Madame Sousatzka

Bakancslistához adom
angol zenés dráma, 122 perc, 1988

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Miután a férjével való kapcsolata megromlott, Sushila Indiából Londonba költözik a fiával. Manek csodagyerekként zongorázik. A tanára az orosz zongoratanárnőhöz, Irina Sousatzkához irányítja őket. Gyoran megtalálják az összhangot, ugyanakkor az asszony nemcsak zenére tanítja Mareket, hanem az életre is neveli, ez azonban nincs ínyére a fiúnak. Amikor Sushila elveszíti egy fontos ügyfelét, Manek a zongorázásával akar neki segíteni pénzt keresni. Madame Sousatzka szerint ennek még nem jött el az ideje.

Stáblista:

Szereplők

Madame Yuvline Sousatzka
Lady Emily
Sushila Sen
Jenny
Ronnie Blum

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    1989
    Legjobb színésznő - drámai kategória: Shirley MacLaine
  • BAFTA-díj

    1990
    Legjobb női mellékszereplő jelölés: Peggy Ashcroft

Hozzászólások

Szerinted?
Corpse Bride 2014 márc. 05. - 22:30:16
Madame Sousatzka élete közel hozza a nézõhöz a zenepedagógia szépségét és gyötrelmét. Módszerében benne van a tanárnõ egyénisége, félresikerült élete és megtört zongorista karrierje. Tanítványának lenni nem könnyû, fõként serdülõ gyerekként, mint amilyen a másik fõhõs, Manek. A tinédzser fiú anyja rajongása és zongoratanárnõjének megszállottsága közötti huzavonában találja magát. Egy producer hamar felfigyel rá, és lehetõséget kínál a fiatal zongoristának élete elsõ koncert szereplésére. Sousatzka szilárd elvei nem engedik hogy a fiút idõ elõtti fellépésre készítse fel, így Maneknek meg kell hoznia élete egyik fontos döntését.
Jók a mellékszereplõk, akik ugyanabban a régi házban laknak mint Madame Sousatzka. A történet sok idõs embert vonultat föl akik felett eljárt az idõ, hasonlóan a régimódi Madame Sousatzkához. Hogy kinek van igaza, azt mindenki eldöntheti saját maga.

A végén egy volt tanítvány viszi el kisfiát Sousatzkához, aki talán ott folytatja a tanítást vele, ahol az apjával abbamaradt. Madame Sousatzka bizonyára az újdonsült növendékét is magához fogja láncolni, ahogy mindig is tette. A tanítvány pedig valószínûleg ezúttal is belátja, hogy a sikeres zongorakarriert nem adják ingyen.