Lélekszám 436

Bakancslistához adom
Population 436
kanadai-amerikai filmdráma, 92 perc, 2006

Értékelés:

77 szavazatból
Szerinted?

Rockwell Falls városkája maga a földi paradicsom. Egyszerű emberek lakják, semmi különös nem történik errefelé. Hacsak az nem, hogy a település lélekszáma az elmúlt száz évben nem változott: 436-an élnek itt. Mindez felkelti a hatóságok érdeklődését. A jelenség kivizsgálására a városba érkezik Steve Kady szövetségi nyomozó. Hamarosan rájön, mi rejlik a békés felszín alatt. Ezzel azonban veszélybe kerül az élete. Ha életben akar maradni - ami eddig még egyetlen idegennek sem sikerült -, meg kell találnia a kiutat a bigott vallásosság és a puritán hagyományok kusza szövevényein keresztül.

Stáblista:

Szereplők

Steve Kady
Ronald Greaver
Kathy Most
Ray Jacobs
Courtney Lovett
Bobby Caine

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
alien1976 2019 márc. 21. - 04:49:10 7/10
Egy picikét lehangolt lettem ettől a filmtől. Nagyon ügyesen kezdődött. Jó volt a feszültség a filmben, amit nagyon szépen szinten tartottak, s ezt a színészek, s a zene is segítette. Lassan tudunk meg mindent a faluról, ami még jobban titokzatossá teszi az egészet. A vége felé azt vártam, hogy a főhős magához vesz egy hatalmas fegyvert, és sorban elkezd kinyírni mindenkit. De nem ez történt......
Hopp! Majdnem elfelejtettem. Lehetne második része, ahol a csaj átvág mindenkit, és egy titkos segítővel a sarkukra lép egy kicsit .
8/10
India243 2016 szept. 16. - 17:26:59 8/10 Előzmény abrikosz
SPOILER VESZÉLYES HOZZÁSZÓLÁS

Hát én meg már bocs, de nagyon is ezt vártam. Tény, hogy így mûvészibbnek hat, elgondolkodtatóbb. De attól még utálok rossz hangulatban felállni egy filmtõl, így ettõl a filmtõl is csak lehangolt lettem, míg ha happy end lett volna, akkor az egész élmény jobb lett volna, hiába lett volna úgy kevésbé "mûvészi". Ráadásul olyan horrorfilmeknél, amit nem igazán vesz az ember komolyan,mert természetfelettivel dolgozik, kevésbé szokott hiányozni a happy end, de mivel itt jelentõs dráma beütés volt, és a feszültséget kizárólag az emberi elme sötétsége szolgálta, természetfeletti meg nem igazán volt(Szerintem legalábbis a baleset a végén vagy véletlen, illetve egyszerûen annyira idegesen vezetett a stressz miatt, hogy nem figyelt eléggé, persze ha mégis volt némi természetfeletti, akkor érdekes húzás, hogy a film nem foglal állást, hogy létezik-e természetfeletti, hisz a legtöbb film ezt egyértelmûvé teszi.), na szóval ENNÉL a filmnél emiatt hiányzott a happy end. Mert túl komoly volt maga a történet. Úgyhogy én azt szeretném, ha igenis lenne egy második rész, aminek a végén viszont már igenis jön az FBI kommandós egység, oszt véget vetnek az egésznek. És ebben még benne lenne az a potenciál, hogy szerintem-én legalábbis így láttam, de lehet csak bemesélem magamnak, mert szeretnék reménykedni, de szerintem igazam van- a csajon NEM végezték el a lobotómiát, csak eljátszotta, hogy a srác meneküljön. Ezt abból gondolom, hogy amikor a srác elment, megváltozott az arckifejezése, és sírt, és bámulta a srácot az ablakban... Na szóval, én szeretnék egy második részt, amiben helyrehozzák azt depressziós hangulatot, amit az elsõ rész váltott ki a nézõben, szóval hozza csak el a srác kollégája a csajt, sõt szeressen bele õ is a csajba, és szökjenek el, és jöjjenek az FBI kommandósok, és vigyenek mindenkit bilincsben, és lesz@rom, hogy ez nem lenne mûvészi, utálok lehangolt lenni egy filmtõl. Mert így csak lehangoltabb lettem tõle. Fõleg, hogy megnéztem másnap egy másik olyan filmet is, ami ilyen világtól elzárt, nem teljesen normális közösségrõl szól, "A Falu" címmel, mondjuk más a történet, meg nem is kimondottan gonoszak a szereplõk, de az is lehangoló film, és utálok lehangolt lenni filmektõl, épp elég lehangoló az élet maga, ha már leülök filmet nézni, attól vidámabb akarok lenni, baszi...:@
1/10
pixma 2015 nov. 24. - 21:13:23 1/10
Izgalmasnak indult - jó ötlet - de elég gyér lett az egész!
6/10
Újvállalkozó 2014 nov. 09. - 20:19:38 6/10
6/10

Az alapötlet nekem nagyon tetszett, hozza magával a rejtélyt, de valahogy nem sikerült kiaknázni az egészet. :(

X-akták vagy Végtelen határok epizódjaként és másik befejezéssel szerintem sokkal izgalmasabb filmet is lehetett volna csinálni ebbõl.
fec76 2014 jan. 13. - 15:14:32 Előzmény jimldavis
Hú vazze, nem is tudtam, hogy szerepel benne! ma megnézem! Kösz!
jimldavis 2013 nov. 06. - 13:25:09 Előzmény merkel
FRED DURST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Attila G. 2013 aug. 25. - 15:49:32
Van egy jó tippem arra, hogy mi lehetne jó folytatás.
Ha egy busznyi turista vagy fiatal érkezne a településre.
3. rész: Egy cirka 400-500 fõnyi karaván érkezne... S az lenne az egyik jelenet, hogy az egyik helybéli fiatal messzirõl figyelné õket; s kb. ennyit szólna: 'Na kapjátok be!'
:D
merkel 2013 máj. 14. - 08:26:31 Előzmény boom46
SPOILER

Ez tényleg jó terv lenne. Érdekes film, kicsit gagyi, de érdekes. És szerepel benne Fred Durst! Ez a város annyira gonosz volt, hogy én szívesebben láttam volna, ha a fõhõs kiakad, és kiiktat annyit, ahányat csak lehet. Elõször a fõkolomposokat, hogy pánikba essenek, aztán a többit. Aztán cseszhetik a 436-ukat. :)
boom46 2012 nov. 11. - 22:26:58
Egyfelõl az ilyen film tényleg hülyeség, mert miért nem történik benne végül semmi?

DE:
1) Ha ilyen hely létezne, oda nem egyvalakit küldenének.
2) Ha meg mégis így alakulna, és nem tudok idejében lelépni, akkor megvan kit kell kinyírni: a papot, meg a kér rendõrt. Még terv is van: kimegyek a rendõrökkel lövöldözni, és a tárat nem az üvegekre, hanem a rendõrökbe ürítem. aztán már kocsim is van, sose érnek utól. Vagy maradhatok, és megölöm éjszaka a papot, a polgármestert, vagy ha kell MINDENKIT egyesével.
szinhazimado 2012 jún. 18. - 18:22:00
Nem olyan rossz film. Többször is meg lehet nézni. Ajánlom!
ityu22 2012 máj. 10. - 23:24:56 Előzmény abrikosz
Nagyon köszönöm ,hogy elmesélted a film végét!
Így legalább nem kell megnézni sem!
Ha nem bírod magadba tartani, akkor legalább címkézd fel SPOILER-el!!....szerencsétlen....
10/10
abrikosz 2012 ápr. 13. - 16:44:58 10/10
***SPOILER PÓTOLVA***

Nekem nagyon tetszett és a vége is, amikor meghal a fõhõs.
Ha az a verzió lett volna, hogy a pasi visszamegy a nagyvárosba és elmondja a történteket és rendõri kísérettel visszamegy és felszámolja a falu lakosságát talán az lett volna a nagyon gagyi végszó.
melinda20082 2012 márc. 12. - 21:41:07
Ez a film rossz. Meg is mondom, hogy miért.

SPOILER

A végén meghal a fõhõs. Hát, van ilyen, már a görög drámákban is volt ilyen, és milyen maradandót alkottak. De ez a film? Hát ez nem lesz maradandó. Ugyanis elmarad a katarzis érzése, csak a düh marad az emberben, a film 2 egyedüli normális szereplõjének értelmetlen, és hiábavaló halála miatt. Akik írták, nem tudják miért szoktak a fõhõsök meghalni a film végén. Azért, hogy a halálukkal megváltoztassanak valamit. Nekik már mindegy, de az utókornak jobb legyen tõle. Itt viszont nem lett semmi sem jobb, minden olyan, mint az elején. Nem volt értelme megölni a 2 fõhõst, ha ezzel minden marad a régiben. Nekem a Rejtélyek szigete jutott róla az eszembe, ott is pont ez volt a probléma, hogy meghal a fõhõs, de minek?

Az eredeti ötlet nem lett volna rossz, és én is vártam, hogy mit hoznak majd ki belõle, de sajnos nem sikerült. A végét át kéne írni, és akkor még jó film is lehetne. Így viszont úgy érzem, hogy elpocsékoltam az életembõl azt az idõt, amit a film megnézésére fordítottam.
Aramesi 2011 szept. 16. - 18:39:42
Most látom, hogy drámának van besorolva :) így már jobb azért! Érdekes, hogy a legtöbb adatbázisban horrorként szerepel, pedig tényleg nem az. Ez kicsit olyan, mint a Shyamalan filmek többsége, azt hiszed, hogy rettegni fogsz, de a végén meg meghatódsz :)
Aramesi 2011 szept. 16. - 18:35:44
Na végre sikerült elfelejtenem a végét, amit az alattam szóló ügyesen bespoilerezett és megnéztem :)
Szerintem ez nem horror, hanem inkább egy dráma-thriller. Kifejezetten elkeserítõ az egész film és a reménynek még egy szikrája sincs benne az egész film alatt. Eszméletlen atmoszférát teremtettek, imádtam nézni a kisvárost. én adnék rá egy 7-est azért barátilag...

SPOILER SPOILER SPOILER /mert én erre képes vagyok legalább/
Pont azért annyira jó, mert olyan, mint a való élet, ott sem lenne sok lehetõséged megmenekülni ennyi elmebeteg közül. Sokáig azt hittem, hogy majd a csajjal, meg a kislánnyal együtt meglép és majd õk kiegészítik az elveszített családját és boldogok lesznek... Aztán jött a csaj agymosása és az meg különösen merész, hogy a maradék 2 pozitív hõst is kiirtották a végén. Ez a vallásos beteljesítés a végén elég nagy marhaság, de ha mélyebben próbálom nézni, nekem azt mondja, hogy vannak annyira rossz dolgok a világon, ami ellen semmit sem tehetünk. Szeretem az olyan filmeket, ahol nem lép ki a tûzbõl a sokat szenvedett fõhõs a végén, de itt kifejezetten vágytam erre a befejezésre :) Annyira szimpatikus volt mindhárom fõszereplõ, hogy tényleg szurkoltam nekik. Ez azt hiszem a Stepfordi feleségek apokaliptikus és megrázó verziója.
Aramesi 2011 aug. 27. - 13:41:56 Előzmény RolandPax
Hallottál már olyanról, hogy SPOILER, te kretén?!? Épp most akartam megnézni, köszi szépen!
10/10
RolandPax 2011 máj. 25. - 02:15:42 10/10
Szerintem nagyon ott van, bármennyire is gagyi. Annyira tudtam, hogy a végén megpusztulnak. Király volt. :D
ciccus92 2011 máj. 10. - 15:56:29
amennyit láttam,az nyomaszto volt...nagyon
arebaba1234 2011 máj. 08. - 21:52:55
kissé nyomasztó, de jó film...
Összes hozzászólás