Film

Magányos vadász a szív

/The Heart Is a Lonely Hunter/
amerikai filmdráma, 118 perc, 1968

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A Carson McCullers legelső regényéből készült film egy amerikai kisvárosban, valahol a déli államokban játszódik. Ott él egyedül a süketnéma férfi, John Singer, aki csak arra vár, hogy végre kihozhassa a bolondokházából egyetlen barátját, a szintén süketnéma Spiros Antonopoulos. Singer senkinek nem tudja elmondani, hogy őt mi bántja, ám neki mindenki feltárja a szívét: dr. Copeland a néger orvos ugyanúgy, mint Jake Blount, a részeges világmegváltó. Van azonban valaki, aki eleinte cseppet sem kedveli Singert: Mick, a Kelly család 14 éves lánygyermeke. Mick furcsa kapcsolatban van a világgal, nyomasztja, hogy egyre többet bízzák rá a kistestvéreit. Ráadásul apja betegsége miatt a család anyagi helyzete annyira megromlott, hogy a szobáját is ki kell adniuk albérletbe. A kiadó szobát éppen Singer veszi ki. Kettejük ellenséges viszonya kezd megjavulni, miután Singer felfigyelt arra, hogy Mick menyire szereti a zenét és vesz neki egy használt lemezjátszót és néhány lemezt. Mick Singer kedvességét úgy hálálja meg, hogy megpróbálja szavakba önteni a zenét, hogy a süketnéma férfi is megérthesse milyen is a muzsika...

Stáblista:

Szereplők

John Singer
Spiro Antonapoulos
Mr. Kelly

Alkotók

Kapcsolódó cikkek:


Vélemény:

2010 júl. 31. - 09:13:26
2010 júl. 31. - 09:13:26
Nagyon szép a regény is. Érdemes elolvasni. Emlékszem Stacy Keach-et ebben a filmben láttam elõször és nagyon megragadott a játéka.
Megrázó volt a film. Nálunk talán azért mutatták csak be, mert egyértelmûen kiderült belõle, milyen alapvetõ társadalmi problémák szunnyadnak a mélyben Amerikában és nem az a tejjel-mézzel folyó Kánaán, mint sokan elképzelték.
Elszomorító, hogy az egyenszürke diktatúrát lassan ez a világ váltja fel Magyarországon is. Sajnos ezekben a régi amerikai filmekben a csúf jelenünket és a még csúfabb jövõnket láthatjuk
2010 júl. 31. - 07:20:50
2010 júl. 31. - 07:20:50
Valamikor nagyon régen láttam ezt a filmet. Megindító, és elgondolkodtató volt. Nem szeretem a drámát, de még most is emlékszem a filmre, mert nagyon megfogott.
KULTÚRKEDD április 2.
KULTÚRKEDD április 2.

Kezdjétek április 2-án kedden a PORT.hu-n a napot!