Luke Cage

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmsorozat, 55 perc, 2016

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Lucas alias Luke Cage (Mike Colter) ártatlanul börtönben ül. Szabadulásáért cserébe beszáll egy gyógyszer tesztelésébe, mely nem várt eredménnyel zárul: hatalmas ereje és mindent elviselő bőre lesz. Eme képességek birtokában megszökik a börtönből és felcsap szuperhősnek.
Forgalmazó: Netflix

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Luke Cage
Cornell 'Cottonmouth' Stokes
Claire Temple
Henry 'Pop' Hunter
Willis 'Diamondback' Stryker
Mariah Dillard

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez 2022 febr. 18. - 19:37:15 6/10

1. évad


Ez volt a Marvel 1. négeres produkciója. A Luke Cage egy színvonalas képi világgal megspékelt, gettós gengszterdráma, melynek a flashback epizódjában még börtöndráma is látható. Tehát igencsak baszhatja a Marvel, hogy nem inkább egy ugyanilyen filmet csinált a képregényből.
Az évad közepéig szinte semmi nem történik, halál unalmas az egész, de a 6. rész tájékán szerencsére beindul a sorozat, 1000-el felpörög a cselekmény, és folyamatosan változni kezdenek a sztoriban az erőviszonyok. Mike Colter tökéletes választás, Mahershala Ali (Cottonmouth) pedig remekül eltalált, egyben menő főgonosz, ráadásul karakteréhez 1 jókora csavar kötődik. A Black Mariah-t játszó színésznő (Alfre Woodard), aki a Civil Warban ugyancsak feltűnt 1 teljesen más szerepben (WTF?), irritáló mint mint mindig. A sorozatban a még a szezon első felében szintén idegesítő, jelentéktelennek tűnő Shades (Theo Rossi) mutat komolyabb fejlődést.
A végső harc tipikus szuperhősös, nem is illik annyira a széria földhözragadtabb jellegéhez, ám az utalások kiválóak, a rap + soul zenék pedig egyaránt kiválóan passzolnak a harlemi atmoszférához.

7/10

2. évad


A gengszterdráma folytatódik, kiegészítve egy kis hiteles, ugyanakkor röhejesen előadott párkapcsolati drámával, amit szerencsére hamar elkaszálnak az alkotók. A főellenség a még versenyben lévő nemezisek mellett nem más, mint Bushmaster, aki egy jamaikai akcentussal szövegelő, nagyon csúnya néger. Érthető motivációinak meg a jól kidolgozott háttérsztorijának hála, a kezdeti unszimpátiát gyorsan felváltja a rokonszenv, ráadásul a végére a készítőknek még azt is sikerül elérniük, hogy neki, és még véletlenül se a főhősnek drukkoljon a néző. Részben ő a felelős az akciójelenetek dinamikusabbá válásárt (mivel Luke Cage a 2. évadban megint csak 1 fekete Bud Spencerként funkcionál), továbbá a humoros részek szintén hozzá köthetőek, egyrészt a már említett szórakoztató kiejtés, másrészt a Mariah Dillard név Mariah Stokes-ra való rendszeres, viccesen kimondott kijavítása miatt.
Ha már Black Mariah-nál tartunk, akkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Alfree Woodard a Marvel egyik legrosszabb castingja (és a fejeseknek volt képük berakni az Amerika Kapitány: Polgárháborúba is). Kimondhatatlanul rosszul játszik, nem értem a többi színész hogy nem röhögte el magát a vele való közös képsorok forgatása alatt. Az egyetlen rész, ahol valamiért hitelesen tud alakítani, az egy, a classic western filmeket megidéző jelenet.
Vannak vendégszereplések, melyek közül a legütősebb Danny Randé. A 10. epizódban Iron Fist együtt csapatja Luke Cage-dzsel. Útjukat lazaság + látványos, pörgős, vagány, kreatív verekedések tarkítják.
A 2. évad az előzőhöz hasonlóan súlyosan drámai, ám itt jobban mélyülnek a karakterek, valamint helyenként egészen gyomorba vágóra sikeredett. A befejezést igencsak meglepőre kreálták, felvezet több új szálat, s ha mindez nem lenne elég, még az A keresztapa első felvonása előtt is tiszteleg. A szezon zenei téren egyébként gyengébben muzsikál, mint az első: a rap, soul meg funky trackek, reggae dalokkal egészülnek ki a jamaikai szál végett. Ezzel nem lenne baj, de szólnak benne fájóan semmilyen számok, ráadásul képesek voltak lejátszani a borzasztó Night Nurse című nótát, ami kurva gáz, annak ellenére, hogy a szövege amúgy passzolt az adott jelenethez.

6/10
Törolt Felhasznaló 2016 okt. 30. - 11:02:04 Előzmény caseyjones
Az újabb évad érkezhetne már. ;)
10/10
caseyjones 2016 szept. 11. - 20:53:21 10/10
10/10
caseyjones 2016 aug. 28. - 20:44:24 10/10
10/10
caseyjones 2016 aug. 26. - 14:08:17 10/10
A Daredevil után íme egy újabb szuperhõssorozat a Marvel és Netflix jóvoltából, amely ezúttal egy olyan karaktert mutat be, akit eddig még sosem láthattunk élõszereplõs formában. A premier amerikai idõ szerint szeptember 30-án lesz. Addig is itt egy poszter illetve elõzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=ytkjQvSk2VA