Maffiózók

Bakancslistához adom
The Sopranos
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, 55 perc, 1999

Értékelés:

374 szavazatból
Szerinted?

Bemutatjuk Tony Sopranót, az átlagos, középkorú üzletembert. Kötelességtudó felesége van, nem túl kötelességtudó fia, és egy Meadow nevű lánya. Na meg egy pszichológusa, akinek minden titkát elárulja, kivéve egyet, amit már amúgy is tud: Tony maffiafőnök.

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Tony Soprano
Dr. Jennifer Melfi
Christopher Moltisanti
Carmela Soprano
Meadow Soprano
Anthony Soprano
Janice Soprano
Livia Soprano
Corrado Soprano
Adriana La Cerva
Paulie Gualtieri
Ralph Cifaretto
Silvio Dante
Gabriella Dante
Artie Bucco
Charmaine Bucco
Gloria Trillo
Salvatore Bonpensiero
Richie Aprile
Rosalie Aprile
Tony Blundetto
Bobby Baccala
Paulie Germani
Patsy Parisi
Vito Spatafore
Eugene Pontecorvo
Benny Fazzio
Carmine Lupertazzi
Hesh Rabkin
Michele La Manna
Phil Leotardo
Valentina La Paz
Irina Peltsin
Svetlana Kirilenko
Intintola atya
Dr. Elliot Kupferberg
Dwight Harris ügynök
Deborah Ciccerone ügynök
Robyn Sanseverino ügynök
Sonya Aragon

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2000
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória
 • Emmy-díj

  2006
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2005
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2003
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2002
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2001
  Legjobb televíziós sorozat - drámai kategória jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2022 febr. 28. - 22:09:18 7/10
Még a felénél sem járok, de már gyakran unom. Ha ebből a családregényből csinálnak egy hat részes minisorozatot, az valóban rendkívüli lehetett volna. Így is vannak nagyon-nagyon jó részek, amiknek várom a folytatását és unalmas fejezetek, amiknek várom a végét. Ezzel együtt valószínűleg a legjobb sorozatok egyike, de ész nélkül el van nyújtva, akár a Dallas.
6/10
gm262 2022 febr. 14. - 08:41:06 6/10
Első évad 8. részig bírtuk nézni. Feleségem ennek a felét is átaludta, Én kitartottam, hogy rájöjjek miért kapott ilyen sok pontot? Hát, nem jöttem rá. Elég "poros" már ez a film így '22-ben, sokszor vártam, hogy felbukkan Columbo, Petrocceli, vagy éppen Jockey Ewing. A történet nem igazán fogott meg. Minden szereplő idegesítő, unszimpatikusak (kivéve talán a pszichiáter nőt). Az igaz, hogy sosem rajongtam a holiwud által kitalált maffia romantikáért. A zene tetszett, ezért felpontoztam 6-ra.
10/10
cruz4 2021 máj. 23. - 11:52:01 10/10
A legjobb sorozat, tökéletes színészválasztásokkal, tökéletes magyar szinkronnal, űberelni azóta sem tudták, és talán nem is fogják.
10/10
nick név 2020 szept. 13. - 05:05:31 10/10
Miközben a Maffiózók maga reformálta meg a sorozatkészítést, kezdőpontként mindmáig az egyik, ha nem a legerősebb sorozat maradt. Ez elsőre különösnek, talán ellentmondásosnak tűnhet, viszont én azt gondolom, hogy akkoriban volt valami a levegőben, valami régóta halmozódó késztetés, ami a megfelelő helyen, a megfelelő időben, a megfelelő személyek révén kifejezést nyert és sorozatként testet öltött. Valami kulturális feszültség, ami akkor kapott szikrát és bár az általa okozott jó értelemben vett tűz azóta is ég, már jellegét tekintve meg is változott és olyan fényesen azóta sem.
Atmoszféra, dráma, nagyszerűen megírt és előadott dialógusok, irónia, fanyar humor, kendőzetlen és mégsem céltalan/tartalmatlan szókimondás - hiába, látszik hogy még egy másik kor gyermeke -, következetesen saját mondanivaló és magas szinten történő művészi megvalósítás. Bizonyos dolgokat egyszerűen nem érdemes megismételni, mert önmagukban megismételhetetlenek - ettől azok amik. És megismétlés alatt nem a leendő filmről beszélek, mert az viszonylag távoli a részemről - nem az idő szerint -, lesz, amilyen lesz, hanem egy bármikor lehetséges 749. rimékről, vagy szpinoffról. Ez a széria nem illik a mai korhoz, nem kompatibilis a mai igényekkel, elvárásokkal és az új kulturális-film és sorozatkészítési etikával, a lényege veszne ki belőle, ha mégis rá akarnák erőltetni. Gyakorlatilag egy kulturális erőszak volna.
dimari 2020 aug. 28. - 20:26:27
Miért a II./2.részt adják a III./2. helyett ?
Liam Brady 2020 jún. 10. - 14:26:12
A női lélek remek ábrázolása volt, mikor
SPOILER lehet

Janice lelőtte Ritchiet illetve mikor Meadow összetörte a kocsit.

Tony antiPC dumája is rokonszenves. " A néger lopott? Annyira nehéz elhinni..." :D :D :D
10/10
Richard Kovács 2019 szept. 02. - 11:08:46 10/10
Egy kedvenc!
AdiRicka 2019 jan. 02. - 11:02:57
Kiváló sorozat remek alakításokkal, tele drámával és humorral. Kicsit unalmas míg az elején belerázódik az ember, és előfordultak közben is kicsit unalmas részek, de legtöbbször nagyon élvezhető és vannak egészen zseniális epizódok is. Sajnálom, hogy elfogyott, nagyon szerettem nézni, 7,5 pont.
10/10
pincsi666 2017 dec. 24. - 20:52:17 10/10
A sztori alapjába véve egy átlagos történet, a \"negatív\" oldal életébõl. De én mondom, még így stábot össze válogatva ehhez a mûfajhoz, õszintén megmondva, még nem láttam. Remek! És Gandolfini egyedül álló karakterisztikája, ami mellett a többi \"híres\" kollégája csak irigyelhet, annyira dobja minden egyes jelenetét, hogy az maga A mûvészet. Óriási színész volt, páratlan!
sixpack1989 2016 márc. 31. - 11:10:05
Én most tartok az utolsó évadnál,és imádom. Évekig gondolkodtam azon neki kezdjek e, mert azt hittem ez is egy túlértékelt sorozat. bár én általában így vagyok a sorozatokkal,de nem bántam meg együtt lélegzem szinte a sorozattal,imádom minden egyes részét. és csak ajánlani tudom mindenkinek. A párbeszédek a cselekvés,a történet hibátlan. hétköznapi emberek,de ugyan akkor mégse. nagyon jó :)
10/10
fél X 2015 dec. 07. - 20:52:28 10/10
kedvenc sorozatom volt, Gandolfinit nagyon sajnálom, hogy nem fog több filmben játszani.
10/10
kisokka 2015 aug. 11. - 13:23:47 10/10
Végre sikerült megnéznem x év után egyben az egészet, mivel emlékeim szerint(ahogy itt is írták korábban) a tv nem a rendes menetben adta le, hanem összevissza. Iszonyú zavaró volt, egyre késõbbi idõpontokban és annyira elegem lett ebbõl a katyvaszból, hogy inkább nem néztem úgy tovább. Így az igazi, elejétõl a végéig.

***SPOILER***

Nekem a befejezésrõl elsõre az ugrott be, hogy valami trollok kivágták a végét, de aztán leesett mi történt, ismét két új dolog ugrott be, amit most is így gondolok: Gogol-Holt lelkek és A Keselyû három napja. Gogol írt egy néhol unalmas, de egy remek könyvet a Hol lelkek-et, aminek a végén(kis spoiler) nem derül ki semmi, ugyanis Gogol feldobja a bakancsot, mielõtt befejezné a könyvet. Én lepõdtem meg a legjobban, amikor mondat közben befejezõdött a könyv és mocskosul bosszantott is egy darabig a dolog. Viszont így táptalajt adott annak, hogy elgondolkodjon az ember rajta még jó sokáig, hogy vajon mi történhetett ezek után. Még a mai napig eszembe jut néha. Nem sok könyv képes ezt elõidézni(legalábbis nálam).
A Keselyû(itt is kis spoiler) ugyanez. A vége miatt ugyanúgy elgondolkodik az ember, hogy vajon mi lehetett a következmény(a könyvben le van zárva a dolog, más befejezése van).
Na ez lett beépítve a sorozat végébe. Mindenki tálalgat, elõadja a maga verzióját, vagy egyetért egy másikkal, pontosan ugyanazok az utóhatások, amiket a fent említett két mû is okozott a maga idejében. Mindenki várja a nagy csattanót, aztán nesze egy nagy semmi a pofádba! Bosszantó, de zseniális. Egyébiránt én inkább azzal értek egyet, hogy a készítõk nem mertek pontot tenni a végére, ezért folyamodtak ehhez a megoldáshoz. Jobb így, mert mindenki számára úgy ért véget, ahogy elképzeli.

Egyébiránt. Azt a legtöbb gengszterfilmbõl, dokumentumfilmbõl, könyvekbõl, vagy cikkekbõl tudjuk, hogy az olasz bûnözõk ritka féreg emberek. Valahol vicces, hogy olyan emberekért rajonganak milliók, akik védtelen öregeket vernek össze és rabolnak ki, vagy szedik a pénzt a semmire. Tisztelet, meg a f@szom, kamu sz@r duma arra, hogy magyarázat nélkül is lehessen lopni, vagy ok nélkül ölni.
Ez a sorozat is tele volt negatív hõsökkel, pozitívat nem is tudok. Ennek ellenére nekem benne van a top 10 sorozatban, mert jól van összerakva a történet. Fejlõdnek a karakterek is, szóval élvezhetõség szempontjából nincs probléma. Csak ugyebár egy erkölcsi hulladék :D
breeder 2015 jún. 28. - 13:45:02
Tipikus vedd meg dvd-n eset. :-)
Én is kb 1-2 évadig jutottam ezzel a sorozattal, mert amikor néztem, akkor össze-vissza adták.
Vagy ismételtek, vagy újra kezdték.
offtopic
cellasto 2015 jún. 28. - 10:11:59
ahha,szóval te lefikázhatsz mindent,ami neked nem tetszik
viszont más meg kussoljon,ha neked tetszõ dolgot húz le :D
hát ez gyönyörû :D

ON:

egyébként nekem nagyon bejött az elsõ pár évad,egyszer végig fogom nézni mindenképp
remekül összerakott sori :)
7/10
Atis88 2015 jún. 28. - 10:07:38 7/10
Hallod nem fikázni kell, hanem egyszerûen nem nézni. Felesleges hosszú perceken át ecsetelni hogy neked miért nem jön be. Másoknak bejön és kész. Ne nézd ha nem tetszik, ennyi.
9/10
sawyerx 2015 márc. 16. - 19:47:24 9/10
Te mirõl beszélsz, ember?
Az egész leírásodban azt kritizálod, amit az egész sorozat be akar mutatni, elejétõl a végéig. Ha már az elsõ évad ilyen nyögvenyelõsen ment neked, mert nem bírtad a magánéleti szálakat, akkor értelemszerûen minek folytattad tovább? Ha a Nagymenõkkel hasonlítgatod össze, akkor nyilván csalódás, az egy film, ez pedig sorozat, ami 80%-ban a szereplõkrõl szól, a kidolgozottságról és lassúságról, nem a lövöldözésekrõl, ebbe beletartozik nyilván a Soprano család összes tagja, még a "tinikislányok" is. Irritáló mellékszereplõk voltak bõven, de õk a szerep szerint voltak irritálók, színészileg szerintem mindegyik rendben volt. 16 éves sorozat, rengeteg rajongó a mai napig, bennük valószínûleg családverõ atlétás Tony heves és egyben vicces természete, a balhéi a dokival és a feleségével maradt meg legjobban. És akkor ismét megkérdem: az elejétõl fogva dühkitörései és "mûbalhéi" vannak, mi-ért néz-ted to-vább, ha úgy az a-gyad-ra ment?

A személyeskedést hagyjuk, te voltál kikelve magadból az elsõ hozzászólásodban, én csak ugyanazzal a kifejezéssel válaszoltam. Nálam a Drót az, amit már kétszer elkezdtem, de egyszerûen nem szippantott be, mégsem jöttem félalpári módon hõbörögni Portra.

Egyébként igen, nagy kedvencem, kétszer néztem végig, elsõre tényleg szappanoperás beütése van, de ha megérted és átérzed a szereplõk helyzetét, egyszerûen zseniális. A top3-ban ez, a Breaking Bad és a Lost foglal helyet. Utóbbiért ölök!
9/10
sawyerx 2015 febr. 26. - 17:58:39 9/10
Ki a francot érdekel, hogy téged mi érdekel?
A sorozat a "ki a francot érdekel"-elemekkel indult és kísérte végig a 6 (7) évadot, minek nézted, ha már az elején nem tetszett? Hogy tudjál hõbörögni?
7/10
Atis88 2015 jan. 26. - 13:22:53 7/10
Jó sorozat, bár azért vannak benne üresjáratok, de ez egy sorozatnál nem csoda. Nem lehet mindig pörgetni az eseményeket. Néha voltak benne nagy bakik, pl mikor olyan embereket nyírtak a célpontok helyett, akik nem hasonlítottak rájuk. 7/10.

Spoiler!

A végén lévõ utolsó jelenttel kapcsolatban nem értem azokat, akik szerint Tony meghalt. Erre semmi sem utalt. Valószínûleg a lánya lépett be az ajtón.
10/10
Spooner 2014 dec. 25. - 15:35:32 10/10
Nemrég kezdtem csak el nézni, de nagyon tetszik,
Tony anyja nagy karakter eheh
9/10
sawyerx 2014 dec. 03. - 19:17:34 9/10
2011-ben néztem végig nyáron elõször a sorozatot, a darálás volt a lényeg, ezért nem is volt annyira hatásos, emlékezetes. Most szeptember elején ismét nekiálltam, november végére kivégeztem, de még most is a hatása alatt vagyok. Hihetetlen, hogy egy szappanopera ennyire megfogja az embert, a történet 80%-a másról nem szól, csak a családi viszonyokról, a maradék a maffiáról, de ezekkel a szereplõkkel valami fantasztikus. Végig lehet azonosulni a karakterekkel, a helyzetek életszagúak, a döntések reálisak.

9/10-et adok a sorozatra, a levonás a következõk miatt jár: néha olyan szereplõket mutatnak be hirtelen, akikrõl fingom nincs, hogy kicsoda, az évadzáróknak nincs évadzáró hangulatuk, illetve amit nem értek, hogy ha valakit kinyírnak és csak annyit mondanak, hogy tanúvédelembe került, semmi kérdezõsködés nincs. Nem tûnik fel senkinek, hogy ha még az illetõ fel is dobta volna õket, cserébe bizonyítékot szolgáltatott volna a család ellen, mielõtt új személyazonossággal a halál f*szára küldték, annak pedig lenne következménye?

===SPOILER===

Olvastam, hogy a készítõ egyszer lehurrogta valami társát, hogy Tony nem halt meg az utolsó részben, de én éppen azok mellett állok, akik szerint igen, és ez így kerekítené le a történetet is: Tony kiment a mosdóba, az õt figyelgetõ férfi utána ment és lelõtte. Amikor mutatják a gyanús fószert, amint elmegy mögötte, Tony már nem ül AJ-vel és Carmélával, az már csak a haldoklás közbeni víziója, aztán hirtelen snitt, vége - szerintem. Az pedig alátámasztja, hogy még jó pár résszel korábban, mikor Bobbyval pecáztak, Bobby megkérdezte, milyen lehet a halál, Tony azt válaszolta: kérdezd meg a faladon lógó trófeáktól. Ez a snitt az utolsó elõtti részben be is volt vágva, amikor megtudták, hogy Bacala meghalt.
Összes hozzászólás