Lóvátett lovagok

Bakancslistához adom
Love's Labour's Lost
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol-francia romantikus vígjáték , 93 perc, 2000

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

A történet négy egyetemistáról szól, akik megfogadják, hogy öt évig ellenállnak a női bájaknak. Találkoznak azonban egy hercegnővel és három édes szobalányával, és ez elég a megingáshoz. Nem is csoda, hiszen az egyik igéző teremtés a szépséges hercegnőt alakító Alicia Silverstone. Kifinomult rímek és halhatatlan dalok jellemzik a neves Shakespeare "szakértő", Kenneth Branagh rendező vígjátékát, akinek olyan adaptációk fűződnek a nevéhez, mint az V. Henrik vagy a Sok hűhó semmiért.

Kenneth Branagh, a kiváló Shakespeare-színész és rendező legújabb filmje a Nagy Drámaíró egyik legmulatságosabb komédiáját dolgozza fel. A felsült szerelmesekről szóló, számos bonyodalmat, levél és szerepcserét, intrikát és romantikát felvonultató vígjáték az eredeti Shakespeare szöveg mellett a század elejének legnagyobb slágereit is tartalmazza, melyet ismét kivételes szereplőgárda ad elő...
Bemutató dátuma: 2000. augusztus 31.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
peterapo 2012 ápr. 13. - 10:10:43 1/10
Szívmelengetõ, hogy ketten is bábáskodtok egóm pallérozásán...

Megtisztelõ, hogy "vitapartnernek" aposztrofáltok engem, mint laikust...

Nem kívánok reagálni Huszti Péterre, Gábor Miklósra és a túlspilázott Latinovitsra vonatkozó kitételeidre, lett légyen akár saját vélemény, akár tanult textus.(És persze a Tarkovszkij idézetre sem - ami már-már sértõ...)

Shakespeare-rel minden rendben, marad ugye Branagh "zsenije". Nos, egy hatvan éven felüli embernek a világgal való elégedetlensége közismert. Ez azt jelenti, hogy a hatvanon felüli emberek véleménye majdhogynem értéktelen, mert életkorukból adódóan elégedetlenek mindennel.

De mit is csinál Branagh? Remake-t. Megteheti? Meg. "A mûalkotás elvben mindig újrateremthetõ".
Neked tetszik.
Nekem nem.
Mirõl is disputáljunk?
Béke veletek!
peterapo
offtopic
Vinogradov 2012 ápr. 09. - 22:55:49
Örülök, hogy egy állásponton vagyunk... :)

Mellesleg, Shakespeare-t hál Istennek most kevésbé kellett megvédenünk. Maradt persze Branagh zsenije - de ez már egy másik kérdés, amit szerintem mindketten kifejtettünk...

A magam részérõl nem szunnyadó érdeklõdéssel várom közös vitapartnerünk válaszát...
9/10
Meridol 2012 ápr. 09. - 12:56:32 9/10 Előzmény Vinogradov
Köszönöm ez jól esik!!
Én is mindig megvédem Shakespeatre-t és Kenneth Branagh-t is!
Vinogradov 2012 ápr. 09. - 10:33:55
Kedves Peterapo!

Megértem (és õszinte tiszteletemet szeretném tolmácsolni feléd), ha szereted a régi magyar színházi felvételeket - én is nagy elõszeretettel preferálom õket, ha arról van szó. De most nem arról van szó.

1. Huszti Péter - minden idõk egyik "legtúljátszatottabb" magyar színésze. Miközben Latinovits Zolán alig játszhatott el ilyen nagy szerepeket, (a jelentõségénél szintén többre becsült, bár Husztinál jobb) pösze Gábor Miklós és Huszti Péter féle túlfuttatott féltehetségek igen. Szerencsénkre vannak nekünk jobb Hamletjeink is - pl. Szakácsi Sándor. Egyébként egyik ismerõsömnek lehet, hogy még megvan a vonatkozó felvétel, de érdekes, hogy a Szakácsi-féle Hamletet (amit egyszer láttam, 16 évesen, akkor is felvételrõl!) sosem vetítették sehol az elmúlt 10 évben - ezt bizton állíthatom, mert az ellenkezõjérõl tudnék -, miközben ezt már harmadszorra vagy negyedszerre sikerül mûsorra tûzni...


2. Kenneth Branagh - Egyszerûen hihetetlen, hogy a leginkább progresszív kortárs Shakespeare-adaptációk készítõjét, aki Shakespeare-színészként sem tekinthetõ éppen cenknek, "trendiként" becsülöd le. Shakespeare-rel kapcsolatban lehet, és kell újítani, mert Shakespeare-é olyan szöveg, amely bármely kontextusba helyezhetõ, s nem kell mindig a "hagyományos", meg a "klasszikus" elõadásokat, filmeket preferálni. Sõt, nem is szabad...

Az 1989-es (még a te korhûségi meg klasszikus igényeidet is kielégítõ) V. Henriktõl az 1996-os Hamleten át a 2006-os Ahogy tetszikig bizonyította Branagh, hogy zseniálisan tudja Shakespeare-t más - általában modern - korokra hangolni. És akkor most ne is beszéljünk egyéb hasonló munkáiról, például a Varázsfuvola az elsõ vilgháború világába helyezett adaptációjáról.

Mesterien teremti meg a korhû hangulatot egyébként ebben a filmben is - de kár ezt magyarázni...

Aki érti érti, aki nem, nem. ("Én nem az utóbbiaknak készítem a filmjeimet" - mondta Tarkovszkij 1981-ben egy angol újságírónak. De, talán neked már õ is túl "modern"?)
Vinogradov 2012 ápr. 09. - 09:50:53
Kedves Meridol!

Egyetértésem dallamai a szférák zenéjét idézik... :)
Ezüstliliom 2012 ápr. 08. - 21:10:59 Előzmény Ezüstliliom
Na, majd most felveszem.:)
9/10
Meridol 2012 ápr. 08. - 12:01:13 9/10
Nem semmi hogy Husztival bevállasz egy Hamlettet./átgondoltad ??, se orgánum se semmi.... meggondolandó/Inkább Gábor Miklós és még sorolhatnám../Szakácsi sem lehetett semmi errõl a Várszinházas elõadsáról nem hallottam de biztos jó lehetett remélem be is tudod szerezni.
Persze hogy Will "forog a sirjában" szeretne kifordulni hogy õ is nézhesse. Abban a korban a legmodernebb gondolkodású ember volt az újitásokat zabálná../ha ma élne az internetet és a mozit is imádná. Nem hiába lehet a mûveit bármilyen korba árhelyezni és szabadon értelmezni.Õ mindig örök! És hogy miért?? "Ez benne a titok."
1/10
peterapo 2012 ápr. 08. - 11:29:56 1/10 Előzmény Meridol
"SHAKESPEARE ÉNEKEL ÉS TÁNCOL!!!!! "
- és forog a sírjában!...
Én még emlékszem a BBC "Shakespeare összes" feldolgozásaira !
Az biztos, hogy ma este NEM Kenneth Branagh "trendi" produkcióját fogom nézni, hanem hanem Ádám Ottó 1981-es Hamlet rendezését a DUNA WORLD csatornán, 21:00 órakor, Huszti Péterrel a címszerepben. (Bátran ajánlom "konzervatív" Shakespeare-rajongóknak!)
De gustibus non est disputandum.
Mindenkinek jó szórakozást kívánok - a választás lehetõségével...
peterapo
(Nincs meg valakinek véletlenül a Várszínház Hamlet elõadása Szakácsi Sándorral a címszerepben?)
Ezüstliliom 2011 dec. 26. - 21:14:47
Lehet, hogy az lesz.
9/10
Meridol 2011 dec. 26. - 15:13:57 9/10 Előzmény Ezüstliliom
DVDn meg tudod venni! isteni extrákkal van tele /tánc és énekpróbák stb../
Ezüstliliom 2011 dec. 25. - 12:04:12
Nagyon szeretem ezt a zenei stílust. Nagyon élveztem ezt a feldolgozást. Sajnálom, hogy nem vettem fel.
9/10
Meridol 2011 dec. 23. - 08:50:21 9/10
Nem a legjobb Shakespeare darab de Branagh ezzel is csodát mûvel. Nagyon jót tett neki a "megzenésítés" . Mivel imádom Gershwint, Portert ... nagyon élveztem.Annak idején folyton énekeltem a moziban.MIndenkinek csak ajánlani tudom. SHAKESPEARE ÉNEKEL ÉS TÁNCOL!!!!!
Ford Mustang 2011 dec. 23. - 05:55:55
Az biztos. Fõleg a Sok hûhó semmiért, és a Hamlet.
Krájcsek 2011 dec. 22. - 22:25:36
Kenneth Branagh Shakespeare feldolgozásai zseniálisak.
mudibarát 2010 márc. 16. - 18:30:15
Hát senki sem látta a filmet? Én idõközben már megnéztem. Szerintem a mester ezen alkotása is nagyon jó. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a musicaleket!
mudibarát 2010 febr. 05. - 15:28:54
Látom, hogy ezzel a filmmel kapcsolatban még nincs téma. Hát megnyitom. Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleménye azoknak, akik látták a filmet. Ha jó, valószínûleg megveszem.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu