Lőporos hordó

Bakancslistához adom
Bure Baruta
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-horvát-szerb filmdráma, 100 perc, 1998

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Belgrád, 1995 novembere. A Daytoni békeszerződés aláírásának éjszakáján a városban őrület és erőszak tombol. A belgrádiaknak ugyanolyan éjszaka ez, mint a többi: mindenütt ott a háború, az utcákon, az otthonaikban, és vadidegenek sorsát kapcsolja össze egy - egy sorsdöntő pillanatra. Egy apa akarata ellenére gyilkossá válik: fiát, aki belekeveredett a maffia ügyleteibe, olyasmiért üldözik, amit el se követett; két barát halálos ütéseket mér egymásra egy bokszedzésen; egy fiatal frontkatona öngyilkos túrára indul az elrabolt busz utasaival; egy visszatért gazdag emigráns volt menyasszonyát próbálja visszahódítani azzal, hogy zenekari hangversenyt rendez neki egy parkban a város közepén...
Bemutató dátuma: 1999. december 9. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Michael/Mané a hazatérő
boxoló aki a vonatra száll
Ana lány a buszon
buszt túszul ejtő fiú
nő a buszon
Boris a kabaré művész

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Hervatin 2015 szept. 25. - 15:10:49 10/10
Kedvenc a szerb filmek közül! Trifunovic, a buszos jelenetben, parádés! A film végig hordozza a pattanásig feszült idegekben a robbanást, így igazi lõporos hordó, amely a kor tükörképe is egyben a neurotikus Belgrádból, s a frusztrált szerb társadalomból.
1/10
Rahar 2012 júl. 05. - 17:10:45 1/10
Mindenféle elõismeret nélkül néztem meg eme alkotást, de így is csak akaraterõvel sikerült. A karakterek borzasztóak, egy személy volt csak szimpatikus. Olyan problémákat mutat be, melyek nekem nem azok és a problémamegoldás módja is használhatatlan, ergo a film nagy mély mondanivalója felejthetõ, természetesen mindenki azt lát bele és magyaráz bele amit akar. A megtekintését teljes idõpazarlásnak tartom.
baludzsi 2011 márc. 24. - 15:09:42
M2, Duna Tv! Adjátok le újra legyetek szívesek, rongyosra néztem a kazettát. Amúgy a film 10/10! Mint a Paskaljevic filmek általában.