Lizi & Yeti - Egy király sztori

Bakancslistához adom
Lissi und der wilde Kaiser
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető német animációs film, 85 perc, 2007

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Lizi és Ferenc császár - csodálatos pár egy csodálatos világban. Életüket harmónia, egyetértés, sőt, szinte a legtökéletesebb összhang jellemzi. Minden a legnagyobb rendben. Bankjegyekkel fűtenek, és csokigolyókkal golfoznak. Persze néhanap egy kicsit uralkodnak is, de leginkább csak sétálgatnak kedvükre a kastélykertben. Ámde egy nap sötét felhők borítják el az örökkön kék eget a Schöngrün-i kastély felett: Lizi császárnőt elrabolják! A bátor Franci azonnal felesége és az emberrabló nyomába ered, s természetesen vele tart császári édesanyja és hűséges tábornagya is. Kezdetben sötétben tapogatóznak, ám hamarosan ráakadnak egy üzenet töredékeire, melyet Lizinek sikerült hátrahagynia. Az üzenet tartalma csak nehezen értelmezhető, de ami kihámozható belőle, az sokkolja Ferencet.
Bemutató dátuma: 2008. augusztus 14. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Szereplők

Lissi / Ignaz / Erwin Falthauser hangja
Ferenc hangja
Feldmarschall / Bussi von Bayern hangja
Teufel hangja
Yeti hangja
Teufel - Echo hangja

Hozzászólások

Szerinted?
bufo3 2014 máj. 24. - 07:47:26 Előzmény HarleyQuinn
Mindig csodálkoztam, hogy tudnak egyesek így kiakadni egy filmmel kapcsolatban. Ezek szánalmas, komplexusokkal teli emberek. Nekem a németekkel kapcsolatban csak pozitív élményeim voltak. Még a rendõr is normális volt...
HarleyQuinn 2014 ápr. 17. - 13:46:17
*lekoppintották
HarleyQuinn 2014 ápr. 17. - 13:44:12
Ez a film olyan, mint a Pirosszka, meg a Kis Vuk... igénytelen, buta embereknek vicces és jó. :) De akinek egy kicsit is kifinomult a humorérzéke, és szorult némi értelem a fejébe, annak nézhetetlen. Az meg, hogy évekkel ezelõtt a Bully poénok pont ilyen sz*rok voltak, nem javít semmit ennek a trágyának a minõségén. Eszméletlenül bugyuta, alpári, nem vicces, gusztustalan, logikátlan, erõltetett, ráadásul még a Shreket is lekopintották. Ennek a sz*rnak minden létezõ példányát és másolatát tûzbe kéne vetni. A németek amúgy is az egyik leghumortalanabb és leggusztustalanabb nép a világon, mit várunk tõlük?
grebel 2014 febr. 22. - 20:31:53
Egyszer má' megnézem hogy a németek röhögnek azon, amit humornak neveznek náluk?
8/10
Niki-ke 2014 jan. 11. - 19:27:31 8/10
Szerintem semmi gond nincs vele. Simán van olyan jó, mint egy Pixar film. Humorban mindenképp, de még animációban sincs sokkal elmaradva. Azt viszont megszokhatnák végre az emberek, hogy attól, hogy valami rajz/animációs film, nem jelenti automatice, hogy (kis)gyerekeknek készült. :s
Én a szinkront is bírtam, sõt! Pont amiatt nem kapcsoltam ki az elsõ néhány perc után. Mert az elején Yeti bemutatkozása... Na mondom ennyi elég is. Aztán pont mikor kapcsoltam volna ki a TV-t, megjelent Lizi és az a hang! :D Na az fogott meg. Úgy voltam na jó, nézem még kicsit.
Végül végig néztem. :)

Ami a humort illeti, igaz, hogy volt benne altesti, de nem olyan undorító és tömény módon, mint ahogy egyesek itt beállítják. Plusz ahogy olvasom, érthetõbbek a poénok, ha ismeri az ember az alkotó(k?) elõzõ munkáit. Én nem ismerem, de így is poén volt. Mikor le akarták lõni a korcsolyázó fickót, meg mikor késõbb újra "feltûnt" a pali. :D A GPS-t is bírtam. :D Meg a király beszéde Istenhez. :D Meg az utalások is, pl. Marilyn Monroe híres szoknyás jelenete, Godzilla, "ereszd le a hajadat"... :D
Amúgy az ilyen animációs filmeket a hülye mimikák miatt nem szoktam szeretni, itt viszont még ez is bejött.
Szóval jó ez, na. :)
1/10
_Freddy_ 2011 nov. 25. - 14:08:10 1/10
a sztori nem király, az egész nem király...ez egy borzalom
Godefroy 2010 nov. 24. - 23:33:52
Nekem tetszett a film.
Lehet, hogy besegített, hogy itthon sínylõdõm 39 fokos lázzal és hányás hasmenéssel, de akkor is tetszett. :)

"Odanézz Ignác mekkora szúnyog! Elkapjuk és felvesszük a szúnyog prémiumot"
az utolso szamuráj 2010 okt. 22. - 20:14:21
Hát,rossznyelvek szerint a világ legrövidebb könyve a német humor nagy pillanatai....nincs egy 4-es oldal.
Ezt elnézve elhiszem.
JeanTaylor 2010 okt. 12. - 21:16:08
Én tegnap láttam a német tv-ben, személy szerint jóízûeket mosolyogtam raja. Bár a hozzászólásokat nézve, meggondolandó hogy megszerezzem e magyarul, a német változata nekem bejött. Bár szeretem az ilyen kis hülye animációs meséket, ott volt pl a Pirosszka, na annál is megoszlottak a vélemények, míg nekem nagyon bejött, egyesek nagyon leírták. Ízlés válogatja.
r4mon 2010 szept. 05. - 20:11:04
Mindenki f*kázza, mert nem érti...
Egyszerûen azért nem tetszik, mert nem ismeritek sem a német humort, de ami fõleg hiányzik, az Michael "Bully" Herbig poénjainak ismerete, meg Tramitz ismerete. Régebben, úgy 10 éve ilyen császáros-császárnés szkeccseket csináltak, azokból van sokminden a filmben.
Floricienta20 2009 okt. 25. - 23:50:31 Előzmény Olddzsordzsi
Igaz, h ha vki nem tud németül akkor nem értheti a humort, ugyanis a szinkron nagyon sz.....r
Én németül láttam és nagyon jó....sztem semmi baj a humorával.....
Zempy 2009 febr. 01. - 11:46:24 Előzmény Olddzsordzsi
Jól teszed, ha nem mutatod meg az unokádnak. Ez a film olyan, amit mélyen el kell zárni, nem csak gyerekek, de minden ember elõl is!
1/10
Olddzsordzsi 2009 jan. 26. - 00:01:53 1/10
Most volt "szerencsém" DVD-n hozzájutni ehhez a filmhez. Úgy tervezetem, az unokámat fogom vele megörvendeztetni. Hát tõlem nem kapja meg, az biztos!! Még szerencse, hogy elõbb - jó adag mazochizmusról téve tanúbizonyságot - végignéztem.
Egyetlen erényét sem tudtam felfedezni.
A történet nulla - nincs komoly mondanivalója és tanulsága. A humor vagy nem létezik, vagy durva, alpári. Az animáció is mélyen alatta marad a már létezõ számítógépes grafikai lehetõségeknek. Lizi és Yeti figurája számomra Shrek és Fiona lekoppintását jelentik.
A szereplõk és a történések közötti 150 év különbség valóban rejt magában lehetõséget a humorra - de ez sem sikerült (reklám-tetoválás, feliratok a királyi kertben, üldözéses verseny a bob pályán, stb-stb.).
Ez az animációs film a gyermekeknek nem mutatható meg, a felnõtt emberek számára pedig szórakozásra alkalmatlan.
Alább többen feszegetik, hogy a magyar fordítás rossz, és ez tette tönkre a filmet. Magam nem tudok németül, mégis elképzelhetetlennek tartom, hogy eredeti nyelven élvezetesnek tarthatnám.
Végezetül elnézést kérek mindenkitõl, akinek tetszett, és jó szórakozást kívánok nekik arra az esetre, ha ismét megnéznék.
1/10
Mókuskirálylány 2009 jan. 22. - 14:32:38 1/10
Egyszerûen förtelmes ez az "izé"...
nézhetetlen, és még csak nem is vicces...
sajnos kínomban sem tudtam rajt nevetni...
1/10
Narin 2008 okt. 10. - 01:14:42 1/10
Egyvalamire azért jó ez a film:

Végre rájönnek az emberek, hogy csak azért, mert valami 3D-s, még nem feltétlenül igényes/szórakoztató/gyerekkel nézhetõ/a nyár legjobb mozija.
Zempy 2008 szept. 30. - 21:51:51
Én megmondtam.........

Jóelõre óva intettem mindenkit, csak pár barom védelmébe vette ezt a fost, és kétségbe vonta a jószándékomat. Kár, hogy a mozizók többsége nem olvassa ezt a fórumot, akkor talán még több ártatlan ember menekülne meg ettõl a förtelemtõl.

Szegény ovisok! Nyilván nagyon megviselte õket ez az "élmény"!
Boszika001 2008 szept. 29. - 16:28:52
Igaz, már nem vagyok kicsi-bár nagy sem, gimnazista... De a jó meséket még mind a mai napig szeretem. Ennek reményében beültem egy moziba, most nem azon az 500 Ft-on fogok elszegényedni... Hát én, a nagy mesenézõ:), roppantul nagyon csalódtam... Sokkal többet vártam, és ahoz képest, hogy korhatár nélküli... Voltak ott óvodások is.. Hát amikor elkezdett Lisi Turbék napon egy kötélen fehérnemûben táncolni, és Franz-t meztelenül mutatták, plusz azok a nem épp kicsiknek való párbeszédek a filmben.. Nemtudom... Amellett, hogy nem ajánlom senkinek, egy 12-es korhatárt tuti "rárakatnék"...
1/10
harisnyáspippi 2008 szept. 16. - 18:54:07 1/10
arról meg,hogy korhatárra tekintet nélkül megtekinthetõ(?!!), ne is beszéljünk!!! sírni tudnék..
1/10
harisnyáspippi 2008 szept. 16. - 18:46:26 1/10
Már amikor a címét megláttam remegni kezdett a bal szemem, de azért nem gondoltam,hogy ennyire..!
Rajzfilm?! Ki akart lenni a célközönség?! Egyszerûen nem vagyok képes felfogni miért kellett ez az egész!!
Miért csinál valaki csak azért filmet, hogy csináljon valamit?? Ha már ennyi a felesleges pénze legalább jótékony célra fordítaná, ne pedig arra,hogy növelje az öngyilkosságok arányát.
Egyáltalán, hogy kerülhetett be a magyar mozikba? Annyi jó film nem jut be, a hideg futkos a hátamon,hogy milyen elgondolás eredményeként kerülhetett be..
De örömmel láttam, hogy azért még nem vagyunk olyan mélyen,hogy a cipõtalpábaszorúltpiszkot is megegyük! - Mondjuk szerintem az értékelése így is magas!! Most ennyit, mert ezek után már nem tudnék ilyen kultúráltan fogalmazni.. sorry,ha ez is sok volt :)
Zempy 2008 szept. 03. - 12:39:07
Ernst Marischka helyesen írva.

Amúgy ezeknél a "vicceknél" már csak a Cool Tv-n vetített Hungarikum sorozat volt undorítóbb, ahol Széchenyi a lóval fajtalankodott, Szûz Mária prosti volt, ésatöbbi. Azt legalább nem tudta überelni, no meg kevésbé fáj, ha németek saját magukat alázzák meg. Bár ne tettük volna mi is magunkkal.
Összes hozzászólás