Leo kéglije

Bakancslistához adom
El cuarto de Leo
16 éven aluliak számára nem ajánlott uruguayi-argentin filmdráma, 95 perc, 2009

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A Montevideóban élő Leo jóképű huszonéves férfi, aki az utóbbi időben e hidegült barátaitól, barátnőjétől. Depressziójának oka, hogy bár sokáig küzdött ellenne, immár belátta, ő valójában a fiúkhoz vonzódik. Titokban az interneten próbál ismerkedni, de amikor el jönne a konkrét randevú ideje, inába száll a bátorsága. Elkezd pszichológushoz járni, mert szíve mélyén még mindig problémaként tekint nemi identitására. Közben újra találkozik egykori osztálytársnőjével, aki bár más jellegű, de szintén súlyos magánéleti problémákkal küzd.
Bemutató dátuma: 2010. április 29. Forgalmazó: Filmklik Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
suneyes 2013 aug. 26. - 21:31:35
Jó film volt!!!
epetere 2011 aug. 02. - 01:10:11
***SPOILER***A film fõ szála egy huszonéves fiú saját homoszexuális vágyainak felfedezésérõl és elfogadásáról szólna. Ez önmagában érdekes lehetne, a megvalósítás azonban elmarad a témában rejlõ lehetõségektõl. Feleslegesnek véltem a történetbe keverni a mellékszereplõk életében elõforduló véletlenségbõl megtörtént gyermekhalált, illetve az ez miatt kialakult bûntudatot és vádat. Úgy vélem, ez önmagában megérne egy külön filmet. Mintha az író-rendezõ nem lenne képes megfelelõ mélységben kifejteni egy témát, inkább kettõt dolgoz ki közepesen felületesen.

Furcsa a fõszereplõ Leo anyjának minden elõzményt nélkülözõ utalása arra, miszerint a fiát minden körülmények között elfogadja, bármilyen nemû is a párja. Ugyanis az anya szemszögébõl nézve, a filmben elõforduló információk alapján, semmi nem utalhat arra, hogy a fia esetleg meleg lehet. Furcsa még Leonak a pszichológusához való (akihez saját elhatározásból megy) õszintétlen, elhallgatós viszonya is.***SPOILER VÉGE***

A film erényei közé tartozik a meleg élet bizonyos aspektusainak, a melegek internetes ismerkedési módjának hiteles bemutatása. A rendezõ nyilván belülrõl ismeri ezt a világot. Akit ejtettek már pofára, mert nem ment el a partner a megbeszélt randira, aki szerint a "buzik" önzõk és megbízhatatlanok, annak érdekes lehet, mert itt a fõszereplõ Leo az önzõ, megbízhatatlan "buzi".

Összességében úgy vélem, hogy a film érdekes, nem puszta idõpocsékolás a megnézése, viszont semmiképp nem fog bevonulni a filmmûvészet nagy alkotásai közé.
10/10
pupac80 2011 júl. 27. - 22:05:31 10/10
A Duna Tv 2011. július 31-én, vasárnap este 10 körül vetíti a filmet.
asztoria 2010 ápr. 16. - 19:51:40 Előzmény Kengury
Jövõ héten pénteken (23-án) a www.radiopink.hu-n este a Partyfényekben vendég lesz a film Magyarországi forgalmazója.
Kengury 2010 ápr. 12. - 20:43:02 Előzmény morigeno
Kedves morigeno!
Amint látod,a Puskin mozi játsza....
Feltétlen nézzétek meg, ritkán látni uruguayi filmet itthon :)
Kísérõprogramként pedig a film után kerekasztalbeszélgetésen vehettek részt.
10/10
morigeno 2010 ápr. 02. - 19:18:31 10/10
Köszönjük, hogy elhoztátok ezt a filmet Magyarországra!
Nagyszerû volt. Kicsit lassú de hát legalább nem hollywoodi. :)
Viszont nem tudom mikor vetítik legközelebb. Tudja valaki? Meg kísérõprogramokról is hallottam, azok is lesznek? érdekelne!
köszi
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu