Luther

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol tévéfilmsorozat, 2010

Értékelés:

80 szavazatból
Szerinted?

John Luther főfelügyelő egy sorozatgyilkos letartóztatását követően rövid kényszerszünet után tér vissza a rendőrségi munkába. Egy lángeszű fiatal lány, Alice Morgan szüleinek meggyilkolása ügyében kezd nyomozni. Hamar rájön, hogy Alice követte el a kettős gyilkosságot, de a látszólag tökéletes bűntényben nem talál bizonyítékot a lány ellen. Eközben Luthernek a magánéletben is van miért fájjon a feje, amikor ugyanis megpróbálja visszahódítani külön költözött feleségét, Zoet, kiderül, hogy annak már új barátja van.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2016
    Legjobb televíziós minisorozat - legjobb színész jelölés: Idris Elba

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Patafizikus jan. 27. 13:37:18 6/10
Ez nekem sajnos csalódás lett. Az első pár rész beszippantott, az első két évad rendben volt, bár már ott is voltak logikai ( meg másfajta) bakik. de aztán a harmadik évadra a saját maga paródiájává vált a sorozat, és annak az évadnak az utolsó része pedig egyszerűen bődületes badarság lett. Aztán a negyedik és ötödik évadban már tartották is ezt a szintet. Pedig a színészek a jók, a rendezés, a történet tempója, a sötét - amolyan skandináv krimis - hangulat, a zene mind rendben van. Csak hát a sztori... Mintha egy naiv kamasz csinált volna filmet arról hogy szerinte hogy működik a rendőrség meg az alvilág. Az első két évad, és a nyilvánvaló erényei miatt adok neki hat pontot. De kár érte, mert lehetett volna ez sokkal jobb is!
6/10
saihulud 2020 szept. 08. - 15:15:32
Hát az első rész nem győzött meg. Amikor Luther otthon betöri az ajtót, majdnem elröhögtem magam, annyira túljátszott volt Idris Elba játéka. Aztán a végén, amikor be akar menni a saját lakásába, de a feleség új pasija megüti és még őt viszik el a rendőrök? A hülye picsa asszony meg képtelen kimenni 1 percre? Mi van ha Luther csak a fenyegetéssel kapcsolatban akar kérdezni tőle, vagy megmondani neki, hogy hogyan vigyázzon magára? Ez eddig olyan mint egy szappanopera. Sokkal többet vártam tőle. Mind a két főszereplő szinkronja mellényúlás számomra. Élvezhetetlen. Még nézek pár részt, meglátom mi sül ki belőle.
calborc 2019 okt. 26. - 20:29:06 Előzmény gego9989
Én úgy tudom, Timkó Eszter. A magyarszinkron.hu Facebook oldalon kérdeztem meg még tavaly szeptemberben. És Timkó Eszternek tényleg olyan karakteres alt hangja van, mint Ruth Wilsonnak a Lutherben. Nagyon szeretnék, ha sokat szinkronizálna, mert kevés az ilyen női hang, de keveset szinkronizál, mert valahol vidéken játszik.
Honnan jött az Ullmann Mónika tipp?
gego9989 2019 okt. 26. - 10:49:49 Előzmény calborc
Ullmann Mónika
calborc 2018 szept. 21. - 23:44:32
Nem tudom megítélni, Idris Elbához illik-e a magyar hangja, de Ruth Wilson magyar hangja szuper. Csak tudnám, ki. Tudja esetleg valaki?
zetorka 2015 ápr. 16. - 18:18:08
most elkezdtem nézni szinkronosan, hát.... Luther magyar hangja messze nem illik hozzá annyira, mint az eredeti...
most kezdett el Alice sikítozni, nos az jobb, kíváncsi vagyok a kis fiatal rendõrre a Luther jobb kezére...
most mutatkozott be ... :(
zetorka 2015 febr. 25. - 16:47:09
Nagyon tetszik ez a sorozat, a harmadik rész elsõ négy perce erõsebb volt, mint a Gyilkos Elmékbõl egy komplett évad, az a gyilkos!, kajak féltem tõle :) de az elõtte lévõ epizódban is nagyon jó volt a gyilkos, simán elhittem neki, hogy frankó, és a bevezetõ zenéje is nagyon tetszik, remélem ilyen erõs marad

SPOILER
és külön piros pont részemrõl, hogy ugyan megtalálják az elrabolt nõt, de már nem él! A következõ hasonló epizódnál legalább fogok tudni izgulni, hogy sikerül-e
sibeka 2014 nov. 14. - 14:26:41
Nagyon jó dráma-krimi, és külön tetszik az , hogy minden évad egy történet.
Hajszállal jobb, mint a Blacklist.
far vik 2013 febr. 08. - 20:01:59 Előzmény far vik
Massive Attack, Hope Sandoval, a ziemdébé elárulta...
far vik 2013 febr. 05. - 22:38:34
üdv! tudja valaki, ki a bágyadt hangon éneklõ csajszi a film elején? köszi!
rezynegi 2012 márc. 02. - 18:58:16
ááá, sikerult belenéznem szinkronosan, merth ugye sajna angol tudásom még nincs ott h a komolyabb sorikat is ugy nézzem, és hát a Drotbol kiindulva szinkronosan kezdem ezt is nézni, de Luther hangja!!! jo én értem h a szinkronszínész jo és sok feketének az o hangját adják na de a jo oreg Stringer Bellnek olyan markáns érces mély jo hangja volt a Drotban ami illik az alkatához és a karakterekhez amit játszik erre itt meg ez!! nem kellett volna lecserélni, ugyh akinek tetszik a ez a sorozat és esetleg a Drotot nem látta, annak melegen ajánlom, Maffiozok mellett legnagyobb sorozatélmény, foleg mert a jenki szarok a brit sorozatok mellett nehezen rughatnak csak labdába...
offtopic
aggodalmas 2012 jan. 30. - 00:26:34
...pedig a helyére berakott PASO koncert az A38-ról
még elmenne "mentségnek" – de CSAK ha élõ, vagy
nem kismilliomodik ismétlés lenne, ugye...
offtopic
aggodalmas 2012 jan. 30. - 00:20:52 Előzmény aggodalmas
...újfent fekete pont a "KÖZ"szolgálatiságnak:
a kiadott mûsortól eltérni az egy dolog, DE
egy órával elõbbre tenni, nos EZ az ami
súrolja a mûsorszerkesztõi aljasság
minõsített esetének fogalmát...

Monnyonlejafelelõs! ;-/
10/10
szirgabor 2012 jan. 17. - 23:26:06 10/10
Fájdalmasan keserû, keserûen fájdalmas, jelenkori borzalmaink.
Wallander után a másik kedvencem.
10/10
Sherlock20 2011 nov. 10. - 17:05:46 10/10
A minõségi angol sorozatgyártás remeke lett a Luther is. Zseniális elméjû fõszereplõ, és végre nem CSI jellegûen derül ki a megoldás, hanem gondolkodni kell. Egy próbát mindenkinek megér, én a második évadban vagyok még benne. És jó hír, hogy lesz 3. is! :)
offtopic
aggodalmas 2011 okt. 30. - 20:28:49 Előzmény Ibolya12
...És ezt nem is ismétlik emberi(bb) idõben – ellentétben számos "köz"szolgálatilag (is)
indokolatlan hitványabb mûsorszámmal, melyek felsorolásától ezúttal eltekintek...

By-the-Way Kálid Artúr szinkronhangja igencsak jót tett a produkciónak!
(minekutána Mr. Idris eredeti beszédhangjával falat lehet dönteni,
de legalábbis fát lehet hasogatni, mert olyan erotikus,
hogy b*ssza az ember fülét! ;-)))
Ibolya12 2011 okt. 09. - 22:27:11
Hát ez marha jó! Másfél év után volt rá pénze a kedves Duna tv-nek, hogy mûsorra tûzze. és hogy mikor? persze, hogy kurva késõn. Iszonyat jó kis sorozat, szívesen megnéztem volna magyarul is...
Elõzõ hozzászóló nem tudom mirõl beszél...