Légió

Bakancslistához adom
Legion
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 100 perc, 2010

Értékelés:

379 szavazatból
Szerinted?

Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén dolgozó, illetve veszteglő néhány emberben van, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Szerencsére Mihály arkangyal a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.
Bemutató dátuma: 2010. március 18. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
nagysanyi100 febr. 23. 19:00:04 9/10
Méltatlanul alul pontozott film az elmúlt 10 év gyenge alkotásaihoz képest.
kettyo 2019 aug. 26. - 00:50:33 Előzmény DeanRain
Igen, a két arkangyal ellentéte a meghatározó, de a gyereknek is központi szerepe volt valamiért, ami nem lett igazán kifejtve.
DeanRain 2019 ápr. 18. - 19:26:47 Előzmény kettyo
Szerintem ebben az esetben mellekes volt,hogy messias a gyermek,hiszen o is vegulis csak egy ember. Mihaly cselekedete volt vegig a kozeppontban es nem a gyermek.
DeanRain 2019 ápr. 18. - 19:23:45
Kettyo nem hinném,hogy Mihály védelmébe vette volna a gyermeket,ha a sátán gyermeke lenne. Érdekes hogy Mihály önfeláldozása és könyörülete mentette meg végül az emberiséget. Gabriel és Mihály ellentete hatarozta meg az egesz filmet. Az emberiség itt csak mellékes eszkoz volt,hiszen semmi olyan pozitiv tettet nem hajtottak vegre ami befolyasolta volna a vegkimenetelt. Kiveve a srac aki a lanyt vedte,aki egyaltalan nem is akarta ot eszrevenni.
kettyo 2019 febr. 15. - 01:27:05
Amúgy a gyerek az a Sátán gyermeke? Mert ha jól emlékszem az apokalipszis akkor jön el amikor ő megszületik.

Meg annak nem sok értelme lenne, hogy az Úr a saját gyermekét, a Messiást akarná kinyírni, mert haragszik az emberekre.
kettyo 2019 febr. 15. - 01:22:48 Előzmény Ford Mustang
Sanszos hogy haverja a rendezőnek vagy producernek, azért vállalta el, hogy ismertebb név is játsszon. Ilyesmi meg szokott történni.
6/10
BlueTT 2018 okt. 08. - 21:59:32 6/10
Bírom, amikor leakciózzák a horrort! Leárazták. :)
Jó kis fussunk, szaladjunk!
Ráadásul Dennis Quaid-et és Paul Bettany-t bármiben szeretem.
10/10
banoczya 2018 szept. 16. - 21:18:41 10/10
Nem rossz film. Leköt a hangulata. Különösen Paul Bettany. A papot is jól játszotta.
4/10
jozsi86 2018 máj. 09. - 15:52:05 4/10
Hát, elég gyenge eresztés. Összecsapott, elkapkodott sztori, cselekmény, béna akciójelenetek... gagyi.
2/10
Rövid G. atya 2015 nov. 06. - 21:44:38 2/10
A tehéntrágya több értéket hordoz, mint ez a hulladék a gagyi animációkkal, egyéb hülyeségekkel... :(
Én kis naiv azt hittem, valami érdekes film végre.
A látvány alapján hozza az Asylum filmek szintjét.
-Aquila- 2014 nov. 10. - 08:45:32
***** SPOILERS *****


Van tehát egy lány, Charlie, aki terhes, akárkitõl.
Van egy fiú, Jeep, aki nagyon szereti a lányt.

A születendõ gyerekkel senki sem törõdik, sõt, mintha az egész világ ellene fordult volna. Jeep számára olyan, mintha démoni hatalmak légiója, serege kelt volna fel, hogy elpusztítsa a születendõt, ezt a kis "világot", amely démonok az emberek egyre agresszívabb fellépésében testesülnek meg.

Pedig a fiú számára ez a gyermek - ahogy minden más születendõ - a lehetõségek végtelen tárháza, akár lehet a jövõ olyan kulcsfigurája is, amelyen a teljes emberiség léte múlhat. Ha õt el akarják pusztítani - a démoni erõk -, akkor azok a teljes emberiség ellen fordultak. Ha az emberek önzõségükben már nem törõdnek azzal, hogy másnak, esetleg náluk sokkal jobbnak megadják az élet lehetõségét, akkor nyitottá válnak arra, hogy démoni erõk szállják meg, így önmagukat pusztítsák el. Vajon van-e joga az ilyen értékrendet képviselõ emberiségnek az élethez, amikor más életével nem törõdik, a teljes Élet folyamával szemben közömbös? Vajon a teljes Életet képviselõ Úr hagyhat ilyen parazitákat élni, vagy Ítél felettük? Ha az Ítélet eljön, az az emberek számára a földi "Paradicsom" elvesztését jelenti, ahogy a történet is az "Elveszett paradicsom" fogadóban történik. (Szójáték, mivel a "Paradicsom vízesést" is jelenti.) Érdemes-e küzdeni a veszendõnek látszó Paradicsomért?

Ahogy a születendõ elpusztítására törekvõ erõket a fiú emberfeletti, démoni erejûnek látja, úgy ébred fel benne a védelmezés önmaga feletti, emberfeletti, "angyali" ereje, amely a gonoszt, a Sátánt legyõzõ Mihály képében jelenik meg. (Vagyis Mihály a fiúnak az egón túli védelmezõ minõségének megjelenése.) Ez az Élet isteni minõségû védelmezése, ahogy a Mihály jelentése: "ki olyan, mint Isten".

A korábban az Angyali üzenetet elhozó Gábriel ("Isten ereje") pedig most a Végítélet hírének elhozójaként jelenik meg.

A történet vége szerint a pusztítást vezetõ Gábrielt legyõzi Mihály, és ezzel az emberiség elsöprését elrendelõ Úr ellen fordul. Végül azonban az Úr Mihály mellé áll. Az indoklás szerint azért, mert Mihály (Jeep) nem azt képviselte, amit az Úr mondott, hanem amit valójában akart.
Ez valószínûleg arra vonatkozik, hogy a születendõ életének Ura, a lány azt mondta, hogy el akarta pusztítani a gyermeket, de a születés után, a gyermeket látva megváltoztak a szándékai, vagyis valójában (!) nem azt akarta, amit mondott.
De, érthetjük így is: "nem érdekel, hogy ki akarja pusztítani az Életet, legyen az akár az úristen is" - gondolhatja Jeep és az életet képviselõ minõségét megjelenítõ Mihály -, akkor is védelmezni fogja azt, bárki bármit mond, mivel a szíve mélyén - valójában õ is ezt akarja.

A film folytatása a Dominion sorozat.



( Láss!!!, ne csak nézz! )
lucalibra 2014 nov. 09. - 21:51:42
Ez akciófilm?!? Ez tiszta horror...!
Lillith Morgan 2014 aug. 03. - 23:07:09 Előzmény Sidorenko
Hát ennek van egy folytatása. Egy sorozat. A címe Dominion. Asszem húsz évvel a film történései után játszódik. Más színészekkel persze.
Aztán ott a három részes minisorozat, a Fallen.
Az angyalok háborúja filmek...

Más nem jut most eszembe.
Sidorenko 2014 júl. 27. - 20:54:10
Tudnátok valami hasonló filmet ajánlani? Mármint, ilyen angyalos filmet, mert ebben nem sok szerepük volt. A legjobba a film vége tetszett, amikor Mihály elbúcsúzott.
Lillith Morgan 2014 júl. 21. - 21:41:32
Szeretem ezt a filmet. Simán megnézem akármikor.
denyiro 2014 júl. 21. - 21:31:38
Átlagos filmtõl azért jobbnak tartanám. Elsõdlegesen a helyszínválasztás miatt tetszett, jól kiemelte a világvége hangulatot és azért a színészek sem voltak rosszak szóval legalább egyszer érdemes megnézni.
4/10
szingh 2014 jún. 01. - 11:17:22 4/10
Tegnap láttam, ma már nagyon kell erõlködnöm, hogy valamit felidézzek a filmbõl. Sok sebbõl vérzõ olcsófilm. És, mint már mondottam, könnyen feledhetõ. Talán ez az egyetlen, amit felhozhatok mentségére.
kofak 2014 márc. 10. - 14:16:58 Előzmény Diferente
Ez engem is kiakasztott anno. :D Bár egy másik, hypoltabb filmnél volt errõl szó, itt pl. nem annyira szembetûnõ az összegzés miatt.
4/10
Diferente 2014 febr. 24. - 01:13:40 4/10
Azok az emberek(?), akik erre a filmre képesek 8-10 pontot adni (10 maximális pont vagyis ZSENIÁLIS film, a lehetõ legjobb, mestermû, hibátlan filmalkotás), azok mégis milyen filmre adnak 1-5 pontot?
De most komolyan?
Válaszoljon már erre valaki!
Mert én nagyon úgy vettem észre, hogy a Port.hu-n pontozó emberek csak a 7-tõl 10-ig pontozást ismerik, hiába van 10 pont. Szar volt a film, untam, pocsék, ócska? Akkor adok rá 7 pontot. Elment, szórakoztatott? Akkor 8 pont. Ha tetszett és lekötött, elvoltam vele, akkor 9-10 pont. Így pontoz az átlag magyar. Mit ne mondjak, szép!
Mi a jó fenének van szerintetek 10 pont, ha TI csak a 8 vagy 10 pontot vagytok képesek adni egy filmre, annak fényében, hogy tetszett???
Jobb lenne nektek 2 opció: Tetszett és Nem tetszett, ez felelne meg a TI pontozási szokásaitokhoz!
zegorias 2013 júl. 31. - 07:42:42
A világtörténelem egyik legfontosabb csatája pár tucat hétköznapi ember között zajlik egy magányos sivatagi kricsmiben és közben gagyi amatõr módon megírt párbeszédek hangzanak el...Pedig a film alapkoncepciója jó lenne, csak el lett rontva.
Összes hozzászólás