesz kerek. Ennek a filmnek nincs befejezése, mert a cselekmény közepén egyszer csak vége. Persze mondhatjuk, hogy a készítők a nézőre bízzák, hogy találja ki a végét, mindenki úgy, ahogy neki tetszik. Én megnéztem volna, hogy a készítőknek milyen ötlete van a befejezésre, de úgy tűnik nem volt nekik semmilyen.
2/10
Perillustris márc. 03. 20:20:30 2/10
"Az ilyen filmek soha nem lesznek felpontozva, a népnek halálos iramban kell, akció és felszínesség. Egy átlagos tiktok felhasználó végig se tud nézni egy ilyen lassú, gondolkodós filmet"

Lóf... üttyöt! Én aztán bármikor végignézek egy lassú, aprólékosan kidolgozott filmet.
Mindig visszatetsző, ha valaki úgy emeli fel magát a piedesztálra, hogy másokat lenéz a véleményük miatt.

Ezt is végignéztem, de számomra csak a kameramozgás miatt volt értelme.

Úgy érzem, bedobtak egy kalapba 100-150 jelenet(ötletet), majd találomra kiszedték a szükséges számút, szereztek hozzá néhány nézőcsalogató színészt és leforgatták a filmet.

Azt is megmagyarázhatná valaki, Ruth karakterét miért kellett átszexualizálni a testére tapadó felsőjével.

Persze, ha ez nem lenne elég, még fel is kérdezi Clay-t, aztán ártatlan arccal meséli az apjának, hogy őt a fickó nagyon megdugná.



A szarvasokkal sikoltozó rész a film mélypontja.


1/10
janogyu febr. 18. 20:11:58 1/10
Ha valaki azért néz filmet hogy "borzongjon", akkor neki tetszeni fog. Ha valaki azért néz filmet hogy intellektuális kalandot éljen át, hát ő ne nézze meg. Én az utóbbi vagyok, így sajnos lukra futottam.
9/10
Vik jan. 21. 19:36:34 9/10
Lassú, izgalmas, agyalós, összetett film. Nem olyan, mint a legtöbb mai könnyed, lájtos múvi.
10/10
Brokovics jan. 15. 06:50:04 10/10 Előzmény P.Rekanna
TV2,RTL neked való
10/10
Brokovics jan. 15. 06:43:07 10/10
Aki lepontozza az ilyen filmet az IQ szintje alulról veri az 50-et fingja nincs az egészről , ha már egy kicsit gondolkozni kell végük van, sok barom :D egyébként 10/10 a film nagyon tetszett ;)
1/10
Nina_489 jan. 14. 20:29:22 1/10
Ez egy kib@szott szar film volt, a történet jó lett volna csak a rendező nem volt elég hozzá... Ne pocsékolja senki az idejét egy ilyen 3ad osztályos filmnek nevezett valamire. Soha többet másodszor!
10/10
delpie01 jan. 11. 11:25:23 10/10
10/10
Jól adja át a film a szorongást és az egyszerű ember tanácstalanságát amit ilyen helyzetben érezhet.
Végig titokzatos és fenttartja a feszültséget. Gondolkodásra késztet, és külön jó a magyarázat hiánya.
Az ilyen filmek soha nem lesznek felpontozva, a népnek halálos iramban kell, akció és felszínesség. Egy átlagos tiktok felhasználó végig se tud nézni egy ilyen lassú, gondolkodós filmet.
1/10
Kritikus24 jan. 08. 17:06:12 1/10
Ennél pocsékabb filmet nem láttam még 😂😂 senki ne b@ssza el az idejét erre! B@szas szokás szerint olyan szinten ami a 13-as szintet jócskán átlépi!!! Azért a korhatáron gobdolkodjatok már el!....
4/10
Laci1-67 jan. 07. 22:45:53 4/10
Érdekesen indul, de aztán egy nagy katyvasz!
1/10
Pega_ jan. 03. 14:10:01 1/10 Előzmény tesz-vesz
Egyetértek minden szavaddal, jól összefoglaltad,mi hibádzik a filmben - baromi sok minden. Szomorú,hogy ilyen filmet a 21.században óriás szenzációként reklámoznak, miközben az értéke erősen konvergál a nullához. Nagy hűhó semmiért - kb. ez jellemzi, amiben a feszültséget számomra egy idő után a zene és a hangeffektek tartották fent, a sztorit és a "mondanivalót" meguntam, mert már ezerszer láttam/hallottam kategória. Egy újabb amerikai film, ami valami magvas gondolatot akart megfogalmazni, extra nagyot, mélyen szántót akart mondani, de csak üres
frázisok puffogtatatása, rasszizmus (ami a fehérekre irányul, az nyilván zöld utat kap a Netflixen), zéró katarzis, zéró megoldás katyvasza lett az egész. Egy rohadt nagy lebegtetés, lerágott csont az egész film.
1/10
anonym30 jan. 02. 23:12:12 1/10
Mivel az írók sem tudták megmagyarázni az egész filmet, hagyták is annyiban. Logikátlan, értelmetlen, zagyvaság.
6/10
kbalazs211 jan. 01. 10:42:53 6/10
Izgalmasan indul, de aztán ellaposodik a film. Egy órán keresztül arról beszélnek, ami az első harmadban történt, így nem csoda, hogy 2 óra 20 perc a hossza... A végén van ismét némi történés, de a hasonló világvége-filmekhez képest ez sajnos nagyon gyenge lett. Látszik, hogy minimális költségvetésből próbálták megoldani.
8/10
Hamsterdog jan. 01. 10:24:00 8/10
Meg vagyok lepődve a sok negatív kritikán. Ez egy jó film. Jó a sztori, hitelesek a színészek, az embert az egész film alatt átjárja a borzongás. A film fényképezése különleges. A befejezés lehetett volna egy kicsit jobb, de így sem bosszantóan rossz. Hosszú, de jól felépített film.
4/10
biso7 2023 dec. 31. - 15:38:56 4/10 Előzmény Ivy00
Nekem is ez ugrott be, olyan, mintha egy sorozatot akartak volna csinálni. Elkészült a 60 perces pilot, de nem akarta megvenni senki ezért csináltak belőle egy filmet.
4/10
biso7 2023 dec. 31. - 15:30:52 4/10
Egy történetnek van eleje, közepe és vége. Sok filmnek bénára sikerül a vége, de itt a közepét is sikerült teljesen elrontani. Van egy hosszú, de izgalmas felvezetője a sztorinak és utána egy kusza, egymásból nem következő cselekmény. Hiába egy-két jó párbeszéd és értékes gondolat, nincs egy vezérfonál, amin haladna a történet.
3/10
tesz-vesz 2023 dec. 30. - 13:25:48 3/10

Tartalmatlan, semmitmondó filmecske, izgalmasan indulna, és a felszínes és sekélyes alkotók sokat markolnának, de keveset fognak, végül semmit nem ad a (film)kultúrához, semmilyen tanulság nincs benne. És teljesen unalmas lesz. Bár a vége valóban tetszik, hogy a fikcióba menekül a fiatalság a valóság problémái elől, de ettől még nem lesz jó az egész film.
Az egy dolog hogy egy-két operatőri bravúr van benne, de mi a film lényege?
Pár sznobon kívül tudjuk, hogy: A történet, ha maradandó akar lenni, akkor legyen benne katarzis, legyen benne megoldás egy problémára, nem elég sután felvetni a problémát, mint a Magyarázat mindennél.
Ha ezek nem, akkor egy kerek egész történet legyen elmesélve. Legyen eleje, vége, ne se füle, se farka. Nem árt ha tanulhatunk valamit és nem árt, ha a szereplők szájába nem csak szavakat és mondatokat raknak koeherencia nélkül, hanem valódi értelmet és összefüggéseket is mutathatnának öncélúság helyett közérdekkel.
Ha tudást nem is, legalább emberséget tanuljunk, a mexikói nőt otthagyja az úton aztán lelkizik rajta, és ha rá is kíván mutatni valami nyugati első világi problémára, hát nem a megoldás, hanem a rossz példát erősíti és elfogadhatónak állítja be az utólagos vekengéssel, a bántóan didaktikus (lásd a magaslabdás mocsaras kommentelőt) az lett volna ha Ethan segít a mexikói nőnek, és utána belenéz a kamerába Szomszédők vége főcím stílusban és elmondja hogy segítenünk kell embertársainknak.

és a rasszista mondatra sem akar reflektálni ÉRDEMBEN, ilyet kimondani hogy "ne segítsünk nekik, mert fehérek": nem lehet a 21. században, mert már megint az árkot ássa vele, gerjeszti a problémát reflektálás nélkül, és nem megoldja a demokrata Obama (producer) és demokrata filmgyártás, pont az ilyenek miatt lesznek népszerűek a gender és woke ellen fellépő pártok. Nincs az néger apának SEMMILYEN ÉRDEMI válasza erre, így a problémát csak eszkalálja, nem pedig megoldja.
A fekete tömegeknél lehet ez elfogadható álláspont, miközben ez is rasszizmus. Jogosan róhatja fel sajnos egy republikánus és akár egy orbán-párti is (miért kell etetni, éltetni őket?), de akár én is, hogyha fordítva kimondaná bárki a feketékre akkor kb betiltatnák a filmet (nem lehet mindig a rabszolga múltra mutogatni, az izraeliek se irthatnak embereket a holokauszt miatt.). de a fehéreket lehet szidni REFLEKTÁLATLANUL. Nincs kimondva a tömegek számára a probléma. És a tömegnek néha ki kell mondani, de azért nem ártana engem is megnyugtatni, hogy lássam, az alkotók bármivel is tisztában vannak... mert erről nem vagyok meggyőzve.
Nem kell bántóan didaktikusnak lenni egy filmnek, aki közölni akarna valamit, de azért jeleket adhatnának, azért nem kell republikánus, meg fideszes propaganda szintre süllyeszteni az üzenetet, a "megoldást", de nem árt, ha jeleket azért hagynak...

Az összeesküvés elméleteket ellen lépne fel, úgy, hogy összeesküvésként a bennfentes ismerősre utal állandóan az egyik főszereplő.
3/10
offtopic
tesz-vesz 2023 dec. 30. - 12:34:50 3/10 Előzmény rollø
:D magas labda :) te viszont szépen lecsaptad amit feldobtak neked :D
3/10
offtopic
tesz-vesz 2023 dec. 30. - 12:22:45 3/10 Előzmény bkz0691
melyik rész volt bántóan didaktikus? tudod mit jelent ez a szó amúgy? mutass valamit az intellektuális felsőbbrendűségedből légyszi. taníts minket mester!
azt tudod ki a sznob ugye?
6/10
SylviaMyel 2023 dec. 30. - 09:36:50 6/10
A film végig izgalmas, mellette van egy nagyon nyomasztó hangulata. Felveti a kérdéseket, amikre szeretnél is választ kapni, de ezt nem adja meg. A vége olyan, mikor hirtelen lekapcsolják a villanyt. Vegyes érzéseim vannak, mégegyszer nem feltétlenül nézném meg, de ha lenne folytatása azt biztos nem hagynám ki. 10/6
Összes hozzászólás