Mai hitvallások

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Olyan emberek portréja, akik életükkel, munkájukkal szűkebb és tágabb környezetükben elismerést vívtak ki és akiknek gondolkodását meghatározza keresztény hitük.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
danton--b 2012 dec. 09. - 10:53:03 Előzmény cinyas
És hány szentéletû vallásos halt erõszakos és vinnyogó halált?Pl Nero is mélyen vallásos volt .Ja hogy nem az egyetlen idvezítõ vallásban hitt? Az külön megérne egy misét hogy mi lesz az önhibájukon kívül sokszázmillió más vallású emberrel,budhistákkal és muszlimokkal stb.Azok mehetnek a levesbe?Nagyon átlátszó az egész hatalmi versengés a "lelkekért".
danton--b 2012 dec. 09. - 10:40:24
A vallásnak aleginkább az azzal visszaélõ Tömjén Zsoltok ártanak a legtöbbet ,mert õk még utólag is szimpátiát kelthetnek a komcsik vallásellenes politikájának.Egyébként nemcsak a komcsik útálták az álszent és harácsoló népbutítókat hanem pl a francia felvilágosodás nagyjai :Voltaire és a többiek....
cinyas 2011 okt. 09. - 11:55:07 Előzmény pargabi
Most nagyon okosnak gondolja magát? Érdekes,hogy a komoly tudosok zöme hisz nyilván ön Sztalin erejében hisz,õ is azt kérdezte,hány hadosztálya van a Pápának aztán vinnyogva ,leköpködve rettegve az elkövetkezõktõl kinlódva halt meg és még a sirjában sincs nyugalma sem neki aem Leninnek.(igaz neki sirja sincs )
pargabi 2011 márc. 27. - 12:00:13
A hitnek és a vallásnak persze semmiféle egzakt ereje nincs, hanem a vallásos emberek meríthetnek erõt a saját rögeszméikre és félelmeikre adott vallásos válaszokból, amelyek általában megkímélnek attól, hogy a dolgokat a maguk valójában meg akarjuk ismerni, mert az erõfeszítéseket feltételez, amiket esetleg nem szeretne - vagy nem tud - az adott ember megtenni. A vallás minden kérdésre igyekszik olyan választ adni, ami után úgy érzi az arra hajlamos ember, hogy valami általa nem elérhetõnek van képessége beavatkozni az élet történéseibe. Azokba azonban
mindíg az emberek avatkoznak be, de néha nem akarjuk a dolgokat elemezni és abból következtetéseket levonni.
Volo 2006 okt. 01. - 12:52:16
Érdekes rész volt, mely a vallás illetve hit erejét érzékelteti....