Lilly Schönauer: Szerelem akadályokkal

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Liebe mit Hindernissen
osztrák-német romantikus dráma, 89 perc, 2010

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Laura és Alexander immár három hónapja boldog szerelmespár. Szinte a hetedik mennyországban lebegnek és minden egyes szabad percüket egymással töltik. Alexander fiatal vezetőként ott dolgozik az apja vállalkozásában, Laura pedig, mint kezdő divatdesigner reménykedik, hogy majdcsak sikerül elismertséget szereznie, addig pedig eladóként dolgozik egy divatbutikban, és tulajdonképp ott is ismerkedtek meg azelőtt egymással.

Laura egyik reggel egy eljegyzési gyűrűt talál Alexander fiókjában, most már biztos, hogy Alexander a hétvégén -, amit a férfi szüleinek a rubinlakodalma megünneplése végett ott töltenek majd vidéken, a szülők udvarházában -, nos, ott a barátja meg fogja kérni a kezét. Laura szerfölött boldog, még akkor is, ha Alexandert nem régóta ismeri, de meg van győződve, hogy számára ő az igazi.

A leendő apósáék birtokán jelennek meg az első sötét felhők a pár rózsaszínű horizontján: Alexander anyja, Elvira ugyanis egyáltalán nem elégedett a fia választásával. Laura cseppet sem felel meg az ő elképzeléseinek. Sokkal szívesebben látná Elvira a fiát a volt barátnője, Susanne oldalán, aki korai vendégként szintén felbukkan a családi ünnepségen. Aztán az exbarátnő nem hagy semmi kétséget afelől, hogy csupán azért van itt, hogy visszahódítsa Alexandert. Minden alkalmat meg is ragad, hogy tönkretegye a Laura és Alexander közti harmóniát.

Amikor pedig Laura cseppet sem konvencionális anyja, Maria is a fiatal szeretőjével, Antonnal, mint meglepetésvendég betoppan -, teljes lesz a káosz. Steinbrückék a fiatalembert Laura bátyjának vélik, és Laura pedig úgy ítéli meg, legjobb, ha mindenkit meghagy ebben a hitben, ha nem akarja a leendő apósáék minden tekintélyét elveszíteni. Viszont az egész helyzet hamarosan átcsap a feje fölött, és az a veszély fenyegeti, hogy a barátját egyre inkább minden körülmény a volt barátnője karjaiba sodorja. Alexander ugyanis egyre furcsábbnak találja Laura viselkedését.

Laura pedig mikor észreveszi, hogy Alexander visszaadja az eljegyzési gyűrűt az anyjának, levonja a keserű következtetését. Látszólag ő csupán vigasz-tapasz volt a férfinak a Susanne-al való szakítása után, és semmi több. Laura védekezni kezd. Szakít Alexanderrel, még mielőtt azt a férfi tenné azt meg. Alexander vérig van sértve, hiszen ő mindennél jobban szereti Laurát. Neki aztán teljesen mindegy, hogy az anyja inkább a sikeres Susannét látná az oldalán. A gyűrűt is éppen ezért adta az anyjának vissza, ahelyett, hogy megkérte volna Susanne kezét.

Alexander, amikor rájön, hogy Susanne mindent csupán azért tett, hogy elkergesse a barátja mellől Laurát, felismeri, hogy nincs vesztegetni való ideje, nem habozhat, ha valóban vissza akarja szerezni a szerelmét. Elszáguld Laura után Grazba, hogy ott feltegye neki minden kérdések kérdését…

Stáblista:

Szereplők

Laura Brunner
Alexander Steinbrück
Elvira Steinbrück
Klaus Steinbrück
Maria Brunner

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 17:55:29 9/10