Levél Amerikába

Bakancslistához adom
Pismo do Amerika
bolgár-holland-magyar filmdráma, 102 perc, 2000

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy fiatal bolgár férfi, Ivan, megtudja, hogy legjobb barátja egy amerikai kórházban fekszik, kómában. Elkeseredett igyekezete ellenére képtelen kimenni barátjához, Kamenhez, hogy segítsen rajta. Emlékszik, hogy hallott valaha egy varázserejű népdalt, amely - a hagyomány szerint - képes a tetszhalottat visszahozni az életbe. Ivan végigvándorolja a kis hegyi falvakat, hogy találjon valakit, aki ismeri ezt a dalt, eközben megismeri az ősi bolgár hagyományokat és életstílust. Olyan értékeket vesz észre, amelyeken a mai rohanó világban az emberek szeme átsiklik.

Az utóbbi évtized leghíresebb bolgár filmje, három fesztiváldíjat nyert el. A megható történetet 2001-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
dorek8 2008 jún. 20. - 21:28:11
és nem tudnád felrakni netre vagy msnen átküldeni?
dorek8 2008 jún. 08. - 16:50:42
nekem is megvan,de az az igazság,hogy fogalmam sincs,hogy hogyan kell átmásolni ill.aviba vagy dvdre írni.nekem is inkább arra lenne szükségem,hogy vki felrakja netre vagy kiírja cdre/dvdre,mert a videókazetta lassan már semmit sem ér:(
1/10
pismo 2007 okt. 12. - 00:19:54 1/10
Kétszer néztem meg, gyakorlatilag üres moziban. Másodszor csak azért nem volt üres, mert összes barátomat-ismerõsömeg összecsõdítettem, hogy nézzék meg velem, hátha nem lehet késõbb... 2000-ben készült, most 2007 van. Fantasztikus, a 16 éves kislányom, a 75 éves barátom, a 46 éves párom én, az 50 éves, mindenki szerette. Szeretném birtokolni a filmet valamilyen formában azért, hogy minél többször megnézhessem. Lehet VHS, DVC, CD bármi... Sajnos eddig minden kísérletem kudarcot vallott. Elõre is köszönöm!