Lilly Schönauer: A szerelemnek szárnya van

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Liebe hat Flügel
német-osztrák romantikus film, 2006

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Frederik Winter
Tessa Berger
Sophie Neubauer
Reginald Menzel
Mia Berger

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i aug. 19. 14:28:31 10/10
Pontosítás a filmismertetéshez:
A Mia szerepét játszó 12 éves Miát játszó gyerekszínész neve: Emelie Kundrun és nem Emilie Kundrun.

A cselekményhez: Tulajdonképp szó sincs arról, hogy Sophie csuklója kificamodott volna, csupán a csapodár fiát, Alexandert szeretné újra összeboronálni Tessával és a manipuláláshoz felhasználja az unokáját, Miát is.

A másik szálon pedig a Salzburgban megjelenő Anna von Thurau, az iparmágnás család lánya, aki már egyébként már terhes, és telefonkönyvből nézte ki az ismert karmestert, Frederik Wintert. Családi nyomásra - ugyanis a karmester, mint apa tökéletes trófea és státuszszimbólum lenne a születendő gyermekéhez, és ha szeretné is a Frederiket, az a szerelem a karmesternek szólna…
A végén persze Alexander nem hajlandó feladni az afrikai hídépítő vállalkozásait és kalandjait, visszautazik Afrikába és Anna is bevallja, nem lenne képes egy hazugsággal magához láncolni Frederiket.
10/10
grosz_i aug. 19. 08:28:01 10/10
Lilly Schönauer

Lilly Schönauer egy osztrák színhelyeken játszódó ORF, ARD, Bavaria Film és a Satel Film (bécsi filmgyártó GmbH) által forgatott romantikus koprodukcióban készült filmsorozatot jelöl. 2006-tól 2013-ig összesen tizennégy körülbelül kilencven perces epizód készült, amelyeket az ORF és az ARD sugárzott.

Ellentétben a hasonló jellegű romantikus filmsorozatokkal, mint a Rosamunde Pilcher sorozat, ahol a főbb színhely Cornwall, vagy az Inga Lindström álnévvel fémjelzett sorozat, forgatókönyvíró ugyanaz a személy, de igazi nevével Christiane Sadlo és a filmek színhelye Svédország, aztán Utta Danella és Katie Fforde (színhely Új-Anglia, azaz Boston és környéke), ebben a „Lilly Schönauer” sorozatban viszont nem álnévről van szó, nem konkrét személy áll mögötte - a forgatókönyveket különböző, epizódonként eltérő szerzők írják.

2013 júniusában bejelentette az ORF, hogy kilép a közös filmgyártásból és más formátumú sorozat indításában gondolkodik, míg az ARD két további részt forgatott Bajorországi helyszínnel.
Egy-egy rész könyv alakban, ill. DVD-n is megjelent.

10/10
grosz_i aug. 18. 20:12:10 10/10 Előzmény zs9302
Marco Serafini Luxemburgban született főként német filmeket (Pilcher, Inga Lindström, Utta Danella, Lilly Schönauer, Álomhotel), de mellette természetesen egy luxemburgi sorozatot, valamint egy-egy olasz filmet, sorozatot. Egyébként a ’20-as években elég sok olasz vándorolt Luxemburgba, köztük nyilván Serafini szülei is. Serafini folyékonyan beszél németül, franciául, angolul és a luxemburgi nyelvet. A feleségével, a forgatókönyvíróval, Susanne Hertel-el felváltva München-Schwabingban és a Róma melletti Braccianóban élnek. (születési éve: 1956)
10/10
grosz_i aug. 18. 20:01:53 10/10 Előzmény zs9302
Lilly Schönauer - Liebe hat Flügel - Episode 2 (2006) - A szerelem szárnya

Csupán egy telefonhívás az egykori, de szeretett anyósától, Sophie-tól, ami máris fenekestől felforgatja Tessa Berger, a gyermekét egyedül nevelő anya életét.

Ugyanis Sophie kificamította a csuklóját és a munkából alig kilátszó kertépítész, Tessa ott hagy csapot-papot és a lányával, Miával odautazik a Wolfgang-tóhoz, hogy segítségére legyen a volt anyósának.

A tóparti idilli helyen Tessa megismerkedik a híres karmesterrel, Frederik Winterrel. Hamarosan románc szövődik közöttük, de úgy tűnik, a szerelmüknek nincs jövője. Megjelenik Tessa volt férje, Bernhard és eléggé nyilvánvalónak tűnik az is, hogy Frederik egy korábbi kapcsolatából nem tud csak úgy kiszállni, Tessának döntenie kell.

Erika_p 2009 dec. 16. - 18:19:04
Szerintem jó kis film, bár nem jut eszembe a mayar cime. Nekem tetszet és sziesen megnézném még egyszer, de nem tudom letölteni sehonan. Kár... ha valakinek van ötlete annak örülnék......
zs9302 2009 aug. 10. - 13:32:07
Azért furamód érdekes, hogy a Rexet rendezõ csóka az olasz, de németeket is rendez.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu