Lucia látomásai

Bakancslistához adom
Troppa Grazia / Lucia's Grace
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz vígjáték, 110 perc, 2018

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A fiatal olasz nő, Lucia egyedül neveli tizenéves lányát. Építkezésekhez méri fel a földterületeket. Egy nap munka közben különös dolgokra lesz figyelmes, és ennek hatására hősies harcba kezd elveiért. Az érzékeny és kitartó Lucia a végsőkig küzd azért, hogy megmentse a gyönyörű völgyet, amelyben felnőtt.

A cannes-i filmfesztiválon az Europa Cinemas díját nyerte.
Bemutató dátuma: 2018. november 29. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
funfun 2019 jún. 23. - 11:20:31 6/10
Többet vártam a filmtől. Három jó jelenet volt benne szerintem. Egyik a pszichológusnál elmondott monológ, további kettő pedig jelenés: először látja a Madonnát a konyhában, és ami a trailerben is látható, mikor a Madonna segít neki parkolni.
Amúgy a film szétszórt, motivációk nem teljesen világosak - főleg a két férfi miért vállalja be a robbantást, különösen a kolléga, akinek nincs mély érzelmi kötődése és érdeke a nőhöz. Az, hogy helyette állította össze a szakértői anyagot, édes kevés szerintem.
Legyen 6 pont.
10/10
gaalmiklos 2018 dec. 02. - 23:53:06 10/10
Merész, jó film zseniális alakításokkal. Érdemes megnézni. (amúgy mérnökember vagyok)
1/10
re_re_re 2018 dec. 01. - 22:24:15 1/10
Bocsánat, de akik, hárman, ezt a filmet összességében 9,3-re osztályozták, csúnyán megtévesztettek minket. Ez nem 9,3-as film, hanem a lényegénél, a valóságelemek szintjén elcseszett alkotás. Nem Szűz Mária megjelenése a probléma, hanem hogy a valószínűleg nagyon buta forgatókönyvíró végképp nem uralta a földfelszín felpúposodásának lehetséges okai jelentette problémakört. Ezek után lehetett bárki, bármilyen, különös tekintettel az amúgy Botticelli modelljeire hajazó főszereplő-nőkre, az egész alkotás összeomlott. De hogy ez ne legyen megállapítható a magyar kulturális vámnál :-?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu