Legjobb tudomásom szerint

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 123 perc, 2020

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

A történet főszereplője Nóra és Dénes, egy fiatal házaspár. Dénes feleségét egy éjszaka nemi erőszak éri. Az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, a későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert mindez épp egy örökbefogadási folyamat végén történik, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.
Bemutató dátuma: 2021. december 16. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex júl. 26. 12:52:54 6/10
„A házaspár súlyos következményeket kiváltó veszekedése rettenetesen ostoba volt” – mondta „csa.k@yahoo.com” és ezzel kénytelen vagyok egyetérteni.

Most fogadjuk el, hogy a történet igaz. Ha anya először ivott, akkor többet nem engedem neki, mert pont annyira lesz hülye tőle, mint a legtöbb férfi. Ha ilyen állapotban éjjel idegenekkel folytatja tovább a kocsmázást, akkor ne csodálkozzon, ha könnyűvérű szeszkazánnak nézik és úgy is bánnak vele – az erőszak persze akkor is túlzás.
Érthetetlen, hogy ha nekem a férjének sem mondja el mi történt valójában és erre a rendőrségen se képes, akkor miért nem szégyenkezik a nyilvánosság – barátok, ismerősök és idegenek – előtt?


Ezt és még pár apróságot leszámítva a film nézhető. A hang a magyar filmekre jellemző módon rossz, a színészek is vegyesen teljesítenek.
3/10
Tomix28 júl. 10. 15:13:11 3/10
Tipikusan a mai magyar valóságot tükröző nyomasztó film, nagyon gyenge sztorival.Tipikus gagyi magyar színészekkel és látszik az is,hogy nagyon kevés pénzből lett kihozva a film. Egyáltalán nem tudtam bele élni magam a filmbe mert ahogy jött egy új szereplő és megszólalt mindjárt rá döbbentett, hogy mennyire gagyi a film a gagyi magyar színészek miatt. Alig történik valami a filmben ,minimális izgalom és két órás.. Jézusom bánom, hogy ennyit áldoztam erre az időmből.
8/10
Böhöm máj. 07. 09:58:05 8/10
Szuper film, ami egyszerre szól a szexuálisan zaklatott nők helyzetéről és a körülmények nagyon sokféle értelmezéséről, valamint egy mély kapcsolati válságról. Külön megállna mindkét történet magában is, ráadásul annyira jól kiegyensúlyozott és árnyalt a sztori, hogy a film alapján ellentétes álláspontok is megalapozottan védhetőek. Nagyon érdekes és elgondolkodtató.
Annyi negatívum talán, hogy főleg az elején kicsit néha döcögős a történet, meg kicsit amatőr hatásúak, nem túl életszerűek a párbeszédek. Érdekes módon ahogy halad a film, úgy javul a színészi teljesítmény is.
Plusz egy tényleg nem jelentős, de mégis kicsit zavaró apróság, hogy a hang keverés az elég amatőr lett, sokszor alig lehet érteni a szöveget, aztán felhangosítás után más jelenetben meg olyan hangerő lesz, hogy az udvaron a kutyák is felkapják a fejüket. Szóval folyamatos hangerő állítgatás kell, ha nem akarunk zavarni másokat, és érteni is akarunk mindent. Ezért kár egy kicsit, mert kizökkent az egyébként nagyon jól építkező, fordulatos, érdekes filmből.
Hibáival együtt, szerintem nagyon érdemes megnézni.
8/10
luci87 2022 máj. 03. - 05:08:06 8/10
Bevallom,meglepett,és ez volt a jó.A főszereplőnk karaktere kicsit irritáló.A férj helyében én is meginogtam volna,elég labilis a felesége.
Az egyik jelenetben mintha a Hotel Margaret Danijat láttam volna,de leh H tévedek.
6/10
itsme1 2022 ápr. 04. - 07:51:39 6/10
Azon szerencsések közé tartozom, akit elkerültek a efféle események és az ilyen nők, így nyilván nem érintett meg annyira ez a dráma. A remek alakítások és jól megírt párbeszédek lekötötték a figyelmemet, de nem váltottak ki belőlem akkora hatást, mint az alattam szólónak.
10/10
lowbudget 2022 márc. 28. - 15:24:29 10/10
Minimum 10 pontos magyar film.
7/10
Katalin93 2022 márc. 21. - 20:05:52 7/10
Engem végig lekötött, bár tény, hogy vannak benne hullámvölgyek. Ezeket ha nem is kihagyni, de lényegretörőbben lehetett volna tömöríteni.
Érdekesen mutatja be magát a párkapcsolatot egy ilyen helyzetben, elgondolkodtató film.
5/10
pihes 2022 márc. 20. - 15:11:57 5/10
Mondjuk, hogy az eleje, és a vége között áll az egész cselekmény. Elhintenek egy-két dolgot, és annyi.
Kibírtam, lehetett volna jobb is!

5/10
7/10
Ildikó Nóra 2022 jan. 27. - 09:47:35 7/10
A film egyszer meg lehet nézni, a főszereplők jól játszottak, különösen Bodolai Balázs játéka tetszett; a mellékszereplők közül csak Máhr Ágnes alakítása tetszett, a többiek (Borbély Alexandra, Fenyő Iván, Szőcs Artúr) gyengék és idegesítőek is voltak. A vége meglepett, más befejezésre számítottam.
7/10
offtopic
Rotovics Kázmér 2022 jan. 14. - 07:53:49 7/10 Előzmény fofilozofus
"Korunk feminista lózungja" ja. Statisztikákkal, kutatásokkal alátámasztott tény.
naggi 2022 jan. 10. - 17:15:02
Ez egy érdekes magyar film, az elején néhol valóban leült a történet, de aztán felpörgött. A téma jó, elgondolkodtató.
7/10
fofilozofus 2022 jan. 09. - 21:04:45 7/10
Jól kitalált történet, jó dramaturgiával. A jó filmek az elején egy kicsit unalmasan indulnak, hogy aztán felpörögjenek. Itt is ez van, de lehet, hogy egy 5-7 perccel előbb kellett volna a felpörgetést megcsinálni. A vége sem teljesen sablonos, olyan igazi drámás. Az alaptörténeten felül van egy-két extra apróság benne, ami tetszett, de nyilván nem akarom lelőli a poénokat. Egy kis bajom van csak a filmmel, hogy korunk divatos feminista lózungjára épít, miszerint a szegény nők nem mernek feljelentést tenni a rendőrségen, mert megalázzák őket, ezért sokkal kevesebb feljelentés van, mint nemi erőszak. És ez a film ezt hivatott alátámasztani, így politikai propagandafilmmé vált. (Persze mikor a padon beszélgetnek az egyik jelenetben, a kocsmán kint van az I love CEU felirat). Emiatt a propagandajelleg miatt levontam egy pontot.
3/10
Dózsa Kovács 2021 dec. 16. - 21:24:18 3/10
Sajnos nem tetszett, pedig mostanában sok jó magyar filmet láttam de ez nem volt az. Mű volt számomra a hangzás sokszor és nagyon szájba adott, nem oda illő mondatok, mondandók. A zene is túl dramatizált volt sokszor. A férfi főszereplő teljesítménye sem volt elég, függetlenül attól hogy Hámori Gabi szerintem szuperül alakított. Csalódás...