Lilly Schönauer: Umweg ins Glück

Bakancslistához adom
osztrák-német romantikus film, 90 perc, 2007

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Charlotte 'Charly' Stein
Andreas Ehrenfels
Max Thadäus Ehrenfels
Gabriele Ehrenfels
Vera Thul
Ursula Thul

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i aug. 23. 17:47:46 9/10
Lilly Schönauer – Umweg ins Glück - Episode 3 (2006) - (Kerülő úton a boldogságba) - Filmismertető!

Charly Stein, az útibeszámoló-tudósító tulajdonképp a kollégájával, Stefannal Fokvárosba szándékozott utazni, hogy a nyomornegyedek életéről beszámoljon. Helyette St. Veith faluba megy, hogy megkeresse a vérszerinti szüleit. A szerkesztősége reklámot kapott az ottani Ehrenfels kastélyból, amely egy festményt ábrázol. A képen egy nőt látni, aki Charlyra hasonlít és maga a kastély nem messze található a kórháztól, amely elé annak idején Charlyt, mint újszülöttet kitették. Charly úgy érzi, ezen a szálon elindulva rátalálhat a vérszerinti szüleire. Annak idején nála találtak egy parányi játékbabát, amit magával visz St. Veithba.

Már az odaút során Charly megismerkedik Max Thadäus Ehrenfels, a kastély, ill. birtok tulajdonos fiával Andreas Ehrenfels-szel. Andreas éppen eljegyzésre készül az óvódáskor óta meglévő barátnőjével, Vera Thul-lal és az elején eléggé rossz benyomást tesz rá Charly. A nő úgy állítja be a jelenlétét, hogy riportot szándékozik forgatni a kastélyról és annak lakóiról. Andreas és Charly egyre közelebb kerül egymáshoz, ami nem nyeri el Vera tetszését, viszont a riportért mindenképp hálás. Sőt el is megy a szerkesztőségbe, Grazba, ahol kiderül, hogy Charly hazudott. Andreas kikényszeríti, hogy szint valljon és Charly beismeri, hogy a szüleit keresi. Andreas segítségére akar lenni és a babát, amely egy hercegnőt ábrázol -, elviszik a helyi játékkészítő mesterhez, Gustlhoz. A mester biztos benne, látott már ilyen babát, csak arra nem emlékszik, hol.

Andreas beszámol az apjának, Maxnak hogy Charly a szüleit keresi. Már az apának is feltűnt a hasonlóság Charly és a játékbabán lévő személy között. Elővesz a fiókból egy régi levelet, ahol a címzett arról értesül, hogy a levél írója gyermeket vár. A feladó: Ursula Thul, Vera édesanyja. Vera közben szintén látta Charly babáját, és látja az összefüggést a baba és saját gyermekkora között. Kérdőre vonja az anyját és Max is megjelenik a beszélgetés közben Ursulánál és ő is színt vall. Maxot egykoron a felesége azzal gyanúsította, hogy félrelépett, viszont Max mindent tisztáz. Nem ő, hanem a legjobb barátja, Julian Charly apja. A levelet csupán emlékképp őrizte, mivel Julian a hír hallatán, hogy apa lesz, elmenekült és közben az autójával súlyos balesetet szenvedett, amibe bele is halt.

Charly visszasiet Grazba, mert aggódik, hogy a féltestvére, Vera arra gondol, el akarja happolni tőle a leendő férjét. Vera pedig eközben rájön, hogy ez a kapcsolata Andreas-szal főként azért jött létre, mivel az anyja azt a biztonságot akarta megszerezni a lányának, ami neki nem adatott meg. Vera szakít Andreas-szal, továbbra is jó barátok maradnak, és elmegy Charlyhoz, hogy mindent elmondjon neki. Charly és Ursula is mindent tisztáz, majd a végén Charly és Andreas is kibékül egymással és immár boldog pár lesznek.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu