Lost - Eltűntek

Bakancslistához adom
Lost
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilmsorozat, 2004

Értékelés:

738 szavazatból
Szerinted?

Egy repülőgép-szerencsétlenség 48 túlélője egy trópusi szigeten harcol az életben maradásért. A szigeten rekedtek között vannak barátok, ismerősök és ellenségek, ám csakis együtt képesek felvenni a harcot a dzsungel mélyéből eredő fenyegetéssel. Ez az izgalmas, minden percében misztikus és félelmetes kaland az emberekből a legjobbat vagy talán épp az ellenkezőjét, a legrosszabbat hozza ki.

A semmi közepén a 48 túlélő más és máshogy cselekszik az embert próbáló kaland során. Kate (Evangeline Lilly) sohasem szeretett volna orvos lenni, most mégis ő ápolja Jack sebeit. Hurley (Jorge Garcia) a kilátástalannak tűnő helyzetben is megőrzi humorát és higgadtságát, így próbál segíteni a körülötte lévőkön. A letűnt rocksztár, Charlie (Dominic Monaghan) súlyos titkokat rejteget. A közel-keleti Sayidnak (Naveen Andrews) a dzsungel mellett a többiek előítéletével is meg kell küzdenie. A koreai pár, Jin (Daniel Dae Kim) és Sun (Yoon-jin Kim) idegen nyelve és szokásai sok félreértéshez vezet. Sawyer (Josh Holloway) senkiben sem bízik, örökös gyanakvása veszélybe sodorja a túlélőket. Michael (Harold Perrineau) volt felesége halála után vette magához kilenc éves fiát, Waltot (Malcolm David Kelley), apa és fia szinte teljesen ismeretlenek egymás számára. A magának való Locke (Terry O'Quinn) sokkal közelebbi kapcsolatba kerül a szigettel, mint a többiek. Az önző Shannon (Maggie Grace), aki a káosz közepén is saját magával van elfoglalva, és elhidegült testvére, Boone (Ian Somerhalder) állandóan veszekednek, ám meg kell tanulniuk kijönni egymással, ha életben akarnak maradni.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Emmy-díj

  2005
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória
 • Golden Globe-díj

  2006
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória
 • Emmy-díj

  2007
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória - legjobb színész: Terry O'Quinn
 • Golden Globe-díj

  2007
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2005
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
cellasto máj. 15. 07:51:24 9/10 Előzmény kriszta.g
Ez egy jó kérdés. Annyi szar sorozatot megismeteltek már 100x, ezt pont nem…
opalzoltan máj. 15. 01:02:06 Előzmény ERDÕBARÁT
Ohh!
Köszönöm szépen a választ.
Nekem az 1. Jack az sokkal jobban tetszett!!
És elég nehezen tudtam megszokni az újat.
Csak ezért kérdeztem!
Megegyszer köszi!
10/10
ERDÕBARÁT máj. 13. 10:09:54 10/10 Előzmény opalzoltan
Ha minden igaz akkor azért mert nem ért rá.A második évadot-mint jó pár másik évadot-két részletben vették fel.A második felét később vették fel,mint az elsőt,és akkor nem ért rá.Széles Lászlóról van egyébiránt szó.
opalzoltan máj. 12. 23:40:36
Miért kellett Jack hangját lecserelni a 2. évadtól?!
Mi volt a baj az eredeti 'Jack'-kel 🤔🤔
kriszta.g 2017 aug. 24. - 11:16:24
Miért nem adják soha a tv-ben??
nick név 2017 aug. 19. - 03:28:21
Most kezdtem el újra a sorozatot, mert anno a 3. évad végénél, vagy a 4. évad elejénél abbahagytam. Régebben passzoltam a sorozatot tinédzser fejjel.
Úgy emlékeztem, hogy az eleje, az elsõ pár évad még nagyon egyben volt, újító volt és mûködött. Persze még tényleg csak az elején járok az újrának, de azt meglepetten konstatáltam, hogy ha a maga idejében újszerûnek is hatott, a legelsõ résznek helyenként kifejezetten B filmes hangulata van. Néhol tisztán látszik, hogy még nem egészen szakadt el a régi sorozatos világtól. Az utolsó pillanatban való \"izgalmas\" megmenekülések a fõbb karakterek tekintetében, persze a jelentéktelen mellékkarakterek mehetnek a darálóba. A katasztrófafilmes hangulat, nyakon öntve egy kis félelemkeltõ misztériummal...
Továbbá Jack karaktere a sorozat elején a még memóriazavarral nem küzdõ Lenny a Memento-ból, szinte egy az egyben.
Másképpen emlékeztem a Lost elejére, de az idõnek nevezett valami tényleg sok mindent megváltoztat.
kofak 2017 júl. 18. - 01:43:55 Előzmény kofak
Még Emersonról annyi, hogy utána olvasgattam, nem vagyok egyedül, de sokan szeretik is és jó színésznek tartják. Lehet itt volt túl gyenge a karaktere, nagy százalékban a pislogás nélküli tekintetére emlékszem. Engem irritált, bár valóban voltak jobb pillanatai, de nem éreztem, hogy többre képes. Lehet más sorozatban jobbat nyújtott, én párszor láttam, és nem gyõzött meg. Ha esetleg megbántottam valakit, azért írom a fentieket.

Mitchell-ügyben viszont nem tudok tágítani, förtelmesen rossz volt az egyféle arckifejezésével.
kofak 2017 júl. 13. - 14:19:54
Az elsõ három évadot láttam még mikor futott a sorozat, majd abbahagytam, már nem emlékszem miért. Közel 10 év után újra elõvettem, hogy ezúttal végignézzem.

Két dolgot tudtam: hogy a vége legendás, rossz értelemben, és hogy nagy kultusz övezte aktív évei során.

***SPOILER***

Az elsõ két évadot én nagyon kedveltem, igen, volt nem egy apró hülye probléma, amin siránkoztak a túlélõk, de a karaktereket akkor ismertük meg, ami majdnem minden esetben nagyon izgalmas volt és érdekes. Emellett volt egy jó túlélõs feelingje (milyen meglepõ), a háttérben pedig szépen adagolták - nem eltúlozva, hanem tökéletes arányban - a misztikumot.

A harmadik évadnál eszembe jutott miért fejeztem be: mert éreztem, hogy nem tart sehova. Lehet voltak geg-ek meg utalások, akár már szivatásnak nevezhetõ dolgok (pl. a számokat ide sorolnám), de egy idõ után látszott, hogy ennél nem többek.

A Ben-es részek elképesztõen irritálóak voltak. A fõ gond az volt, hogy elkezdték a misztikumot, ismeretlent eszméletlenül túltolni, miközben semmit nem magyaráztak meg. Számomra egy nagyon erõs katyvasznak érzõdött.

Ennek ellenére az idõutazós Desmond-részeket nagyon kedveltem, fõleg a téma miatt, plusz a karakter és a színész is képes volt a hátán vinni az epizódokat. Nem mondható ez el sem a Ben-t játszó Michael Emersonról, aki a szar szint felett van kicsivel, bár legalább volt 1-2 jobb pillanata, míg társa, a végtelenül irritáló, egyetlen pofát vágni tudó förtelmesen rossz Elizabeth Mitchell még ennyit sem mondhat el. Nagyon zavaró volt a jelenlétük sokszor, utóbbinak szinte mindig.

A 6. évad kb. felénél már biztos voltam benne, hogy nem tudják jól lezárni ezt a sztorit, túlságosan sok kérdés volt. Én nem mondanám egyébként, hogy a vége a hibás mindenért, vagy hogy a 6. évad. Mint mondtam, számomra a 3. évadnál kezdett érzõdni, hogy nem nagyon tudják hova kéne ezt vinni vagy mi lesz belõle, csak sodródunk. Sosem tudunk meg semmit, direktbe húzzuk a nézõk agyát, mikor a fõ szálról leváltunk érdektelen karakterek háttereinek kibontására és hasonlók.

Összességében a gondolataim:

- nagyon erõs karakterépítés és bemutatás, az elején a flashback-ek 90%-a érdekes, ötletes, akár vicces; de mindenképp szórakoztató és közel tudja hozzád hozni a szereplõket. Nem voltam nagy sorozatos akkor, de nem emlékszem, hogy korábban így mutattak be embereket, ennyire részletesen és izgalmasan, mégis hitelesen

- késõbb már túltolt karakterformálás, bemutatás; olyan szereplõkkel foglalkoztak, akikkel már felesleges volt, megkaptuk az érdekesebb részeiket, nem volt szükség további mélyítésre. Csak idegesítõek lettek emiatt, ilyen például Kate és a koreai pár

- jól adagolt misztikum után túltolt fekete homály: mindenrõl hebegés-habogás, ha egy szereplõ megkérdi a másikat, hogy mi történt, magyarázza el mi folyik éppen, akkor mikor kinyitja a száját, valaki közbeszól, a rádió megszólal, jön a füst, akármi. Nem arról van szó, hogy rágjon az ember szájába mindent, de ne a semmit lebegtesse az orra elõtt

- nagyon idegesítõ volt az a régi sorozatos attitûd, hogy vágjunk el dolgokat az izgalmas részeknél és lehet csak 2-3 rész múlva térünk vissza rá. Ilyenkor mindig elõhozom a Breaking Bad-et, aminek az egyik nagy pozitívuma, hogy ezeket maga mögött hagyta. Egyetlen egy klasszikus filler epizód volt abban a sorozatban, mikor a legyet kergették, de még az is érdekes volt. Minden másik résznél úgy folytak az események, hogy öröm volt nézni, mindennek volt egybõl következménye, nem volt elvágjuk a képet lényeges részeknél és majd visszatérünk rá

- a felesleges karaktermélyítés után viszont jó váltás volt, mikor a kinti életüket láttuk, bár ez sem volt felhõtlenül izgalmas, de frissességet hozott. Bár késõbb tudjuk, hogy ennek nem volt sok értelme

- nem büntetném a sorozatot egyetlen rész, a finálé miatt. Nem a befejezés rontotta el az egészet, bár nem mondom hogy jó, de a felépített világot sosem tudták szépen kibontani. Valóban egyre többet tudtunk meg a szigetrõl, egyre nagyobb látóképpel, de eközben egyre több kérdésünk is lett és egyre több válasz kellett volna, amiket nem kaptunk meg vagy nem a megfelelõ idõben

Még ennek ellenére is azt mondom, hogy hiányozni fog, és fõleg a karakterek miatt. Végül egy lista, hogy szerintem kik voltak a legjobbak és a legrosszabbak/legidegesítõbbek.

Legjobbak szerintem: Hugo, Sawyer, John, Desmond, Mr. Eko, Jack korai részei
Legrosszabbak/legidegesítõbbek: Shannon (vinnyogó idióta), Kate (Shannon 2.0-t csináltak belõle), a koreai pár (túltolták õket, sok volt már belõlük; nem voltak annyira érdekesek ahhoz képest amennyi idõt szántak rájuk), Ben (pocsék színész mellé egy gyengén megírt karakter), Juliet (minden rossz benne)
10/10
joci72 2017 márc. 06. - 13:28:37 10/10
A valaha elkészült,és befejezett legzseniálisabb sorozat.
Minden rész lekötött,egy percig sem unatkoztam.
Nálam 10 !
10/10
joci72 2017 márc. 06. - 13:27:41 10/10
A valaha elkészült,és befejezett legzseniálisabb sorozat.
Minden rész lekötött,egy percig sem unatkoztam.
Nálam 10 !
10/10
sawyerx 2016 nov. 06. - 18:37:58 10/10 Előzmény Meril
Minél többször nézed meg, annál több apróságot veszel észre ;-)
10/10
Meril 2016 szept. 10. - 20:52:18 10/10
"Szóval a pokolban vagyunk...
Ne tévessze meg a légkondi fiam, ez valóságos pokol! És maga is szenved.
De ne eméssze magát miatta. Ez a végzet. Vannak akik szenvedésre születtek. Ezért nem nyerhet soha a Red Sox a kupán..."
Nagyon zavaros, bonyodalmas lett számomra a sorozat vhonnnan a 4ik évadtól. Nagyon szerettem a visszaemlékezéseket, Locke, Kate voltak a kedvenceim. De Jack apja is jó választás volt. Érdekes az egész karakter. A legvégén talán kicsit szirupos volt a zárás. Egyszer láttam az összes évadot, ami nagyon kevés értékelhetõ vélemény alkotásához. Majd valamikor...
Torolt Felhasználo 2015 júl. 13. - 00:03:06
Éééééés?
Teddy Daniels 2015 júl. 12. - 23:21:39 Előzmény Gipsz__Jakab
Nem találták a helyüket a világban. Mindegyik jó ember volt, de voltak "saraik".
Gipsz__Jakab 2015 máj. 28. - 19:20:10 Előzmény boom49
Szevassz!

Csk az nem derül ki az egész sorozatból, hogy mi miért is történt tulajdonképpen...
10/10
sawyerx 2015 máj. 28. - 17:16:37 10/10 Előzmény boom49
oké, szevasz!
boom49 2015 máj. 27. - 21:37:16
Nem mindenkire általánosítottam.

Az olyan Titanic-fanoknak mint Te, akik elismerik ugyan hogy sz*r a film, bár azelsõ fél órában még jól hangzott - nan ekik adtam 1%-ot.
10/10
sawyerx 2015 máj. 27. - 20:44:40 10/10
Tény, hogy a 4. évad után elég másfelé indult, és a 6. évad rendesen legyengült az elsõkhöz képest, de nekem ne 99%-ozz. A rajongók fele átverésnek érzi, a másik fele a legzseniálisabb sorozatnak, ami valaha készült, a mostani szavazásokon is legalább 50% a Lostot tartja annak, a másik 50 meg eloszlik. Errõl ennyit. Nem tetszett, oké, de ne általánosíts mindenkire. Inkább számold tovább a férfi statisztákat, az való neked...
boom49 2015 máj. 26. - 22:39:45
Nem "idióta komment", hanem a nézõk és kritikusok 99%-ának egyhangú ítélete.
10/10
sawyerx 2015 máj. 26. - 17:25:39 10/10 Előzmény katarn55
Jaj, hagyjuk már az ilyen idióta kommenteket, maximum te másra számítottál, de ha te átb*szásnak érzed, akkor ostoba vagy xD
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu