Lilly Schönauer - Csak nők a háztartásban

Bakancslistához adom
Lilly Schönauer: Weiberhaushalt
német romantikus dráma, 89 perc, 2013

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Végtére is Evának nincs oka panaszra. Férje, Philip szakmailag sikeres építész, egy álomszép házban élnek, közös gyermekük, Jonathan egy okos, eleven, kedves kis fiúcska. Talán túl sokat várna az élettől, ha ő, mint tehetséges belsőépítész egy kis kihagyás után szeretne visszatérni a szakmájába?

Viszont sem a férje, aki éppen most egy jelentős projekten dolgozik, sem az apja, Bruno, aki a fiatal barátnőjével járogat golfozni. szóval egyik sem támogatja az ifjú anyukát. Eva azonban nem hagyja annyiban, és egy pályázatra ő is beadja a jelentkezését, amelynek a nyertese egy újonnan megnyíló, impozánsabb klub berendezését végezheti. Mindeközben újra találkozik a diákkori barátnőjével, Lucyval, akivel megint egy hullámhosszon van.

Lucy megörökölte az apja régi asztalosműhelyét és spontán felajánlja Evának, hogy ott dolgozza ki a tervezetéhez a prototípusokat. Amikor pedig Philip hosszabb időre kénytelen lesz Hamburgba menni, Eva vidékre költözik a barátnőjéhez. Itt jön rá Eva, hogy már régóta nem érezte magát olyan jól, mint itt a barátnőjénél. Végre megkapja azt a figyelmességet, amit a férjétől már régóta nem kapott meg. A dolognak viszont van egy bökkenője: Lucy beleszeretett Evába és azt szeretné, ha egészen nála maradna. Philip egyszerűen nem tud a helyzettel mit kezdeni, és csak későn veszi észre, hogy mindez a kis családja szétesését jelentheti…

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2023 jún. 12. - 17:51:55 8/10