Lila képzelet

Bakancslistához adom
Mr. Barrington
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 100 perc, 2003

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Lila, az agorafóbiában szenvedő költőnő betegségének és írói blokkjának köszönhetően egyre mélyebbre merül a pszichózisba. Állapotának súlyosbodásáról a férje eleinte nem hajlandó tudomást venni, de mikor a nő egyre inkább megszállottja lesz egy Mr. Barrington nevezetű keménykalapos úrnak, aki állítólag nap mint nap meglátogatja őt ódivatú biciklijén ülve, a férj kénytelen akcióba lépni. Megkeresi azt az árvaházat, ahol Lila felnőtt, és melynek igazgatója vonakodva, de felfed előtte egy olyan titkot, amely mindent új megvilágításba helyez.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Natasa112 2020 febr. 06. - 22:40:28 9/10
Tulajdonképpen nem történik semmi extra a filmben.
Betekintést nyerhetünk egy pszcihés betegségben szenvedő nő elméjébe, majd a film végére beigazolódik az a tény, hogy mint a legtöbb esetben a pszcihés betegség gyökere valamilyen gyermekkori traumából ered.
A film nézése közben mégis úgy éreztem, mintha egy felhőn feküdve lebegnék a semmiben, annyira beszippantott a film. Hatásos rendezés!
1/10
benvenuto1 2014 aug. 22. - 21:56:10 1/10
Néhányoldanyi novella egy vontatott filmben, amatõr színészi alakításokkal. Sajnos nincs benne semmi titok, csak a rossz írónõk fantáziátlansága.
cicburgerson 2012 dec. 23. - 04:24:34 Előzmény Zsuzsi68
Igen Zsuzsi Pontosan úgy gondolom Én is.
cicburgerson 2012 dec. 23. - 04:23:28
Rendkívül furcsának tûnhet eme ALKOTÁS (mert ez az) mivel manapság csak a modern robbantós gyilkolászós filmeket szokás fikázni. Erre gondolom azért nem írt senki negatív véleményt mert valahol belül tiszteli a mûvészfilm fogalmát vagy esetleg mert meg sem "merte" nézni. Az a film ami Engem leköt az vagy a Star wars 5 lenne vagy ez...
Nagyon mély lelki dolgokat fogalmaz meg ez a mû. Szerintem csak az nézze meg aki fogékony erre. Ha pedig valaki neki áll és lehurrogja az elmehet kaszálni törpeharcsát a góbi sivatagba...
8/10
Zsuzsi68 2012 szept. 19. - 19:04:29 8/10
Senki sem szólalt még meg? Hát akkor nosza... Ez egy olyan filmélmény nekem, amirõl ma sem tudom, mit gondoljak. Amióta láttam, foglalkoztat (ebbõl gondolván jó film), amíg néztem lekötött (szintén jó), viszont nagyon furcsa...ami lehet jó és rossz is. Gondolom akinek tetszik, nagyon tetszik, akinek nem, annak nagyon nem. Nekem tetszett, ajánlom megnézésre. Olyan mint egy nonfiguratív festmény, ami csak a színek adott egyvelege miatt tetszik.