Levelek Júliának

Bakancslistához adom
Letters to Juliet
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 105 perc, 2010

Értékelés:

402 szavazatból
Szerinted?

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.
Bemutató dátuma: 2010. augusztus 5. Forgalmazó: Palace Pictures

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
PhantomXR 2015 júl. 24. - 19:52:36
Végre egy film, amely nem esik az érzelgõsség és a giccs csapdájába, ugyanakkor bekövetkezik benne a csoda, amirõl sokszor álmodunk. Mindenkinek meg kell néznie. 10/10. Minden szereplõ kiváló.
10/10
Máriácska 2014 szept. 19. - 17:52:50 10/10 Előzmény reyka013
Csodálatos film! Érdemes megnézni.
vargasándorgyõr1979 2014 márc. 30. - 21:12:59
A tartalmát elolvasva lehet tudni mire lehet számítani.Sok meglepetés nincs benne,igazi kellemes romantikus vidám film.Amanda Seyfried jó választás volt és szerepel benne régi nagy kedvencem Franco Nero is.
8/10
Astrid9 2013 nov. 12. - 16:30:07 8/10
Nagyon tetszett, gyönyörû tájakat mutat be, és a szerelmi szál sem volt lapos és unalmas. Megéri megnézni!
10/10
reyka013 2013 jún. 27. - 16:35:59 10/10
egyik kedvencem :) nekem ez is a megunhatatlan klasszikusok közé tartozik,mert vidám,bájos,romantikus,csajos este kötelezõ kelléke 10/10
offtopic
Dolphus Lundgrennus 2013 ápr. 26. - 21:20:15 Előzmény adamnagysweetmovie
Kiváló megjegyzés - jót röhögtem...köszi érte!
Johny Mahoney 2013 ápr. 26. - 19:53:58
"érdekes" 2012 aug-ban is batman film ment a másikon. Ezért érdemes tv-t nézni
offtopic
adamnagysweetmovie 2013 ápr. 25. - 22:02:02
Még nem toom, melyiket hagyhatom ki a két közmédiacsatorna nívós programja közül.

Duna1 (kultúrcsatorna):
NB 2 (Ness Hungary) labdarúgó-mérkõzés
Kozármisleny - Gyõri ETO FC II
adamnagysweetmovie 2013 ápr. 25. - 21:57:13
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem.
Gneta 2012 okt. 29. - 12:23:01
Aranyos kis film. Nem kiemelkedõ, nincs benne semmi meglepõ.
Jó kis reklám Olaszországnak! :)
8/10
Rodman 91 2012 szept. 18. - 11:38:12 8/10 Előzmény Payot
Batman õrült vagyok mégis tetszett a film!!szép történet a csodaszép Olaszországban!!10/8
9/10
Payot 2012 aug. 04. - 18:59:12 9/10
Jó kis film volt. Gyönyörû helyen játszódott, romantikus is volt, és nem utolsósorban mondanivalója is volt. Mindenkinek ajánlom a filmet, kivéve Batman-õrülteknek nekik valószínüleg unalmas lesz, vagy elalszanak rajta:)
Nekem 9/10
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 26. - 00:00:58
Egész pofás film,csak sokszor unalmas.
Ami igazából nem is baj,mert utána kapunk olyan jeleneteket,ami mindenért kárpótol.
Szeretem ezt a filmet,a maga módján!
napraforgó 2012 jún. 30. - 10:19:05 Előzmény fredi60
Csak tessék, tessék! Szerintem pont azért van a fórum, hogy mindenki véleményt nyilvánítson. Biztos nem azért, hogy ketten párbeszédet folytassunk. Ez csak így alakult. Biztos neked is van véleményed, szívesen meghallgatunk.
napraforgó 2012 jún. 28. - 19:03:50
20 évesen még máshogy látja az ember a dolgokat. 20 évesen az "örökké" még örökké, a "soha" meg soha. Aztán eltelik néhány év, vagy évtized , és a dolgok árnyaltabbak lesznek, az emberek meg megértõbbek. Mert senki sem tökéletes, és az örökké csak néhány évig tarott, a soha meg próbáljuk meg mégegyszer együtt-é vált.

Én nem ítélem el ezt a fiatal nõt, aki egy szürke, megfáradt kapcsolatot felrúgott egy új fellángolásért, amely talán nagy szerelemmé érik.

Nekem már az elején furcsa volt, amikor a lány telefonon beszélt a barátnõjével és magyarázkodni kényszerült, hogy miért is nem az esküvõ után mennek nászútra? Aztán meg miért is nem vele foglalkozik a võlegénye, úgy otthagyta és utazgatott egyik olasz városból a másikba a sajtok, meg a borok miatt.
Hát abban a pasiban nem merült föl, hogy a menyasszonya nem ezért jött Olaszországba? Hogy unatkozik nélküle?

Így viselkedni, mint ahogy ez a férfi tette, még 20 év házasság után sem szabad, mert igenis meg kell tisztelni a párunkat azzal, hogy nem hanyagoljuk el olyan gyalázatos módon, mint õ tette.

És már megbocsáss, de igencsak meg lettem volna lepve, ha ez a pár együtt utazik haza, mintha mi se történt volna.

És szerintem pont jókor rúgta ki a lány a pasit, nyilván nem kellett volna félretolni a másik fickót azzal, hogy bocsi, várjál a csókkal, mert nekem elõbb még szakítanom kell a mostani fiúmmal.
Azért a valóság sehol sem így mûködik.
9/10
fredi60 2012 jún. 28. - 16:38:16 9/10
Bocsi, hogy belekontárkodok a párbeszédetekbe!

"Én soha semmilyen körülmények között nem csalnám meg a párom, ha úgy érzem hogy valami ne jó, akkor szakítok."
Ahogy a mondás tartja: "soha ne mond, hogy soha". Ki tudja, mit tartogat a jövõ. Meglehet, az ember összetalálkozik valakivel és még azelõtt kialakul valami kettõjük között (akárcsak lelki kapcsolat is), mielõtt a meglévõ párjával szakítana. Minél többet él az ember, annál többet tapasztal......

"Legalább megejthettek volna valami érzelmes csevejt az öregek egymás között , hullhatott volna egy pár könnycsepp is, ahogy az meghatódott emberekhez illik."
Ha jól emlékszem, az újratalálkozáskor Lorenzo szemében könny csillogott. És ha nem is láthattuk, biztosan voltak sírások, érzelmes csevelyek is..... hiszen a film végén csak összeházasodtak. És biztosan nem "megszokásból", hanem a még mindig élõ, egymás iránti szerelmük miatt.
6/10
La Diosa 2012 jún. 28. - 00:39:15 6/10 Előzmény napraforgó
Igen, ebben valóban igazad van, lehet h Sophie "kínjában" mondta h azért jöttek ide, de azért igaz is volt amit mondott. Azon nem fogok vitatkozni, hogy mennyire kell elítélni Sophie-t mert megcsalt a võlegényét.Mindenki saját lelkiismerete,értékrendje szerint "ítélkezzen" efelett a csalfaság felett, és gondolkodjon el, hogy ha vele tennék meg akkor is ilyen elnézõ lenne-e.(De szerintem elég nagy balgaság egy lap alá venni Sophie csókját és Victor nemtörõdömségét)Én soha semmilyen körülmények között nem csalnám meg a párom, ha úgy érzem hogy valami ne jó, akkor szakítok. És megértem hogy nem ez volt a fõ szál a filmben, de ha már beletették akkor dolgozzák ki megfelelõen, mert így viszont egyik szerelmi-szál sem volt élethû és nem tudta átérezni az ember. Legalábbis én nem, de a szavaidból,(hogy mentegeted, hogy de hát ez csak mellékszál, nem ezen van a hangsúly) azt vettem ki hogy te sem.A fõszál is eléggé lapos lett, semmi érzelmet nem láttam a nagy egymásra találásban sem.Legalább megejthettek volna valami érzelmes csevejt az öregek egymás között , hullhatott volna egy pár könnycsepp is, ahogy az meghatódott emberekhez illik.
Abba meg szerintem nem kéne belemenni, hogy mi lett volna ha...(ha megnyílik az étterem Victor biztos beállítja Sophie-t a pult mögé stb...ezt nem tudhatjuk, fõleg, hogy ugye semmit nem tudunk Victor-ról , hogy spúr-e annyira vajon, hogy a személyzeten spóroljon stb...)

ui: Én nem nevezném noname színésznek Gael García Bernal-t, de te tudod :))
napraforgó 2012 jún. 27. - 04:54:42
Ez a film NEM Sophie szerelmi történetérõl szólt! Sem a victorral, sem a Charlieval való kapcsolatáról. Ezek mellékszálak.
Egyébként én úgy gondolom, hogy csak kínjában mondta, hogy a beszállítók miatt jöttek - mellesleg ez messze nem így nézett ki az elején, amikor még el sem indultak - ezt csak azért mondta, mert rosszul esett neki, hogy a võlegénye egy olyan romantikus városban, mint Verona, Rómeo és Júlia városában nem õvele, hanem holmi sajt- és borkereskedõkkel foglalkozik. Mégis vajon mivel kellett volna magyaráznia idegeneknek, hogy a võlegénye le se sz*rja?
Szerintem meg az a "szent Victor" csalta meg õt elõször ezekkel a sajt- és borkereskedõkkel, úgyhogy egy pillanatra se lepõdjön meg, ha hoppon marad. Mit gondolsz, mi lett volna ebbõl a lányból, ha a Victorja mellett marad? Hát újságíró, meg író biztos nem. Be kellett volna segítenie az étteremben, elõször csak kiszolgálni - hogy megspóroljanak egy felszolgálót, aztán mosogatni, aztán még a fõzés elõkészítésénél, és 30 év után rádöbbent volna, hogy semmi sem lett az álmaiból.
Épp ezért játszott a filmen ezt a Victort egy nevesincs színész, az ember másnap már az arcára sem emlékszik, annyira ninvócs jelentõsége.Igazából õ csak egy alibi vot, hogy miért is került a lány Veronába, hogy ismerkedett meg a Vanessa Redgrave által játszott Clair-rel, a történet régi Júliájával .
Mert minden ellenkezõ hiedelmeddel szemben ez a film arégi Rómeó és Júlia, vagyis Lorenzo és Clair újbóli egymásra találásáról szólt, az 50 évvel ezelõtti szerelem parazsának fellobbanásáról, az "idõtlen" szerelemrõl.
Victor olyan huszadrangú senki ebben a történetben, csak alibi a Sophie mellett a lány történetbe cseppenésének magyarázatára.
Ha teljesen kihagyták volna, és a lány csak utazgatott volna Olaszországban, akkor is érthetõ a sztori. Victor csak kontraszként kellett Clair és Lorenzo történe mellé. És jól látta Sophie, hogy neki ilyen szerelem kell, amely még 50 év elteltével is él, nem olyan, mint a Victoré, aki nemhogy egy-két hetet, de egy napot nem birt ki a menyasszonya mellett.
6/10
La Diosa 2012 jún. 26. - 21:02:14 6/10 Előzmény napraforgó
Elõször is, már írtam, hogy a filmben pont Sophie mondta hogy a beszállítók miatt jöttek Veronába és okés h elõ nászút meg minden de ez a mondat akkor is elhagyta a száját, tehát akkor mit van meglepve, hogy tényleg Victor a beszállítókkal találkozik?És persze, nem lett volna jó hogy ha az esküvõ után derül ki hogy mennyire érdektelenek egymás iránt.Én igenis elítélem Sophie-t azért mert megcsalta a võlegényét.Oké, hogy nem szerelmes belé, de ha már valami odáig elvitte hogy hozzá akart menni feleségül akkor azért mégis csak valamennyire szeretnie kellett. Meg tisztelje már meg azzal, hogy csak azután kezd másfele kacsintgatni ha már nincsenek együtt.Oké elkezdett érezni az angol ipse iránt, de akkor is türtõztesse magát és ne smároljon vele addig még võlegénye van. Még ha csak barátja lett volna Victor, az is csúnya lett volna de így hogy a võlegénye...
És nekem továbbra is az a nagy bajom ezzel a filmmel hogy SEMMI romantika nem volt benne szerintem, egyáltalán nem éreztem rajtuk hogy õk mennyire szerelmesek, alig beszélgettek, elsõ néhány nap még utálták is egymást, aztán egyik este jobban eldumcsiznak és máris csókolóznak? na nemár.Akkor még nem lennék így "kiakadva" ha tényleg érzõdött volna a felemésztõ szerelem , mint (tudom h ezzel már példáóztam) a Szerelmünk Lapjaiban.Ott is megcsalta a lány a võlegényét ,de ott élete szerelmével tette akivel nem teljesedhetett be a szerelmük mert elválasztották õket egymástól.Az még úgy érthetõ..de ebben a filmben...
Tegnap én szerelmes filmet akartam nézni, de nagy csalódás volt ugyhogy utána megnéztem a Hallgass a Szívedre c. filmet. Hát mérföldekkel több érzelem volt benne.
napraforgó 2012 jún. 26. - 06:32:17
Hát ez nagyon érdekes, hogy te ennyire véded az éttermet nyitó Victor érdekeit.
e én úgy látom, hogy pontosan Victor és Sophie között nem volt soha igazi szerelem, csak szimpátia, esetleg némi vonzalom.
Számomra pont az nem érthetõ, hogy miért is akar ez a fiú nõsülni, ha most nem a házasság a legfontosabb a számára? Ha nem tud idõt szakítani egy mégoly rövid nászútra sem? Egy olyan nászútra, amikor a menyasszonya/felesége a legfontosabb a számára és nem a beszállítók?
Mert ez az esküvõ elõtti elõnászút, ahol alig látják egymást és mindkét félnek más, fontosabb dolgaik vannak, mint a partnere, pont arra jó, hogy megmutassa, õk nem egymáshoz valók, nem szabad összeházasodniuk. Ezáltal megkímélik magukat, és nem követnek el egy súlyos hibát, amit nehéz lenne jóvátenni.
Azt nem tudom, hogy az angol fiú-e az igazi Sophie számára, de egy biztos, Victor nem. És én nem ítélném el Sophiet azért, mert mással kezd foglalkozni, hiszem a võlegényének annyira mindegy volt, hogy õ mit érez, mit gondol, stb. Nem ítélem én el õt sem, építgesse az életét, a karrierjét, de látszott, hogy ehhez tök fölösleges volt a nõ. Akkor meg minek kötné magához?
És fõleg, miért is kéne elitélni ezt a lányt, aki végre-valahára ráébredt arra, hogy már most, az esküvõ elõtt is teljesen közömbös a võlegénye számára. Mi lett volna ebbõl még az esküvõ után? Mert egyvalami biztos, az, hogy Victor nem változott volna át egycsapásra figyelmes, odaadó férjjé.

Hát akkor meg mi van? Rájöttek, még épp idõben, hogy változtassanak az életükön és ne kössék azt össze, ami nem illik össze.
Összes hozzászólás