Majd újra lesz nyár

Bakancslistához adom
How I Live Now
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 101 perc, 2013

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

Daisyt, a lázadó természetű amerikai tinédzsert egyedül neveli az apja, a felesége belehalt a szülésbe. Az apa a vidéken élő angol rokonaihoz küldi a lányt, hogy a nagynénjével és a mostoha-unokatestvéreivel töltse a nyarat. A dacos és boldogtalan városi lány kezdetben nem találja a helyét, ám egy kis idő után azon kapja magát, hogy beleszeret a legidősebb, jó képű mostoha-unokatestvérébe. Edmund viszonozza az érzelmeit. A romantikus álmaikat azonban szétzúzzák az Európából érkező háborús hírek.
Bemutató dátuma: 2013. október 3. Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Bubus53 2018 júl. 11. - 16:00:08 Előzmény Viki1080
A mostoha unokatestvér nem rokon, te gy.elméjű!
4/10
sorozatneked.hu 2018 jún. 17. - 14:10:58 4/10 Előzmény tortura
4/10

Azt hittem több lesz benne a posztapokaliptikus szál, de inkább a vérfertőző szerelmi szálra koncentráltak, meg a Lassie hazatér féle bandukolásra az erdőben...anyagilag ez sokkal olcsóbb volt belátom. Szerintem ne nézzétek...még Pókember miatt sem.
tortura 2016 szept. 01. - 18:57:10
Én megnéztem, kár volt. Egy gyötrelem. Talán két pozitívum van benne, ahogy valaki említette is, a szép táj, illetve a hõhõs jellemfejlõdése. Ellenszenves egy karakter volt, annyi szent.
Helyenként a film szürreális volt, néha apokaliptikus, de valahogy nagyon valóságtól távoli. Ahogy, ahol éltek, szinte a világtól elzárva. A lakás egy merõ kosz, kupleráj, rendetlenség mindenhol. Anyuci egész nap dolgozik, röpköd, utazgat, mert a munkája ugye nagyon fontos. Az, hogy a gyerekei csak úgy nõnek, mint a gaz, nem érdekes. A nagyobb vigyáz a kicsire, egymásra fõznek... És akkor még odavesznek egy rokon lányt is, mikor az otthoniakkal se törõdik a kutya se. Apjuk nem is volt? Mert nem rémlik, hogy volt-e valami utalás arra, hogy miért nincs (ott) az apjuk. Hát, semmi pénzért nem nézném meg újra és jó szívvel ajánlani se tudom senkinek.
1/10
Istenasszony 2016 júl. 01. - 08:40:32 1/10
Ez egy hülye, roppant mód idegesítõ film. Az egy dolog, hogy az összes szereplõ totál ellenszenves, de ez a gagyi történet?! Mintha egy óvodás találta volna ki.
proklima 2015 jún. 28. - 04:25:58
Szerintem is jó film.
A történet érthetõ és áttekinthetõ, a színészek kiválóan alakítanak.
Lényegében Saoirse Ronan és Harley Bird a fõszereplõk, George MacKay nem sok vizet zavar, de azt jól csinálja.
Jellegzetesen angol film.
A 10-es skálán 9 pont (ts:9).
9/10
jedirol 2015 márc. 01. - 10:43:13 9/10
Szerintem jó film, nagyon jó!
4/10
Viki1080 2015 jan. 11. - 14:32:28 4/10
7.8 egy vérfertõzõ tiniszarra?Nevetséges.
Állítólag háború van,erre csak azt látod,hogy jön össze két unokatesó,hát gratulálok.....
5/10
stupek2 2015 jan. 04. - 18:32:51 5/10
Rutinos filmézõként már a piros feliratokból láttam, hogy ez nem természetfilm lesz. Bár tinédzserfilmnek indul, katasztrófafilm lesz belõle. Miért nem azt írom, hogy a 3. világháború? Ezt csak említik a filmben, sehol egy ellenség! Robbanások vannak, de senki nem tudatja hol és miért. Katasztrófafilmekhez hûen néhány nap múlva elõkerülnek a katonák, akik mentenék az embereket, persze itt is vannak önfejû katonák és önfejû menekültek is, akik az egész mentõakciót megsemmisítik. A katasztrófa, vagy háború tényének teljesen ellentmond a gyönyörû tájkép, a madárcsicsergés, a hûs vizû patak csorgása. A rendezõ a tinédzserek világában akarta megmutatni egy háború képét, de nem nagyon sikerült, pld miért fut meztelenül a fõhõsnõ az erdõben, ha nem kergeti senki?
Egyébként a 27.percben kezdõdik el a film, addig csak tinédzsercsacsogás van.
A film vége is hihetetlen: úgy van vége a háborúnak, vagy katasztrófának, hogy visszajön a villany!
Lehet hogy csak én akarok logikát keresni benne és nincs is?
9/10
karolin90 2014 dec. 15. - 18:03:27 9/10
Érdemes megnézni a filmet, ez az elsõ gondolatom és tanácsom miután én megtettem. A miértje pedig az, hogy maximálisan lekötött, elgondolkodtatott, bosszantott vagy éppenséggel segített elrugaszkodni a valóságtól.


*SPOILER*
A lány dacos és zavaros, a kis rokonai meg akikhez kerül tökéletesen idilliek. Jó nagy ellentét, így adott az elkerülhetetlen vonzás. A film értelmét is személy szerint ebben látom. A valakihez való feltétlen kötõdésben, szeretetben, vágyódásban. Daisy és Edie között kialakult egy kapocs (azt, hogy elsõ szerelem-e azt nem tudhatjuk), ami még kiforratlan, de jelenleg nagyon intenzív. Daisy jellemfejlõdése a legnagyobb meglepetés és a történet mozgató rugója. A sztori valóban nagy léptekben halad, de nálam kompenzálta ezt a gyönyörû képi világ, a megragadott pillanatok, mint vizuálisan mint audionálisan. A harmadik világháború számomra csak körítés a filmben, a 'szerelmes' pár és Piper kalandja pedig a velõ.
Nagy1A 2014 dec. 15. - 14:34:29 Előzmény swadarshan
Spoiler! Hát nem is tudom!! A könyvet nem olvastam, tehát nem tudom összehasonlítani, lehet, hogy az jó volt, de nekem a film után egy kis üresség maradt, össze kellett rakni a dolgokat és megmagyarázni, hogy mi is van itt tulajdonképpen?? Most egy bevállalós kiscsajt láttam, aki öt perc dugás után olyan szerelembe esett, hogy egy életen át fogja ápolni a szótlan, defektes tizenéves kiscsávót, holtomiglan-holtodiglan? Ez így nagyon szép lenne, de nem volt igaz, semmi sem predesztinálta õt erre, legalább is a filmbõl ez a kötõdés, ez a szerelem kibontakozása nem jött le. Teljesen elnagyolt volt. Nekem a rendezés nagyon nem tetszett, felületes, túllihegett, olyan elsõfilmesszerû, amiben a gyenge rendezõ zöldfülûségét lehet felfedezni. Néha, különösen a békeidõkben, nagyon jól lehetett érezni az idilli hangulatot, ott a szerelmi szál kivételével jó volt, de egybõl túllihegte a rendezést, amikor a békés pajtát, ami kívülrõl is békésnek látszik, ab start, egy félórás géppisztolytûzzel foglalja el egy szakasz profi, a bágyadt tiniktõl.
Amikor vége volt, akkor csak az volt bennem.......na és most.....?? Gyorsan lehurrogtam magam, miért nem vagyok megelégedve azzal, hogy a film a határtalan szerelemrõl, a szeretetrõl és az önfeláldozásról szól, ami nagy szó mostanában, hol vannak már a RómeóésJúliás idõk??
swadarshan 2014 dec. 13. - 20:54:34 Előzmény Julicska
nagyon kivancsi vagyok a filmre a hozzaszolasaitok alapjan.
ugy latom, az senkinek sem tunt fel, hogy ez egy angol film. es a leiras alapjan angliaban jatszodik, agliarol szol, angol emberekrol, kovetkezeskeppen angol kulturat mutat be. ahol hetkoznapi emberek kozott illetlenseg politizalni, es a haboru temaja pedig teljes mertekben tabu. az erzeseket es erzelmeket pedig teljesen maskepp fejezik ki mint mas kulturakban...
szeretem az angol filmeket. erzem hogy ez is tetszeni fog :)
6/10
Julicska 2014 júl. 30. - 10:01:47 6/10
Tetszett a film, két dolgot leszámítva. Spoiler (rontóc): 1. Sok fiatalokról szóló filmben, mint itt is, a fõhõsök egyáltalán nem foglalkoznak a közösségükkel, a környezetükkel, esetleg a politikával. De aztán a nagyvilág erõszakosan beavatkozik az õ magánéletükbe. Nem tetszik nekem ez a nemtörõdömség. 2. Még ha nem is érdekli õket, hogy kik és miért háborúznak, szerintem egy háborúban a felek nagyon erõs propagandát szoktak folytatni. Akarva-akaratlanul is találkozniuk kellene ezzel, és nekünk is meg kellett volna ismernünk a háború bizonyos részleteit. Szóval nagyon nem tartom valószínûnek, hogy valaki úgy vészeljen át egy 3. világháborút, hogy közben fogalma sincs arról, mi zajlik körülötte. Kár, hogy az író nem dolgozta ki a háború hátterét, gondolom, nem akart belebonyolódni.
9/10
mecsoka 2014 márc. 02. - 11:02:44 9/10
A leiras es a zenes trailer alapjan nem ilyen filmre szamitottam. Azt hittem valami sablonos romantikus film lesz, ami reszlegesen erinti a 3. vilaghaborut. De nem! Azt kell mondjam nagyon is kemeny, es több helyen sokkolo, ahogy bemutatja a haboru borzalmait. Nekem a föhös jellemfejlödese is tetszett. Egy percig sem untam a filmet, vegig lekötött, kivetelesen azt mondom nyugodtan lehetett volna kicsit hosszabb, hogy nehany szalat jobban kibontson. 9/10
8/10
czky78 2014 febr. 08. - 15:57:43 8/10
Érdekes film volt.
Egyes részeknél a film hangulata nagyon hasonlított a STALKER játék hangulatához. Ez számomra pozitív dolog.
Teljesen át lehetett érezni az adott helyzetet.
Tényleg semmi unalom nem volt benne.

A magyar címe viszont szerintem egy baromság. Abszolút nem illik a filmhez.
Film 9/10 pont. Magyar cím 0 pont.
7/10
Tibee87 2014 jan. 24. - 00:39:09 7/10
Szerintem jó film ..lenne! ..Na jó, talán mondhatni, hogy az is, bár néhány szituáció elég "érdekesre" sikerült. A háborús részek nagyon nagy hatást gyakorolnak az emberre, a romantikusabb részek se rosszak, de ahogyan egy-két dolgon csak úgy túllendülnek..

SPOILER

Kis csaj kérdezi, hogy akkor most Isaac elment? Daisy rábólint, erre a kis csaj: "de Eddie ugye rendbe jön?"
WTF!? Meghaltak a testvéreid és le se szarod!?

A hulla átkutatósdi is furcsa.. értem én, hogy beleszeretett a srácba, és ezzel akarják a jellemfejlõdést is érzékeltetni, hogy át meri kutatni stb., de megint csak 0 érzelem mikor megtalálja Isaac-et..
Szegény srác, kezdem nagyon sajnálni! Remélem Eddie miatta lett beszédképtelen, és van értelme a halálának...
alien001 2014 jan. 13. - 01:28:08
És soha ne láttam volna a filmet!
k11zoltan 2014 jan. 07. - 22:37:58
Sablonos.
8/10
kicsijyz 2013 okt. 14. - 12:36:42 8/10
A könyvhöz képest a szereplõk egy kicsit idõsebbek, az események pedig megrázóbbak - pedig a könyvet nagyon korai tiniéveimben olvastam.
Iszonyatosan erõteljes zenei és képi világot kapunk, Wales és Anglia csodás tájai a háború szörnyû, megrázó jeleneteivel fûszerezve.
A történet pedig magáért beszél, már csak a fõszereplõ személyiségfejlõdéséért is megéri beülni, Saoirse Ronan pedig még mindig nagyon jó színésznõ, a többiekkel egyetemben!
Andromeda 2013 okt. 03. - 12:18:27 Előzmény CinemaQueen
Én is olvastam régen a könyvet (nagy várakozással fogtam bele), de egyszerûen botrányosnak tartottam a szerelmi szála miatt!
A stílusa, az E/1 elbeszélésmódja meg olyan utálatos és visszatetszést keltõ, hogy na ne....
Nem is értettem, komolyan, mirõl van szó néha. Milyen világnézete van ennek a lánynak???
Azért majd lehet, hogy megnézem a filmet, kíváncsi vagyok, milyen lehet...
CinemaQueen 2013 okt. 02. - 18:51:36
Én olvastam a könyvet, ami alapján készült és az anno nagyon tetszett. A trailer alapján azonban nem is tudom mit várjak tõle.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu