Magyarország 2011

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar szkeccsfilm, 75 perc, 2011

Értékelés:

74 szavazatból
Szerinted?

Előszó a Magyarország 2011 című filmhez
Ez a film mindazon emberek összefogásából született, akik még mindig felelősséget éreznek a magyar film sorsa iránt.
A magyar filmalkotók, a magyar filmes szakemberek, és a filmezést amúgy csak kiszolgáló, normálisan érdekből működő cégek mind őszintén, lelkesedéssel vettek részt ennek megvalósításában.
Ez a film minden fajta támogatás nélkül készült és ezen embereknek arról az elkötelezettségéről szól, hogy szeretik népüket, hazájukat és tisztelik az emberi méltóságot.
Köszönet mindenkinek, aki ebben részt vett és külön köszönet mindazoknak, akik figyelmükkel kitüntetik ezt a filmet és szolidaritásukkal segítik a magyar film életben maradását.
Tarr Béla
Bemutató dátuma: 2012. április 19. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ymy máj. 22. 11:20:18
Ez nincs meg valakinek? Vagy valami kiadás, feltöltés akármi ahol meg lehet nézni?
zedharris 2014 szept. 04. - 14:56:46 Előzmény adamnagysweetmovie
azért a kurva érdekes hogy medgyessy és gyurcsány éráról egy rossz szavuk nincs, és maguk 100 napos programjáról ami épphogy államcsõdöt eredményezett

vagy például arról hogy ezek a kedves filmesek mennyi pénzt loptak el az alapítványon keresztül

lehet hogy ezt õk visszasírják, én nem
ddeak 2012 okt. 21. - 16:58:53
Hogy is fogalmazzam, nem tetszett. Nyomasztó és elkeserítõ. Lehet, hogy pont ez a célja, de én mást vártam. Varsói Film Fesztiválon láttam és büszkén ültem be rá, magyar létemre. Késõbb a fele mozi kiürült, mert nem bírták a nézõk. A különféle szkeccs érdekes, a kedvencem Pálfi György "film"-je volt és a Széll Kálmán Teres rész. Nézhetõ, de szerintem nagyon egyoldalú.
10/10
Bolond Pierrot 2012 márc. 13. - 10:27:07 10/10
Forgalmazva 2011. április 19.??? Itt valami el lett írva...
4/10
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 14:42:20 4/10
És hogy az élet a legjobb rendezõ?
Épp Török Feri filmje közben ment el a kép, borult sötétség az Urániára.
4/10
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 14:38:16 4/10
Még egy fontos adalék:
Azzal, hogy Török Feri megidézte saját debütfilmjének helyszínét, egyben a demokrácia 20 évét is keretbe zárta - vagy mondhatjuk úgy, lezárta.
4/10
adamnagysweetmovie 2012 febr. 13. - 13:46:33 4/10 Előzmény Bolond Pierrot
A Kultúra.hu (egész jó) cikkét kommentelném, bocsánat ha hosszabban, talán érdemes elolvasni.
Kocsis Ági kisfilmje valóban szépen kivitelezett, és a legfájdalmasabban aktuális kérdést tolja azok elé, akik meg tudnak még fizetni egy mozijegyet. De nem nagyon lép túl azon, amit egy átlag középiskolás a híreket hallgatva elképzel a hajléktalanügyrõl.
Török Feri mer odamondani, és ez az egyenes gerinc becsülendõ. Az Orbán-beszéd (a cikkben említett munkahelyteremtõ blöffön túl) sokfelé tekereg, és a képek csak ritkán rímelnek közvetlenül rá, így kicsit unalmas lesz az egész, mint egy orbán-interjú. A vége, ahogy orbán az államférfi alázatáról beszél, na az igazán felér(ne) egy reggeli tükörbenézéssel. A hangszórós poénok is ültek, bár ki tudja, csupán poénok-e?
Fliegauf filmje a szokásos ambient-megfigyelés, ezúttal szociális tartalommal. Szerintem a középsõ, mûvizilovas részben nem roma gyerekek szerepelnek, de lehet "félreolvastam". A tisztes bemutatás a jelenlegi állapotok közepette nekem már kevés.
A nálam legalább középszintre jó filmeknél ésn Forgács Péterét is beraknám, bár valóban egy egotrip, de jelentett valamit. Mintha arról szólna, hogy nem éppen a kormány céljait keresztülvivõ szürke eminenciások az igazi kizsigerelt, megnyomorított rabszolgák-e? Mindenesetre lehetett volna közérthetõbben és kevésbé monoton gusztustalansággal fogalmazni.
Pálfi Gyuri demonstratív filmje azért egy jó nagy lufi volt, nekem azt üzente, hogy a filmtámogatások befagyasztása egy egész szakmai bázist lehetetlenít el, ereszt szélnek a telefonközpontos, biztosítási ügynökös terület irányába.

Összegezve, a valóságot alig tudták/akarták a maga közvetlenségében megragadni a filmesek, és ez nekem szomorú tanulság. Pedig mi másról szólna egy ilyen projekt? Török Feri Moszkva téri életképei és Kocsis Ágnes témaválasztása talán, valamennyire.
És akkor jött Jancsó, aki talán pont ezt tematizálta, hogy a mûvészkedéssel van a szakma elfoglalva, és maximum keresi a valóság tükröztetésének útjait. Ahelyett, hogy egyszerûen rávilágítana az égbekiáltó igazságtalanságokra, amik Jancsó fénykora óta sosem voltak annyira aktuálisak, mint ma.
Persze egy filmesnek nem kell elkötelezõdnie valamelyik szekértábor mellé, fõleg hogy ezek a táborok korántsem vonzóak. Nem politizáló szándékkal kell kiállni, hanem egyéni felelõsségvállalástól indíttatva, autonóm módon megvilágítva azokat a pontokat, ahol rohamosan foszlik semmivé a társadalom összetartó szövete.
10/10
Bolond Pierrot 2012 febr. 07. - 14:51:05 10/10
Siroki Lászóról mondjuk fogalmam sincsen, hogy ki a csoda, és nem is értem, hogy került bele ebbe a társaságba. Na, az õ epizódja nagyon kilóg a sorból...
10/10
Bolond Pierrot 2012 febr. 07. - 14:49:29 10/10 Előzmény fraktalfreak
És ne ijedj meg a lehúzó kritikáktól. A sárbataposástól. Érdekes összeállítás ez a film.
10/10
Bolond Pierrot 2012 febr. 07. - 14:48:13 10/10 Előzmény fraktalfreak
Nem akarlak elszomorítani, de ha odamentél volna a Toldiba a vetítés elõtt egy fél órával. Kaptál volna jegyet rá. Egyébként meg biztosan vetítik majd még...
fraktalfreak 2012 febr. 04. - 17:09:09
Remélem fogják még vetíteni a filmet a szemle után is, mert sajnos (szerencsére) minden jegy elkelt jó-elõre, pedig nagyon érdekel.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu