Magyar Filmműhelyek - Bolognafilm

Bakancslistához adom
10 perc, 2004

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az idei filmszemlén a Bolognafilm történelmi dokumentumfilmje, A birodalom iskolája nyerte a legjobb dokumentumfilm díját és a legjobb operatőri díjat. De az is nagy sikernek könyvelhető el, hogy a tavaly novemberben DVD-én és VHS-en kiadott Budapest retró tavaszig több mint háromezer példányban kelt el. Az első Budapest retrót 1998-ban sugározták. A 60-as, 70-es évek Budapestjét bemutató ötrészes tévésorozat folytatásaként 2003-ban készítették el négy részben a második Budapest retrót szintén archív anyagok összeválogatásával.
2001-ben kétórás portréfilmet forgattak Göncz Árpádról, 1999-ben Esterházy Péterről, 1997-ben Szatmári Sándor íróról, de Tandoriról is szép anyagot láthattunk tőlük.
2002-ben új sorozatot indítottak Szülőfalum, Budapest címmel (A plázák népe. A partik népe. A flaszter népe), és már elkészültek a sorozat új darabjai is.
Most éppen egy új történelmi dokumentumfilmet forgatnak Drezda bombázásáról. Papp Gábor Zsigmondot, a ma sugárzásra kerülő film rendezőjét, és munkatársát, Hegyes Katalint kérdeztük a kezdetekről, a sikeres máról, a reményeik szerint ugyanígy folytatódó jövőről, tervekről, lehetőségekről, egyszóval a konkrétumokról.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?