Madárlesők

Bakancslistához adom
Pelican Blood
angol filmdráma, 94 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Nikko egyfelől mókás fickó, ugyanakkor egy kényszeres és önpusztító személyiség, ami valljuk be, elég sajátos kombinációja egy olyan embernek, aki madarak megfigyelésével foglalkozik. Nikko megjelöli a ritka madarakat, ahogy nézi őket, és azt tervezi, ha eléri az ötszázadikat, akkor végez magával. Amikor találkozunk vele, a 497-nél jár a listán. Ugyanekkor újra felbukkan a férfi csinos, ám szeszélyes egykori barátnője is, ami felkavarja az életét. Vajon Stevie meg tudja menteni a férfit önmagától, vagy tovább löki a szakadék felé? Cris Feddi regényéből.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sanderb 2012 júl. 01. - 08:40:01 6/10
Nem vagyok pszichológus, de szerintem akkor sem életszagú, hogy valakinek van egy izgalmas hobbija, küldetése (ha úgy tetszik), közben meg tántoríthatatlanul készül önmaga elpusztítására, amire inkább indoka van, mint "gyári" késztetése. Ezen az alapvetõ ellentmondáson én nem tudtam túllépni, hiteltelen sztorira épülõ dráma nem tudja elérni a kívánt hatást - nálam. 10/6
8/10
Kattrin 2012 jún. 21. - 03:19:45 8/10
Egy igen tetszetõs film az öngyilkosság témakörében, de nem viszi túlzásba az agonizálást, ami nem baj. A fõszereplõ lány meglepõen jól eltalált karakter, a leírás alapján ezt a részt a gyenge pontjának gondoltam a filmnek, de nem így lett.