Lélegezz!

Bakancslistához adom
Inhale
amerikai filmdráma, 100 perc, 2010

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Paul Stanton (Dermot Mulroney) Santa Fe kerületi ügyésze és felesége, Diane (Diane Kruger) minden egyes nap arra várnak, hogy biztató hírt kapjanak a donorközponttól. Kislányuk, Chloe (Mia Stallard) degeneratív betegségben szenved, csak a tüdő transzplantáció mentheti meg az életét. Az idő azonban sürget, a várólistán pedig sokan megelőzik. Így amikor Paul megtudja, hogy egy mexikói sebész illegális műtéteket végez, habozás nélkül úgy dönt, megkeresi az orvost.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Midnight67 2020 máj. 31. - 20:15:09 9/10
Hú, de kemény dráma volt ez. Már megszokhattuk, hogyha egy film Mexikóban játszódik, akkor általában nem Acapulco napfényes turistaparadicsomát fogjuk látni, hanem az alászállást a pokolba.
Itt is ilyesmi történt, egy hatalmas erkölcsi dilemma közepette.
Senkinek nem kívánnám, hogy ilyesmiben kelljen döntenie ..
Gina424 2014 jún. 19. - 22:43:01
Ez egy borzasztóan rossz film. Nagyon utáltam.
SPOILER

Ki az a hülye barom, aki nem tudja, hogy mûködik a szervkereskedelem? Szerintem egy idióta is tudja, hogy egészséges embereket rabolnak el, gyilkolnak meg a szerveikért. Akkor meg apuci ezzel nem volt tisztában? Már az elsõ pillanatban, hogy betette a lábát Mexikóba, tudnia kellett volna, hogy itt egy ártatlan gyermeket fognak megölni azért, hogy az õ gyermeke élhessen. Szóval - a film végét is figyelembe véve - a pasi egy rohadt nagy szemét, aki teljesen feleslegesen áldozott fel embereket (pl.: Inez) a semmiért. Ahelyett, hogy hagyta volna, hogy a gyermeke méltósággal meghalljon, nem, pluszban még õt is végigutaztatta a fél világon feleslegesen. Értem én, hogy az ember a saját gyerekéért mindent, bármit - na de annyit azért mindenkitõl el lehet várni, hogy döntsön. Idõben.
9/10
Keló Scofield 2014 ápr. 06. - 23:08:15 9/10 Előzmény tortura
SPOILER:

Újranéztem, a kislány élhetett volna, ha az Apa megteszi, amit.
Nehéz döntés.
tortura 2014 febr. 18. - 09:37:55 Előzmény Keló Scofield
SPOILER LEHET!!!
Szerintem a kislány mindenképp meghalt volna. Annyira rossz állapotban volt már, úgy legyengült, hogy az új szerv sem mentette volna meg szerintem.
Igen, sokan beáldozták volna a mexikói "söpredéket". (Ezek szerint a szokásos lemez, az amerikaiak pocskondiázása után most Mexikó következik). De az a söpredék is egy ember, egy kis élet, aki nem tehet arról, hogy a világra jött, hogy olyanok a körülmények és olyan élet jutott neki, amilyen. Aki figyelt is, elhangzik a film végén, hogy a vezetõk, a politikusok, a pénzemberek, az orvosok, az egész társadalom tehet arról, hogy ez történik. Nem az a szerencsétlen utcagyerek a hibás, hogy odaszületett, ahova. Nem kéne õket sem gyilkolni, pláne ilyen aljas célból. Attól meg a hideg is kiráz, hogy egy makkegészséges embert áldozzunk fel olyanért, aki fél lábbal a sírban van. Errõl mindig az a nõ jut eszembe, aki betelefonált egy éjszakai mûsorba és elpanaszolta, hogy van egy beteg gyereke. A férje elhagyta rég, és most a nagyobbik, egészséges, okos lánya is elköltözik és új életet akar kezdeni. Micsoda szemét! Mire a mûsorvezetõ megkérdezte, hogy tessék mondani, mennyi figyelem, szeretet, törõdés jutott az egészségesnek a beteg mellett? Hát ezért ment el. Mert nem akarta feltenni az egész életét arra, hogy a bárgyú mosolyt nézze. Gondolom elég volt neki ebbõl közel 20 évig.
Egyébként a fõszereplõ (akinek képtelen vagyok kiejteni a nevét) hihetetlen egy pasi. Fiatalabb korában (pedig több filmben láttam) észre sem vettem. De amióta "öregszik", kissé õszül, kissé ráncosodik az arca, hihetetlen sármos lett. Ezerszer jobban néz ki, mint 15-20 éve. Én hûséges típus vagyok, de ha találkoznék vele, hmmm... meginognék.
suicide commando 2013 máj. 21. - 14:51:14 Előzmény sznora
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

egyértelmûen feláldoztam volna,sõt abból a söpredékbõl 3 at is akár....úgy is szét cseszi magát(ahogy a doki mondta) kb 2 éven belül,cigivel,narkóval,meg még ki tudja mivel),aztán ki tudja,lehet pont az õ lányát erõszakolta volna meg egy mexikói nyaralás után,ott úgy is most az a divat,csoportosan turistákat erõszakolnak...
2/10
sznora 2013 ápr. 14. - 22:36:51 2/10
*** SPOILET''' ***
A világon nincs olyan szülõ, aki nem a gyerekét választaná!
Ha van, akkor az beteg!
A daját egészséges életét is odaadta volna a gyerekért.
Sõt az Inezért sem ejtett könnyet, pedig az is egészséges volt és a lánya miatt halt meg!
Arról a sok emberrõl ott a barkban, akit lelõttek!
Akkor mirõl beszélünk?

A hatásvadász amerikai maszlag jól mutat filmen, de semmi köze a valósághoz!
Egyetlen szülõ sem gondolkodik hasonlóan, akinek halalán van a gyereke és MEGMENTHETI!

Mondjuk ki, az apa többszörös gyilkos, aki a lányát is vezeklésnek használta fel, hogy megkönnyebbüljön!
Ez az én véleméyem!
9/10
Keló Scofield 2013 ápr. 13. - 18:57:50 9/10
SPOILER

Igen! Én is teljesen padlót fogtam amikor láttam, és a befejezése miatt (is) volt hatalmas ez a film.
Tulajdonképpen az Apa azért is választotta a mexikói kis srác életben maradását, mert egy teljesen egészséges embert áldoztak volna fel a beteg lányáért "cserébe". Már írtam ebben a topic-ban, hogy ez az élet rendje, ez rendeltetett.
Ettõl függetlenül, ha én kerülnék ilyen helyzetben nem hiszem, hogy így tudnék dönteni, de ebbe még belegondolni is szörnyû.

Bár nem volt sok szerepe, de kedvenc színésznõm, Diana Kruger játszotta az Édesanyát.
tortura 2013 ápr. 13. - 16:56:29 Előzmény Silverbeat
Egyetértünk. De örülök! Azt hittem, én vagyok az egyetlen, aki így gondolja. Ezek szerint mégsem. Nagyon jó film.
8/10
Silverbeat 2013 febr. 21. - 18:36:23 8/10 Előzmény KP01
Nagy csalódás a vége?! Pont a vége miatt még plusz 2 pont! - SPIOLER - Ponthogy az a lényege, hogy "mindent" megtenne a lányáért, de MINDENT azért mégse. Itt az emberség a lényeg.
giuditta79 2012 dec. 02. - 21:35:23
nagyon jó film volt, tényleg ritka az ilyen komoly témával foglalkozó, jól megírt film. De mi lehetett olyan, amit ki kellett vágni belõle?
A vége valóban kicsit amerikaisra sikeredett, de ez nem von le az egésznek az értékébõl.
Kiccike 2012 dec. 01. - 07:49:42
Fejlõdik a Film+. A mai mûsorában "vágott verzió"-ként jelzõzi a filmet. Ez szerintem tök jó, így mindenki tudja, mire számítson....
tortura 2012 nov. 12. - 18:26:59 Előzmény olahmiki1959
Mivel nagyon kedvelem a hozzászólásaidat, hadd vitatkozzam veled. Nem azért megy oda úgy, ahogy (ahogy leírtad), mert olyan ostoba, vagy mert olyan amerikai (nagy divat szidni õket). Ha pont azért vállal be mindent (verést, kínzást, pofonokat, esetleg azt is, hogy megölik), mert mindent de mindent meg akart tenni a lányáért. Hogy aztán mégsem a várt befejezés lesz? Talán azért, mert egy kicsit tanmese az egész. Van szeretet, család, meg van morális, etikai érzék is. Én meg tudom érteni. SPOILER LEHET!! Tudom, hogy abszolút más a szitu, de most az Idegen a cowboyok közt c. film jut eszembe. Ahol a pasi szintén lelövi a saját fiát, mert csalt. Nagyon sajnálta, utána megsiratta, eltemette, de akkor is megakadályozta, hogy igazságtalanság történjék.
9/10
KP01 2012 nov. 04. - 18:30:51 9/10
Komolyan jó film, De a vége csalódás volt, Az egész film arról szól hogy mindent megtenne a lányáért és amikor adott a lehetõség,egyszerûen eldobja magától !! A való életben gondolom nem így történne!!
hajras 2012 jún. 11. - 05:34:45
Hogy van az, hogy a Film+ 84 perces filmet adott le, ez viszont eredetileg 100 perces?
olahmiki1959 2012 jún. 10. - 18:49:47
Nagyon jó film volt, szerintem ezt a közszolgálati tv-ben kellett volna, vagy kellene egyszer leadni. Bõven megüti azt a színvonalat, hogy ne csak az általában akció- vagy horrorfilmeket leadó Film+-on menjen le, hanem minél többen láthassák.
Nagyon tetszett, illetve néha kifejezetten dühöngtem, hogy a fõhõs apa mennyire "hozta" a tipikus amerikai ember figuráját, aki úgy megy be Mexikóba, hogy fogalma sincs az ottani állapotokról. Kirabolják, megverik, és nem tanul belõle. Legközelebb ugyanazokat a hibákat elköveti, nem visz magával kísérõket, nem tesz óvintézkedéseket, nincs nála fegyver, egyáltalán, az emberben felmerül, hogy mennyi "pofont" kell még kapnia ahhoz, hogy végre felébredjen.
De talán pont ezért volt életszerû a film, valódi konfliktusokkal, izgalommal, emberi problémákkal, hogy nem legyõzhetetlen hõsök szerepeltek benne, hanem egy aggódó apa, aki mindenre hajlandó azért, hogy megmentse a halálos beteg kislányát.
Viszont emiatt volt némileg csalódás a film befejezése, bár a dilemma feloldhatatlan, és megoldhatatlan.
*SPOILER - Bármelyik gyereket menti meg ugyanis, a másik meghal. Viszont pont emiatt, akármilyen borzasztóan is hangzik, én a saját gyerekem életét választottam volna, pláne akkor, ha már ennyi mindenen keresztülmentünk együtt. - SPOILER VÉGE*.
Mindegy, a film messze kiemelkedik a mostanában a tv-kben látható filmek közül, egy valóban létezõ, nagyon súlyos problémát feszeget, - szervkereskedelem, - mélyen elgondolkodtatott, és miután véget ért, még nagyon sokáig nem tudtam szabadulni a hatása alól.
10/10.
Egy utolsó utáni megjegyzés. Azt hiszem, Mexikót ezután is messzire el fogom kerülni...
tortura 2012 máj. 05. - 15:51:32
SPOILER
Akármit választ, mindenhogy lelkiismeret-furdalása lett volna. Nem igazán volt választása.
Mindenhogy meghalt volna egy ember.
A másik meg az, hogy pont így volt érdekes ezzel a véggel. Hisz - ahogy írtátok - mindenki amúgy tett volna. Hát õ emígy tett, ettõl volt ütõs a film. Nekem pont ez tetszett benne. Õszintén szólva a lányának amúgy sem sok esélye lett volna. Már nagyon legyengült a szervezete, ráadásul lehet, hogy az új vesét sem fogadta volna be. A kis mexikói meg kapott egy esélyt. Kicsit szürreális valóban, hogy egy amerikai lemond a javáról a latinok javára.
Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de nekem tetszett a film.
9/10
Keló Scofield 2012 márc. 30. - 20:45:01 9/10
SPOILER

Igen elgondolkodtató, ha valaki apa, sajnos én még nem tudom, de:
Valószínûleg egész életében lelkiismeret furdalása lett volna, mivel ez így történt, elfogadni muszáj, mert ez az ÉLET RENDJE.
painkiller55 2012 márc. 30. - 20:05:05
A vége túlságosan hatásvadászra sikeredett, ilyet szerintem sem tenne senki, még ha erkölcsileg ugye megkérdõjelezhetõ a másik út, akkor se! Egyébként tényleg jó film, de a vége, bár határozottan egyik opciót sem tudom elítélni, de a történet akkori része már nem az erkölcsrõl szól, szóval nem illik oda a vége, még ha "ütõs", akkor se.
k11zoltan 2012 márc. 29. - 15:11:32
Nem tetszett a vége.
1/10
LawAbidingCitizen 2012 márc. 25. - 16:04:19 1/10
A végéig úgy voltam vele, hogy ez egy jó film... de a vége annyira szar, hogy ilyen még nem volt a történelem során "egy filmben sem"....

///SPOILER///
Az az idióta faszfej miért nem a lányát választotta? De most õszintén ti kit választottatok volna?

De már a pedofil ügyben is azt a faszfejt védte...

Számomra akár 10/10-es film is lehetett volna kb a 1:15-ig úgy voltam vele.. de 10/1-lett....
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu