Maffiózó vagyok, drágám!

Bakancslistához adom
Mord ist mein Geschäft, Liebling
német vígjáték, 109 perc, 2009

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

Toni Ricardelli (Rick Kavanian) teljesen elégedett a munkájával. Jó fizetés, rugalmas időbeosztás, és még emberek közt is mozoghat. Az álomfoglalkozás pedig nem más, mint szabadúszó bérgyilkos. Toni életéből mégis hiányzik valami, azaz valaki. Egy nap azonban élete egy csapásra megváltozik, amikor találkozik álmai nőjével, az elbűvölő Juliával (Nora Tschirner). Toninak már csak azt kell kitalálni, hogy úszhatja meg ép bőrrel azt, ha hátat fordít eddigi "szakmájának".

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Petyus a menyus 2018 márc. 18. - 15:19:56 10/10
A mai vígjátékokat elnézve ez igen csak jó film.
Csekély értelmû medvebocs 2012 márc. 04. - 10:12:03
Csak egy részletet láttam belõle,még amikor a Film+on premier volt.De Bud Spencer csak mellék szereplõ volt (egy vak 80 éves öreg úr).
Reco 2012 febr. 01. - 20:24:09 Előzmény alien1976
Mostanában a második film (beleértve egy spanyol horrort) ahol Bud Spencert nem a szokványos agyon (agyatlanul)játszott filmekben látom. Szinte jól esik, hogy nem csattognak a pofonok mégis jókat vidulok az idétlen poénokon!
8/10
alien1976 2011 aug. 20. - 05:24:32 8/10
Röviden leírom a film történetét. Íme :
A film fõhõse egy bérgyilkos, aki új munkát kapott. A feladat egyszerû. Meg kell ölnie egy írót, aki éppen a maffiáról írja könyvét. Csakhogy a munka éjszakáján feltûnik a könyvkiadó csinos dolgozója. S elkezdõdik a félreértések hosszú sora, amit romantika, szerelem, lövöldözések, üldözések, vicces jelenetek színesítik.

Ennyit a sztoriról.

A legelsõ amit meg kell említenem, nem más mint gyermekkorom ( s még most is) kedvence, akit még most is örömmel nézzek. Hívhatjuk Piedonenak, vagy az ördög egyik kezének, vagy Buldózernek, de így jobb Bud Spencer.
Úgy kezdtem neki ennek a filmnek, hogy semmit nem tudtam róla. Se a sztoriról, se a színészekrõl, így már az elején mikor megláttam a szereposztást, már megörültem.

A film eleje sántít, sõt azt is lehet mondani, hogy bugyuta. Hogy miért??
SPOILER ******* SPOILER ************* Spoiler********
Van egy író, aki álnéven bújkál a maffia elõl, akik nagyon keresik. Erre lemegy a szálloda recepciójára vergõdni, hogy még nem kapta meg a pezsgõt, és a recepciós, hangosan az írói nevén szólitja.
A másik :
A bérgyilkos vakrandira megy, s a köszönés után az az elsõ, hogy elmondja, mit is csinál, s bizonyítékként megvillantja fegyverét.
S a nõ csak elszalad..... Nem rendõrt hívna??

SPOILER VÉGE ********* SPOILER VÉGE*********** SPOILER VÉGE**************

De aztán beindul a film. Mintha a rendezõ, színészek megtalálták volna azt a medret ahol szépen tud folyni a film cselekménye.
Igaz, továbbra is maradt benn " bugyuta" rész, de már azt vettem észre, hogy tetszik a film, s egyre többet nevetek, mosolygok rajta, s az utolsó 15 - 20 perc pedig kimondottan jó volt.
Bud Spencer mellett aki nagyon jól alakította szerintem karakterét, az a titkárnõ volt.
Mindent latbavéve, hétvégi délutáni kikapcsolódásnak megfelelõ.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu