Maga lesz a férjem

Bakancslistához adom
magyar vígjáték, 72 perc, 1937

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Margit gondol egyet és az őt hevesen ostromló Bobby rohamát ellensúlyozandó, nyaralás közben férjes asszonynak adja ki magát. Férjéül Dobokay Gábor ügyvédet nevezi meg, Aki elvállalja a szerepet, mert tetszik neki a lány. Veronika, Margit barátnője falaz a füllentéshez, amikor Margi apjának kell magyarázatot adni a történtekre.

Stáblista:

Szereplők

Veronika, Margit barátnője
Dr. Balogh Elemér, Margit apja
Dr. Dobokay Gábor, ügyvéd
Szilveszter, Dobokay inasa
Emma, Balogh felesége
Cigányprímás

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Cleo. 2014 júl. 26. - 08:12:53 Előzmény Oldtimer
Valóban a tartalom leírás csak úgy kb felel meg a film történetének. Hogy lehet ilyen tartalmat leírni? Biztos valahonnan lemásolták, de az tuti, hogy a filmet nem látták.
Texas Bill 2013 dec. 28. - 18:11:38
Kellemes, szórakoztató film.
10/10
antaresz 2012 szept. 22. - 23:17:35 10/10 Előzmény napraforgó
Bocsánat a késésért..Köszönöm válaszát. Nem tudtam, hogy van fórum...csak úgy írtam lelkesen.Most fedeztem fel. Szívesen megnézném újra a filmet. Üdv.
napraforgó 2012 aug. 05. - 15:11:04
Hja, Nóti Károly írta!

És mindenki hozta a formáját, Kabos, Csortos, Jávor, Kiss Manyi, Ágay Irén, stb.
10/10
antaresz 2012 aug. 05. - 14:28:21 10/10 Előzmény Oldtimer
Isteni ez a film! még csak húsz perce nézem, de zseniális poénra épül..
Oldtimer 2008 máj. 06. - 15:31:36 Előzmény moffancs
[i:f538ba57a7]"Margit gondol egyet és az õt hevesen ostromló Bobby rohamát ellensúlyozandó, nyaralás közben férjes asszonynak adja ki magát."[/i:f538ba57a7]

Mondjuk egy kissé "sántít" az elsõ (fent idézett) mondat, ugyanis Ágay Irén saját - filmbeli - elmondása alapján Abáziában addíg nem volt sikere a férfiaknál amíg férjes asszonynak nem adta ki magát.

Késõbb - a film vége felé - a barátnõje, Veronika (Kiss Manyi) ezzel kapcsolatban meg is kérdezi Bobby-t:
"Én nem is értem, hogy a férfiaknak miért csak a férjes asszonyok tetszenek?"
Bobby azt válaszolja, hogy Margit neki akkor is tetszene ha nem lenne férjnél...

Tehát jó az, hogyha mielõtt leírja bárki is a film tartalmát, akkor figyelmesen megnézi a filmet.
Egyébbként a Jupiterfilm KFT által kiadott DVD boritóján is hibásan van kiírva a tartalom :(
moffancs 2008 máj. 05. - 01:59:19
Itt a port-on a tv mûsorok mellett található csengõ ikonra kattintva megjelölhetõ a mûsor. A megjelölt mûsorok színe megváltozik és a fõoldalon dátum szerint rendezett listában láthatóak.
Phil Tudor 2008 máj. 04. - 16:46:11
Szia! Biztosan léteznek a papír-tollnál elegánsabb módszerek is, de nekem az alábbiak váltak be:
Elektronikus megoldás lehet az, ha van egy jó számítógéped, amivel jó minõségben tudsz lejátszani (esetleg lementeni) mûsorokat, és egy tévétársaság vagy rajongói oldalról ingyen vagy csekély térítésért letöltöd a mûsort. Vagy pl. a Port.hu "tévéújságját" böngészve kiválaszthatod azt, amit aznap meg akarsz nézni és egy emlékeztetõ fájlba beírhatod a film rövid leírását, mikor játsszák, kik a szereplõk stb., minden jobb operációs rendszer már tartalmaz emlékeztetõ programocskát, de a levelezõ programokban is vannak ilyenek. A megadott idõpontban a tévére csatlakoztatott dvd-írásra alkalmas szerkentyû, vagy kazettás videórekorder idõzítõjét megfelelõen beállítva, még felügyelni se nagyon kell a felvételt, persze csak ha a gyakori reklámok felvételét nem bánod... :)
Mûsor/alkotókeresõ van "itt" a Port-on is, és azt is jelzik, ha aznap vagy a közeljövõben fogják leadni a keresett mûsort. Az évszámok a keresett film címe mellett, segíthetnek eldönteni, hogy az eredeti mûvet, vagy annak feldolgozását kívánod-e rögzíteni, illetve megnézni.
Üdv.
lindababa 2008 máj. 04. - 14:08:31 Előzmény Phil Tudor
Tényleg, van valami módszer, a papíron és tollon kívül, hogy kijelöljek mûsorokat? És valami idõzítõt nem lehet beállítani?
8/10
Silvellie 2007 okt. 25. - 20:24:08 8/10
Örülök!
Azt hittem ezen véleményemmel egyedül maradok, és láss csodát!!!!!Hát mégis van még tv nézõ ember aki értékeli azt ami szép, ami régi és jó, és értékes! Tökéletesen, és szépen fogalmaztad meg a véleményedet, és õszintén szólva meg is vagyok hatódva,no persze nem vagyok már gyermek,sajnos, vagy hogyismondjam? ........hál'Istennek? tehát értekelem a fiatalkoromban látott és már akkor is élvezettel nézett filmeket.
Csodálom hogy elõbb nem néztem a port.hu.-mûsorát, és nem jelölted ki azokat a filmeket amiket meg szeretnél nézni. Ha emlékszel, a Hallmarkon régebben nagyon sok értékes filmet vetittetek, de mintha annak a csatornának a szinvona meg idõnként nézhetetlen, vagy csak nekem tünik ugy?
Phil Tudor 2007 okt. 25. - 20:04:27
Szervusz! Abban igazad van, hogy ki-ki ízlése szerint válasszon, de íme az én példám: nagyon sok mûfajú mûsort kedvelek, sajnos vagy Istennek hála, sok-sok tévécsatorna közt választhatunk, köztük jó régi és új filmekbõl. Nagyon nehéz a választás, mondjuk a Fábry és e film közt inkább erre szavazok. Korban közelebb állok ahhoz a korszakhoz, amikor e jeles mû készült, imádom a szereplõket, anno mikor csak 12 csatorna volt, nemcsak azért néztem õket. mert nem volt mi(k) közül választani.
De hát változnak a korok, ízlések, valakit nem tud lekötni a mégoly vidám nagyfilm vagy sorozat se, inkább érdeklõdnek a tudományok, erõ- vagy szellemi próbák, netán az izgalmak iránt. Az a szokásom már elég régóta, hogy amikor úgy jön ki a lépés és a tévé elõtt tölthetek 1-2 szabad órát, "elõveszem" a Port tévéújságját, kijelölgetek mûsorokat, szerencsére egy ugyanazon idõszakban nem csak 1-2 "irányzat" van, de így sem biztos, hogy a megnézhetem leendõ kedvencem. Csak nemrég "kaptam rá" a Filmmúzeum mûsorára, és még 1x sem bántam meg, ha "ottragadtam".
Üdv.
8/10
Silvellie 2007 okt. 25. - 18:32:49 8/10
Sokszor láttam ezt a filmet, és nekem igenis tetszik, ill. tetszett!
Az más kérdés, látván hogy még senki sem szólt a témához, hogy a fiatalabb korosztály nem nagyon értékeli ezeket a régi filmeket, ill. csak kevesen.Gondolom inkább a Fábry mellett döntenek..........Hát igen, az eleje nagyon jó mármint a Fábry shownak, de aztán????????(nézõpont kérdése) kinek mi tetszik..........!
Tessék választani!Persze az idõpont is elég rosszul van már megint meghatározva!Silvellie
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu