Lesülve

Bakancslistához adom
Suntan
görög-német vígjáték, 104 perc, 2016

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A középkorú Kostis mellett elment az élet. A kis sziget újonnan kinevezett orvosaként egyedül tölti a rideg telet. Ahogy eljön a nyár, a sziget kivirágzik, dübörögnek a bulik, és tele a part nudista stranddal. Kostis találkozik a gyönyörű és kacér Annával, akibe teljesen belezúg. Mindent megtesz, hogy meghódítsa a lányt. Nemsokára Kostis szinte minden idejét Annával tölti. Ez a fiatalság újrafelfedezését jelenti számára, ami már-már megszállottságba csap át. Bármit megtesz, hogy megtartsa Annát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez 2021 nov. 09. - 23:28:46 6/10
Zavarba ejtő romantikus dráma, egyenesen Görögből. A téli nyitány sötét, borús, depresszív és a monotonitást, a befásultságot mutatja be, aztán az ezt követő nyárias feeling berobbanásával kiszínesedik a screen, s feldobódik a hangulat. A sztori főszereplője egy ultraröhejes, fájdalmasan röhejes körzeti orvos, aki a turistaszezon idején, kétségbeesetten próbálja bepótolni az életéből addig kimaradt dolgokat.
A mozi leginkább a fiatalságot + az idősödést állítja szembe egymással, s van egy kis Amerikai szépség beütése (tehát a címe simán lehetne [I]Görög szépség[/i]). Több érdekes témát is feszeget: kapuzárási pánik, magány, viszonzatlan, reménytelen szerelem, féltékenység, kirekesztés stb. Igen ám, csak a főkarakternek hála, vérciki az egész. A játékidő előrehaladtával egyre kínosabb jelenetek-történések váltogatják egymást. Az alkotás hol 100%-ig cringe, hol pedig annyira szar, hogy már jó.
A finálé totálisan elborult, de mégis groteszk. Rengeteg a filmben a meztelenkedés, a beteg poén, az őrült buli, a retro zene, továbbá az idegsítő görög temperamentum. A művészi fényképezés, valamint a főhelyszínül szolgáló sziget látképei sokat dobnak az összképen.
7/10
Stanlex 2017 nov. 06. - 14:46:30 7/10
Elgondolkoztató film, olykor nehéz is nézni, keserû vígjáték! Ajánlom! 7/10
10/10
yaka 2017 szept. 25. - 17:34:10 10/10
Vígjáték?! Nem. Nagyon nem. Ez egy kõkemény, brutális dráma, olyannyira, hogy akit csak kicsit is meglegyintett a kapuzárási pánik, azt le fogja taglózni, hogy a porban vinnyogva fetrengjen utána órákig. A színészi játék, a forgatókönyv, a helyszín, a nõi szépség tökéletes benne. Sajnos fájóan. Szerencsére fájóan. Fájóan! 10/10