Magányos lovas balladája

Bakancslistához adom
Lone Rider
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai western, 79 perc, 2008

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Bobby Hattaway, az amerikai lovasság nyugalmazott tisztje huszonöt év után ismét civilként éli mindennapjait. Hazaköltözik a szülővárosába, Pelton-ba a szüleihez, hogy segíthessen nekik a ház körül. A távolléte alatt azonban rengeteg változás történt, legjobb barátja nemcsak feleségül vette fiatalkori szerelmét, hanem zsarolással és gyilkosságokkal növeli tovább birtoka méreteit. Szülei is azok közé tartoznak, akik eladósodtak a legjobb barátja felé, így Bobby a megtakarított pénzéből átveszi az üzletet. A kisváros pedig további sötét titkokat rejt, Stu Croker ugyanis minden eszközt bevet annak érdekében, hogy az épülő vasút menti területeket megszerezze magának. Ezt azonban nem nézi mindenki ölbe tett kézzel.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Cleo. 2019 jan. 12. - 15:17:36 Előzmény zaporosec
Ritka bizony és régen is ritka volt. Nagyon kevés igazán jó western van, mint pl a Nagy leszámolás vagy A Jó, a Roszsz és a Csúf. (és nem a Volt egyszer egy vadnyugat - mielőtt még valaki azzal jön elő!!!!!!!!!!!!)
3/10
napraforgó 2015 jan. 27. - 06:00:25 3/10
Hát nem volt egy oroszlán a film. valóban elég szokványos a története, a filmi megoldások.
Kicsit csodálkoztam, hogy Lou Diamond Philips arcvonásai teljesen indiánosak, esetleg mexikóiasak, ugyan hogy lehetne õ egy szõke asszony és egy nagyon is fehér bõrû férfi gyermeke?
Aztán megnéztem az életrajzát a színésznek. nagyon érdekes, igazán kevert fajtájú a származása. A Wikipédia szerit:
"Lou Diamond Upchurch-ként látta meg a napvilágot, 1962. február 17-én. Apja egy skót, ír és cseroki-indián származású tengerész, Gerald Upchurch volt, fiát a második világháborús hõs, Leland 'Lou' Diamond után kereszteltette. Anyja, a filippínó, hawaii, japán és spanyol származású Lucita volt, mostohaapja George Phillips. Lou Diamond Phillips karrierje során több mint ötven filmben mûködött közre, nem említve a színpadi és egyéb szerepeket."
Szóval jól érzékeltem az indián vérvonalat és a spanyolt is, amely a mexikóiak eredeti származására utal.A Hawaii, filippino, meg a japán még így is kimaradt, de szerintem ezek a megjelenésében kevésbé dominálnak.

Szerintem ez a vegyes származás, a sötét bõr a magyas járomcsont predesztinálná õt az indiános filmekre, vagy esetleg a mexikói férfi szerepére (Amerikában) Nem hiszem, hogy japánt, vagy hawait valaha is el tudna játszani, de hogy tõsgyökeres fehér embernek nemigen alkalmas, az biztos. Bár az apja félig (!) skót volt, a fiában nem ezek az arcvonások dominálnak.

Úgy gondolom, hogy egy filmnél a szereplõválogatásnál ezekre a momentumokra is tekintettel kéne lenni...

Véignézve ezt a filmet,úgy 3 csillagot adnék rá.
Ford Mustang 2011 nov. 08. - 02:51:18
:))
offtopic
aggodalmas 2011 nov. 08. - 02:35:44
De legalább a történet nem elcsépelt, eredeti és az újdonság erejével hat. Ja, mégsem... ;-)
zaporosec 2011 nov. 08. - 00:01:44
LDP jó színész, csak sajnos sok szar filmben szerepel, így lehet hogy ez is az lesz, ritka manapság a jó western.
Ford Mustang 2011 nov. 07. - 21:10:55
Kíváncsi vagyok erre a westernre, talán nem rossz, bár P. a zs kategóriás színészek közé tartozik.