Magyarországi néptáncok

Bakancslistához adom
12 perc, 1974

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
adamnagysweetmovie 2012 nov. 22. - 11:49:12 Előzmény feketevipera
Igen, és sajnos a végsõ megutáltatásához már csak az kell, hogy egy kis nacionalista ideológiával ráerõszakolják az emberekre:(
offtopic
feketevipera 2011 jún. 02. - 22:48:56
Nálunk azért itt volt a több évtizedes bolsevista uralom, és a mai vadkapitalista, agymosó kor sem kedvez a hagyományok túlélésének (az atomizálódott társadalom sokkal jobban uralható, a kiszolgáltatott emberek pedig könnyebben megvehetõek, nincs szükség olyan kohéziós erõkre, mint a hagyomány). A népi kultúra már soha többé nem lesz szerves része az életünknek, ezt elég sikeresen kiirtották.
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 jún. 02. - 22:10:38
Rettenetesen irigylem a görögöket. Ott szinte mindenkim ismeri és táncolja a néptáncokat. Abszolút elevenen a népi kultúra.
Nekünk is fantasztikus népzenei és néptánc kincsünk van, de lassan elfelejtjük, feledésbe merül.
A Csángó Bálon szerencsére még látni sok fiatalt. Az valamennyire biztató jel.
feketevipera 2011 jún. 02. - 21:23:30
Nagyon jó, hogy vetítik a sorozatot, bár azért látszik rajta, hogy nem ma készült. A mai kor embere számára persze a dokumentumértéke sem elhanyagolható, hiszen a felvételek a kb. negyven évvel ezelõtti állapotokat tükrözik, ráadásul talán a filmen látható emberek voltak az utolsók, akiknek az életéhez még többé-kevésbé szervesen hozzátartozott a népmûvészet, az utánuk jövõ nemzedékek számára pl. a néptánc már tényleg csak a "hagyományõrzés" kategóriába tartozik.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás