Magányos vadász a szív

Bakancslistához adom
The Heart Is a Lonely Hunter
amerikai filmdráma, 118 perc, 1968

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A Carson McCullers legelső regényéből készült film egy amerikai kisvárosban, valahol a déli államokban játszódik. Ott él egyedül a süketnéma férfi, John Singer, aki csak arra vár, hogy végre kihozhassa a bolondokházából egyetlen barátját, a szintén süketnéma Spiros Antonopoulos. Singer senkinek nem tudja elmondani, hogy őt mi bántja, ám neki mindenki feltárja a szívét: dr. Copeland a néger orvos ugyanúgy, mint Jake Blount, a részeges világmegváltó. Van azonban valaki, aki eleinte cseppet sem kedveli Singert: Mick, a Kelly család 14 éves lánygyermeke. Mick furcsa kapcsolatban van a világgal, nyomasztja, hogy egyre többet bízzák rá a kistestvéreit. Ráadásul apja betegsége miatt a család anyagi helyzete annyira megromlott, hogy a szobáját is ki kell adniuk albérletbe. A kiadó szobát éppen Singer veszi ki. Kettejük ellenséges viszonya kezd megjavulni, miután Singer felfigyelt arra, hogy Mick menyire szereti a zenét és vesz neki egy használt lemezjátszót és néhány lemezt. Mick Singer kedvességét úgy hálálja meg, hogy megpróbálja szavakba önteni a zenét, hogy a süketnéma férfi is megérthesse milyen is a muzsika...

Stáblista:

Szereplők

John Singer
Spiro Antonapoulos
Mr. Kelly

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Anna Dé 2020 jan. 08. - 23:27:43 10/10
Már vagy 5 éve letöltöttem ezt a filmet a gépemre, aztán el is feledkeztem róla. De ma megtaláltam, és meg is néztem. Van vmi utánozhatatlan bája ezeknek a régi filmeknek. Meg a szereplőknek is. Vagyis a színészeknek. Az egyszerűségükben a csoda. A főszereplő színész pl, az arcával eljátszotta az egész filmet, ha nem narrálja senki le a néma jeleneteket akkor is érteni lehetett volna az egészet. Meg a tökéletes embert is találták meg erre a szerepre, annyira barátságos és kellemes arca volt a színész úriembernek, hogy már szerintem a nyitó jelenetnél bevágódott mindenkinél. Egyébként nagyon emlékeztetett a nagybátyámra, ő volt hasonló karakter, nyugodjék békében. Jó film volt, tetszett. Örülök neki hogy megtaláltam a gépemen, most már le se törlöm, ez egy kincs. Érdemessé vált rá, hogy megnézzem többször is. 10 pontyocska úszik a Balatonban. :)
filoszemitabéluska 2019 dec. 24. - 22:51:50
Valószínúleg igazad van. Mondják, hogy a filmekhez képest ma már igényesebbek a sorozatok, mert a terjedelmüknek köszönhetően sokkal részletesebben vissza tudják adni az adott irodalmi művet. Ettől függetlenül rám a film is nagy hatással volt. Alább említettem Stacy Keach-et, de ki kell egészítenem azzal, hogy a filmben az egyik főszereplő Alan Arkin, aki szintén zseniális színész. Volt egy hátborzongató alakítása a "Várj míg sötét lesz" c, filmben, amitől még ma is kiráz a hideg, ha rá gondolok.
7/10
Dozer 2019 dec. 24. - 22:38:13 7/10
Tegnap fejeztem be a regényt, a filmet ma néztem meg. A regenyhez képest nagyon össze van csapva. Egy ilyen súlyos történetet nem szabad igy összecsapni. Sok sokminden kimaradt a filmből
matuschkapista 2010 júl. 31. - 09:13:26
Nagyon szép a regény is. Érdemes elolvasni. Emlékszem Stacy Keach-et ebben a filmben láttam elõször és nagyon megragadott a játéka.
Megrázó volt a film. Nálunk talán azért mutatták csak be, mert egyértelmûen kiderült belõle, milyen alapvetõ társadalmi problémák szunnyadnak a mélyben Amerikában és nem az a tejjel-mézzel folyó Kánaán, mint sokan elképzelték.
Elszomorító, hogy az egyenszürke diktatúrát lassan ez a világ váltja fel Magyarországon is. Sajnos ezekben a régi amerikai filmekben a csúf jelenünket és a még csúfabb jövõnket láthatjuk
Lovel 2010 júl. 31. - 07:20:50
Valamikor nagyon régen láttam ezt a filmet. Megindító, és elgondolkodtató volt. Nem szeretem a drámát, de még most is emlékszem a filmre, mert nagyon megfogott.