Londoni rémtörténetek

Bakancslistához adom
Penny Dreadful
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-ír-angol horrorsorozat, 51 perc, 2014

Értékelés:

69 szavazatból
Szerinted?

Ebben az ijesztő pszichológiai thrillerben a klasszikus rémtörténetek karakterei - mint Dr. Frankenstein és szörnye, Dorian Gray vagy a Dracula regény ikonikus figurái – a viktoriánus London világában forognak.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Sir Malcolm Murray
Vanessa Ives
Ferdinand Lyle
Ethan Chandler
Brona Croft
Madame Kali
Dorian Gray
Dr. Victor Frankenstein

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2016
    Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória - legjobb színésznő jelölés: Eva Green

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ledbet okt. 28. 17:46:55 5/10
Az első évadot néztem végig a véleményem csak erre vonatkozik. (Bár nem hinném,hogy a többi nagyon más lenne.) Egyszerűen nem tudom hová tenni a 8,4-es értékelést, ez a sorozat sajnos még közepesen jónak sem nevezhető. A cselekmény értelmetlen és félrevezető,nincs elég idő arra,hogy megfelelően kibontakozzanak a karakterek amit nem tud árnyékolni az irodalmiaskodás és a színészek elfogadható (de még csak hozzávetőlegesen sem kimagasló) teljesítménye,az jobbára inkább csak giccshalmazba és sekélyes szentimentalizmusba fullad. A sorozat valószínűleg régi klasszikusokat akart felelveníteni,de összecsapott klisé halmaz lett belőle,amelynek a szálai gyengén kapcsolódnak egymáshoz. Ha lesz lelkierőm akkor belenézek majd a következő évadba is,de sok reményt nem táplálok.
FilmExpert 2020 aug. 12. - 10:10:26
Az egész sorozat egy kalap szart sem ér, a neves szereplőgárda ellenére sem.
9/10
Eszter.Sz 2020 aug. 11. - 21:39:38 9/10
Imádtuk ezt a sorozatot, a szereplőket, a történetszövést, a hangulatát. Igen, roppant nyomasztó sztori, de valahogy mégis magával ragadó. Eva Green döbbenetesen nagyot alakít benne. A többiek is fantasztikusak, hiteles és a nyomoraikkal együtt is szerethető figurák, végül mindegyik az ember szívéhez nő. A zene.... A zene pedig csodálatos!
Két dolgot viszont nem értek. Egy: Miért kellett ezek az ezerszer lerágott horror alap sztorik köré feltekerni a történetet?! Nekem az elején kissé nevetségessé tette. Mint egy panoptikum ahol leporolják és összegyűjtik a régi rémmeséket. Aztán pár rész után már el tudtam vonatkoztatni, de ettől függetlenül teljesen felesleges volt. Kettő: Miért forgatták le a 3. évadot ha láthatólag fogalmuk sem volt mi legyen a történet vége?! Néha lelombozóan unalmas, a végletekig nyomasztó, még a film alap szintjéhez képest is lehangoló epizódok, logikátlanság, kapkodás, aránytalanság, mindenféle koncepciót és az addig megszokott magabiztosságot nélkülöző cselekményvezetés.
8/10
didislányokbabája 2020 máj. 31. - 21:03:49 8/10
Az hogy valaki az első rész után felfüggeszti a sorozat nézését, oké. Ez butaság volt az alkotóktól, hiszen pont az első részeknek kéne a legjobbnak lenniük, viszont aki egy rész után értékel egy "harminc" részes sorozatot, az ugyan úgy nem normális.

Az átlagpontszám nagyjából tükrözi a valóságot, itt-ott vannak benne részek amiket én sem gondoltam teljesen logikusnak, főleg a végét nem, de a szereplőket imádtam!
Zahire 2019 febr. 19. - 09:48:12
Egy részt végignéztem az alkotásból, de az elég is volt, még sok is.Én valami olyasmire számítottam, hogy egy - egy részben a korabeli megmagyarázhatatlan eseményeket ( mert volt ilyen bőven ) dolgozzák fel.Ehelyett van egy unalomig ismert meglehetősen összetákolt történetfolyam.
10/10
loni99 2018 febr. 05. - 14:17:43 10/10
Imádom. Érdekes, izgalmas, titokzatos. Kár, hogy csak 3. évad készült.
Persicoe 2016 okt. 04. - 22:28:20
sirpalee, nem kellene feltüntetni a hozzászólásodnál, véletlenül, hogy SPOILER????!!!!
Nira1900 2016 ápr. 29. - 22:30:00 Előzmény sirpalee
Spoiler?????
sirpalee 2015 jan. 18. - 04:02:27
Nem volt rossz sorozat, kár hogy az amerikai fickó szálát, ahol kiderül hogy vérfarkas a sorozat utolsó fél percére hagyták.
7/10
Jagdglück 2014 nov. 13. - 14:37:36 7/10
Tetszett a hangulata. Jó ez a koszos, ködös London. Tény, ha baromi elcsépelt dolgok vannak benne + mostanában nagyon mennek ezek az "összemixelt szörnyetegek". Hasonlított a The Strain-re, csak az sokkal gázabb volt, fõleg az évad végére. Eva Green jól játszott.
majdnem SPOILER
Az évad végére besokalltam a sok hülyeségtõl és nagyon gyenge lett a "fõjelenet", pedig izgalmasabban is ki lehetett volna hozni. Kár.
majdnem SPOILER VÉGE
9/10
Danaee 2014 nov. 06. - 17:53:31 9/10
Az elsõ rész nagyon gyengére sikerült, ezzel még azok közül is sokan egyetértenek, akik késõbb rajongói lettek a sorozatnak (külföldi fórumok véleményei alapján mondom). Én 2-3 rész után kezdtem azt mondani, hogy kezd tetszeni, bár egy kicsit másra számítottam én is. Én a helyedben adnék neki még 1-2 résznyi esélyt, bár igaz, nem a szó szoros értelmében izgalmas sorozatról van szó; elsõsorban lelki síkon fog mozogni a story és az "izgalmas" helyett helyesebb rá a "feszültséggel teli" kifejezést használni.
6/10
-_Roger_- 2014 nov. 06. - 11:54:34 6/10
Az elsõ részt megnéztem és egyáltalán nem volt izgalmas.Nem olvastam róla semmi infót,csak azt néztem,hogy kik játszanak benne.A párbeszédek elég erõsek.Néhol hatásvadászok-ami nem éppen jó.Vagy elkerülte a figyelmem vagy ki sem derült-csak a végén-,hogy az egyik figura Frankenstein.Oké,hogy rémtörténetek,de ennyire elcsépelt dolgot hogyan lehet beleírni a sztoriba?A második részt már nem is fogom megnézni,azt hiszem.6/10
9/10
Danaee 2014 nov. 04. - 11:45:01 9/10
Az egyik legérdekesebb sorozat, amit valaha láttam. Alapból ez a mûfaj nagyon közel áll a szívemhez, de mivel az utóbbi években a mûfajt rendre meggyalázzák és kiforgatják, valahogy nem vonzanak az újabb, darkosnak-vámpírosnak beállított könyvek és filmek. Így csoda, hogy egyáltalán elkezdtem nézni... valahogy annyira magával ragadott Vanessa promo posztere (Eva Greent nagyon megszerettem a Mennyei Királyság óta), hogy muszáj voltam belekukkantani.

Az elsõ rész csalódás volt, tipikus vámpíros akciófilm-fíling, mellé sejtetve, hogy a sorozatba mindent bele fognak erõltetni, ami darkos, ami gothic, ami természetfeletti. Ebbõl annyira nem kértem, de azért csak folytattam, mert Vanessa karaktere tetszett (igazi dark-gothic); nem mellesleg felbukkant egy Timothy Dalton alakította Malcolm Murray, akit amikor megláttam, az egyetlen dolog, ami eszembe jutott: "a Férfi". ~70 éves ide vagy oda, férfiassab férfit még nemigen láttam filmvásznon (sajnálom is, hogy TD amúgy nem hord szakállt...).

Szóval a gyenge kezdéstõl függetlenül folytattam a sorozatot és jól tettem. Nem azt mondom, hogy nem lehetne jobb (itt-ott csiszolhatnának rajta), de van egy hangulata, ami magával ragadja az embert (vagy nem; szerintem emiatt vagy imádja valaki ezt a sorozatot, vagy utálja). Ahogy halad az elsõ évad elõre, úgy jön rá az ember, hogy ez mennyire többrõl szól, mint a "demimonde". A kedvenc epizódom az ördögûzõs rész volt, pedig nem túl sok minden történt benne. Eva Green zseniálisan alakította Vanessát, pedig nagyon nehéz jelenetei voltak.

Ebben a sorozatban senki se százas teljesen, de ezért olyan szerethetõ mindenki. Sokkal összetettebb az összes figura, mint ahogy elsõre tûnik. Vanessát az évad második felében már kevésbé szerettem (elégg antipatikus lett, fõleg a visszaemlékezõs rész óta), de továbbra is az egyik legcoolabb nõi karakternek tartom ebben a mûfajban.

Két dolgot sajnálok igazán: 1. hogy a vámpír ilyen démoni külsõt kapott (jobban szerettem volna, ha lett volna emberi-nem emberi jellege, pl. mint a Gary Oldman által játszott Drakulának) 2. ha nem cseszik el az utolsó részt Murray dumájával. SPOILER! Mi már ez a "Már van egy lányom"? Valami "Szeretlek, de a másik lányomat is" duma szerintem kevésbé hangzott volna ilyen kegyetlennek...SPOILER VÉGE!

Szóval szerintem akit érdekel ez a mûfaj, annak érdemes megpróbálkoznia vele. Az elsõ rész nagyon megtévesztõ, mert nem egy akciódús sorozat. Van benne valami mûvészfilm-jelleg. Gyönyörködtet: a látvánnyal, a zenével, a részletgazdagságával.
10/10
offtopic
CleoZorah 2014 nov. 04. - 08:42:21 10/10 Előzmény CleoZorah
köszi :)
10/10
CleoZorah 2014 okt. 20. - 19:33:08 10/10
Szereplõ(k):
Hol van Harry Treadaway neve?
Pedig õ a kedvencem...
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu