Logan - Farkas

Bakancslistához adom
Logan
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 137 perc, 2017

Értékelés:

220 szavazatból
Szerinted?

2029-et járunk, a mutánsok szétszéledtek. A megfáradt, magányos Logan a mexikói határ szélén, egy porfészekben bujkál, alkoholba fojtva bánatát. Társa a száműzetésben a csavargó Caliban, és a beteg X professzor, akinek elméjét súlyos rohamok gyötrik. Egyik nap egy titokzatos nő keresi fel Farkast. Egy különös kislánnyal érkezett, akit Logannek kellene biztonságba juttatnia. És a sokat próbált harcos elindul, hogy egy utolsó, életre-halálra szóló küldetés során beteljesítse sorsát.
Bemutató dátuma: 2017. március 2. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter jún. 23. 17:23:28 Előzmény Trap 416
A filmre? Pedig sokkal durvább, véresebb mint a korábbiak.
6/10
Trap 416 jún. 23. 10:28:54 6/10 Előzmény Sz. Péter
Nem a karakterre céloztam, hanem a Loganre mint filmre.
buncow máj. 14. 01:42:43
Ilyen szar gyerekszínészeket már régen láttam. Kb. olyan volt mintha egy rakás enyhén sérült gyereket begyűjtöttek volna random egy játszótérről, hogy szerepjátékozzanak.
Sz. Péter márc. 30. 17:37:36 Előzmény Trap 416
"Logan se nem olyan tökös"

SPOILER

Ahhoz képest, hogy lényegében haldoklik, szerintem elég tökös volt.
6/10
Trap 416 márc. 30. 12:12:19 6/10
Újabb film, amitől kötelező elájulni. Ez az X - Man mozikon belül a Farkas történetének lezárása, ahol bevállalósak voltak, és kirakták a 18-as karikát, így lehetett benne végre normálisan erőszakot mutatni, csúnyán beszélni és emberközelibbé tenni az egész univerzumot. Ez határozottan jót tett, és sokkal inkább éreztem, hogy felnőttnek vagyok nézve, ami kb az összes szuperhősös baromságnál hiányzik. Sajnos ezzel együtt sem lett sokkal jobb a Logan mint mondjuk egy Wonder Woman vagy egy Igazság Ligája.

Nagyjából háromnegyed óráig működik az előbb említett progresszív megközelítés. Jó nézni, ahogy Hugh Jackman kiégett alkoholistaként kaszabol, van néhány meredek jelenet, és úgy tűnik, sikerülni fog a karaktert közelebb hozni a nézőhöz. Azonban a kurva zenei aláfestés rendre elcseszi az érzelmesnek szánt jeleneteket, ezzel rágják a néző szájába, hogy itt kéretik meghatódni, ami így nem igazán sikerül. Ezzel még nem is lett volna nagy bajom, mert a Logan első felében dominálnak a jó jelenetek. Aztán ahogy a cselekmény előrehalad, annál jobban ül le, és a végére már semmivel nem éreztem jobbnak mint bármelyik másik Marvel baromságot. Csak ez komolyabban veszi magát, de ettől még nem lesz komoly. A dráma nem működik, de miért is kéne működnie, ha senkiről nem tudok semmi olyat, ami alapján kötődhetnénk hozzájuk. Nem értem, a direktor, James Mangold mi alapján várja el, hogy működjön ez az izzadtságszagú drámázás. A Logan se nem olyan tökös, se nem olyan szórakoztató, mint amilyennek a kritikák hazudják. Az, hogy a megközelítés újszerű, még kevés ahhoz, hogy elvigye a hátán a filmet. A jó szándék nem elég, és sajnálom is, hogy egy ilyen figyelemfelkeltő szellemben készült képregényfilm nem kapott jobb forgatókönyvet és rendezést. Azt hittem, hogy a Logan be fog állni a jó képregényfilmek nem túl hosszú sorába, de végül csak a Marvel hullám nem túl egetrengető szintjét tudta megugrani.

Továbbra is komoly gond van ezzel a műfajjal. Most már eljutottunk odáig, hogy néha bevállalják, hogy legyen véres, és káromkodjanak (amitől eleve nem kéne hasra esnünk, szerintem az összesnek ilyennek kéne lennie, ha nem 12 éveseknek készül, de hát ugye minden korosztályhoz szólniuk kell a bevételek miatt). Lassan odáig is eljuthatnánk, hogy adnak egy karakteres stílust is, és írnak egy minőségi, szövevényes sztorit. Ezek alapján a Logan által nyújtott szórakoztatást maximum 6 pontra tudom értékelni.

kexpapy 2019 okt. 18. - 19:35:50
Ekkora szar szinkront !!!
TVterror 2019 okt. 12. - 23:51:45
SPOILER
A sirnál az egyik kö megmozdult, láttam!
Logan tehát él, ennyi.
9/10
B4lukapit4ny 2018 nov. 07. - 09:34:21 9/10
Így kell normális képregényfilmet csinálni. Végre életszerű, drámai. Nem halhatatlan istenek csapnak össze, akik miatt nem lehet izgulni. Itt van tétje a dolgoknak. Gyönyörű lezárás, nagyszerű alakításokkal.
5/10
bernilike 2018 ápr. 05. - 01:55:23 5/10 Előzmény pb69_
Iszom a szavaidat..., totálisan egyetértek Veled mindenben és nagyon elszomorít szinte az egész felépítése a filmnek... Véleményem szerint ez egyáltalán nem méltó befejezése ezeknek a fő karaktereknek... :-(((
3/10
sawyerx 2018 febr. 25. - 17:09:30 3/10
Második blikkre is egy unalmas, az X-Meneket keresztbeszaró, méltatlan lezárófilm. James Mangold már korábban bizonyította, hogy nem tud jó Farkas-filmet rendezni, hiba volt még egyszer rábízni egy ilyet. Már csak egy sablonrománc hiányzott egy picsogós nõvel, hogy teljesen nézhetetlen legyen. Alapból hatalmas lyukak tátonganak a sztoriban, azon pedig még most sem tudom túltenni magam, hogy a végén a mutánsgyerekek miért nem segítenek neki. Remélem, hogy Hugh Jackman egyszer még visszatér Farkas karakteréhez, és valami alternatív idõsíkba helyezi ezt a förmedvényt.

3/10
8/10
idõjós1010 2018 jan. 28. - 19:00:45 8/10 Előzmény sawyerx
Hát igen. Hiányzik az átmenet. Nincs elõzménye annak, amit látunk, és így elejétõl a végéig fogalma nincs a nézõnek róla, miként vezettek a dolgok, a fehérházban, jogi képviseletet nyújtó Bestia-tól, az összes X ember kihalásáig. Charles Xavier-t olyan szintén tette el a rendezõ láb alól, hogy azt se tudtam eldönteni, hogy most Logen ássa a sírját, vagy épp temeti. Am ha jól emlékszem, az Az eljövendõ múlt napjaiban a nagyon távoli jövõben indított a sztori, és itt még azért jóegészségnek örvendettek egy jópáran :-)
8/10
offtopic
idõjós1010 2018 jan. 28. - 10:51:51 8/10 Előzmény LalolibTV
Meg is viselte, ha figyeltél. Gyermeki lelkét picit berongálta az egész.
8/10
idõjós1010 2018 jan. 28. - 10:50:16 8/10
Jó volt ez. Egy erõsebb akciófilmnek megfelelt, de úgy mint X-men film, siralmas.
SPOILERE
Mi ez a baromság, hogy kihalnak a mutánsok ? Felépítettek rá nem tudom hány részt, hogy az emberiség végre elfogadja a mutánsokat, és még a Fehérházban is képviseletet kapjanak. Erre most benyögnek valami olyat, 2024-ben, hogy már több mint 20 éve nem született mutáns, és a meglévõ néhány is csak döglõdik, mint farkas. Nekem még a végére sem esett le a tantusz, hogy mitõl, és hogy mért nem fordítható ez vissza, vagy állítható meg. Kinyírták a farkast, kinyírták a professzort, elpusztult az az albínó pszicho izét is, anélkül, hogy a karakterét rendesen megismertük volna. Magyarul lezárták az egész X-men históriát, egy farkas filmben. Hát komolyan mondom, nem tudom sírjak-e, vagy nevessek ezen.
7/10
LalolibTV 2018 jan. 15. - 16:12:33 7/10
Túl hosszú volt, tele sablonokkal. Végigküzdöttem, fõleg a lány miatt. A mai technikában már minden lehetséges, mégis biztos sok munka van mögötte.
Az persze vicces egy kicsit, hogy 18-s karikát kap egy film, miközben aki a legtöbb vérengzést véghezviszi, az meg 13 éves. Ezek szerint õ nem nézheti meg hogyan fejezte le a támadóit? :)
6/10
doktormacko1 2018 jan. 14. - 19:21:27 6/10
6 / 10 Nekem nem jött be .
10/10
Retetet45 2017 okt. 21. - 21:57:17 10/10
Hát mit ne mondjak. Nem egy szokasos marvel film es fokepp nem egy szokasos xmen/farkas film,de marha jol allt az egesz filmnek hogy bemertek vallalni a huzosabb jeleneteket akar lehetne ez 18+is sokkal kemenyebb reszek vannak ebben mint pl az elozo farkas filmben az matine volt ehhez kepest. Teszem hozza hogy itt nem az akcion van a sor hanem a draman. Ha ezt nem xmen es farkas filmnek vennenk hanem onallo filmkent akkor is siman megallna a helyet. Egyszerre eletszagu,hihetezlen,nyers es brutalis.....fura,de kivalo alkotas...reszemrol a legjobb farkas film.... Ritka az olyan szuperhosos film amire 10 pontot adok de ez megerdemli. 10/10
8/10
sorozatneked.hu 2017 okt. 20. - 11:08:43 8/10
8/10

Ez a film tényleg másmilyen volt, mint a többi Marvel. 2029-et írunk, a mutánsok kihaltak, bár erre csak pár mondat erejéig találunk utalást. Logan is megöregedett, haldoklik. A történet talán nem egy nagy szám, de az akció jelenetek nekem nagyon tetszettek. A film maga meg inkább nyomasztó, depresszív...akció drámának mondanám.
Towner 2017 szept. 23. - 10:20:40
Mivel komolyra vették a figurát így nem tetszett néhány nyilvánvaló túlzás. Spoiler Azok a fegyverek amikkel Logant lövik (jónéhány katona nem kevés idejig) másodpercenként 15 töltényt lõnek ki...Logan oyan lett volna mint a szita (nézzük el hogy a katonák nem lõnek fejre, ami ugyancsak érdekes) Itt be is fejezem, a Farkas sok száz év után...
cellasto 2017 júl. 22. - 21:09:35
nekem tetszett, hogy ilyen drámaira vették a wolw lezáró fejezetet
igaz rossz volt látni ilyen legyengültnek és sebezhetõnek

a sztori viszont elég butára sikerült, azért lehetett volna ennek keríteni egy épkézláb forgatókönyvet is :)

gondolom a kiscsaj azért kellett, mert majd lemérik mennyire "nézõbarát" és akkor fojtathatja amit az öreg elkezdett :)

összességében nem volt ez rossz, fõleg mert nem csak az akciókon volt a hangsúly

abban egyetértek, hogy pár dolgot azért illett volna elmagyarázni, fõleg a proffal kapcsolatban

közepesnél azért jobb, inkább 6/10
3/10
sawyerx 2017 júl. 22. - 20:09:06 3/10 Előzmény Owl
Pontosan!

Nekem az X-Men a kedvenc szuperhõs filmsorozatom, mert itt a szupererõk, szirszarok ellenére viszonylag reális a világban a fizika, normálisan vannak felépítve a karakterek, nem sablonosan a motivációk, stb. A sima "Farkas", amiben Japánban csikágózik, kizökkentõ volt, nem volt X-Men felelingje, a második trilógiából pedig az Apokalipszis súrolta a nézhetetlen látvány-tucatfos kategóriát. Na és akkor ennek a megjelenése elõtt fél évvel még a csapból is a Logan folyt, azaz a nagy lezárás...

Ami miatt jó kis csalódást okozott:

- Logan a már a 90-es években is elég gáznak számító kiégett, életunt faszit játssza, aki szarik a világra, de mégis néha rájön a cselekedj jól-szindróma, és ezt már annyi, de annyi filmben elsütötték, hogy lerágott csont. Nincs semmi konkrétum, mi vezetett idáig, hiszen korábban egyáltalán nem ilyen volt a karakter - azt meg leszarom, hogy a képregényben milyen, a filmek közt ez elég nagy lyukat üt.
- ugyanez a proffal: mitõl mekkent meg? Miért lett gyépés, miért KELL gyépésnek lennie, hogy hitelesebb legyen a Logan és a közte lévõ "drámai" kapcsolat, ami csak úgy lebegett a levegõben, mert nem tudták eldönteni, hogy vicces legyen vagy komoly? Életrevalók v02... A prof halála is egy nagy semmilyen lett, hirtelen el sem hittem, hogy ennyivel vége a nagy Charles Xaviernek.
- Kik irtották ki a mutánsokat, kik az üldözõk, miért van robotkezük?
- Mintha nem is az X-Men univerzumában játszódna, mind a képi világ, mind a rendezés egészen más, de ez még elenyészõ, a fõ gond, hogy egy se füle-se farka üldözés az egész, temérdek hullával és kaszabolással, ezen kívül más nem mûködik a filmben: se a karakterek közti kapcsolat, a haláloknak sincs egy húdenagy súlya, itt a rendezõ úgy élte ki a vérengzést, mint Michael Bay a robbantást. Errõl a sztorivezetésrõl a Tökéletes katona ugrott be, ott ugyanígy 180 fokos fordulatot vett a folytatás, sõt, még a fiatal Logan karaktere és az õt kordában tartó fõnökség hasonlít is az ottani legyõzhetetlen szuperkatonákra és szervezetre.
- Logan lánya telitalálat lett volna egy normális forgatókönyvben, de a huszadik repülés-üvöltés-kaszabolásnál már a fasz kivolt vele.
- A végén a mutánsgyerekek simán megmenthették volna Logant, de hagyták, hogy megdöglessze a klón...

Ami tetszett:
- Az akciók szépen meg voltak csinálva.

Szóval nem értem, mi a fasznak kellett a jövõbe ugrani, kábé semmibe venni az eddig felépített univerzumot, és egy sima más filmekbõl összelopkodott hajsza-filmben eltenni láb alól a két kiherélt, kifordított fõhõst. Írom ezt úgy hogy X-Men rajongónak tartom magam.

4/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu