Magyar Filmműhelyek - Inforg Stúdió

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott riportfilm, 15 perc, 2004

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Sok mindennel foglalkoznak: filmgyártás, játék-, rövid-, dokumentumfilmek egyaránt, televíziós rendelések, oktató- és referenciafilmek, CD-ROM-ok, könyvkiadás stb.
És mindenben sikeresek. Filmjeik hazai és nemzetközi fesztiválokról díjakat hoznak: Szaladják István Aranymadár (1999) című filmje a legjobb Európai Rövidfilm díját kapta Nápolyban, a Hypnos (2001) Fliegauf Benedek filmje Cottbusban és Drezdában nyert, Politzer Péter Gránátok (2003) című munkája a 34. Magyar Filmszemlén a Legjobb Rövidfilm díjával büszkélkedhet és meghívták a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete nevű szekciójába. De rajtuk kívül még sokan mások (Mispál Attila, Lakatos Róbert, Vécsei Márton, Buvári Tamás, Kenyeres Bálint, Oláh Lehel, Bódis Kriszta, a Kálmánchelyi-Végh Stefanovics-trió) is sikeres filmeket forgattak a stúdióban.
Első nagyjátékfilmjük a Rengeteg (Fliegauf Benedek) a 34. Magyar Filmszemlén a Legjobb Film díját és a külföldi kritikusok Gene Moskowitz díját kapta, és az 53. Berlini Filmfesztivál Fórum szekciójában a Legjobb Elsőfilmes rendező díjával tüntették ki. A 35. Magyar Filmszemlén több új filmmel jelentkeztek: a magyar mozikban októberben bemutatásra kerülő Dealer (2003.) /Fliegauf Benedek/ a Legjobb Rendezés, a Legjobb Forgatókönyv, a Legjobb Hang díját kapta, Berlinben a fesztiválon a Berliner Zeitung díját, a Mar del Plata-i Nemzetközi Filmfesztiválon pedig nem kevesebb, mint 5 díjat nyert, de Karlovy Vary-ba is meghívták. A 35. Magyar Filmszemlén Oláh Lehel Junkin (2003.) című dokumentumfilmje a Legjobb Kísérleti Dokumentumfilm, és a Legjobb Operatőr díját kapta, míg Lakatos Róbert Ördög térgye című munkája a Legjobb Rövidfilm díját nyerte.
Már forgatják következő filmjeiket, melyek közül az egyik legígéretesebb Szaladják István tolsztoji ihletésű filmkölteménye, a Madárszabadító, melynek forgatására ellátogattunk.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu