Majdnem a mennyben

Bakancslistához adom
Almost Heaven
kanadai filmdráma, 95 perc, 2006

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A karizmatikus kanadai igazgatót, Mark Bradyt (Donal Logue) felkérik egy Skóciában megrendezett, kevésbé sikeres, nemzetközi horgász-show megmentésére. Arra való hajlamát, hogy jó pár sört lehajtson a feloldódáshoz, a rendezvény temperamentumos gazdasszonya, volt felesége, Taya (Joely Collins) próbára teszi. Mark eltökélt, hogy józan maradjon, majd találkozik Nickivel (Kirsty Mitchell), a horgászdívával. Eltompultan, de azért sikerül neki nem inni, és elnyeri a bátor halkedvelő szívét.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
H_a_l_a_s_z aug. 03. 23:33:33 10/10
Donal Logue egyik legjobb szerepe a Penge mellett. Remek film.
10/10
Ezsejo69 júl. 31. 17:23:09 10/10
Könnyed, aranyos és szórakoztató film. Megérdemelne minimum egy normális DVD de inkább egy BluRay kiadást.
jeffero 2011 márc. 04. - 13:21:55 Előzmény jeffero
Írtam egy módosított tartalmat, mert úgy vélem ami itt a port.hu-n van, az kissé pontatlan, a film nem teljesen errõl szól.

Figyelem! Az alábbi ismertetõ spoilert tartalmazhat.

"A karizmatikus kanadai igazgatót, Mark Bradyt felkérik, hogy legyen a Skóciában forgatásra kerülõ horgász-tévéshow rendezõje. Habár a szerzõdésben ki van kötve, hogy nem kerülhet ittas állapotba, és ezt rendszeresen igazolnia kell, arra való hajlamát, hogy jó pár sört lehajtson a feloldódáshoz, a show temperamentumos gazdasszonya, volt felesége, Taya próbára teszi. Mark eltökélt, hogy józan maradjon, majd találkozik Nickivel, akit a helyiek ghillie-nek, vagyis afféle halász gurunak tartanak. Mark sok év után most elõször érez igaz szerelmet egy nõ iránt, habár érzéseit beárnyékolja Taya-val közös élete és egy múltbéli tragédia emléke, amelyen mielõbb túl kell tennie magát. A skót fogadó tulajdonosa, Bert gondolatébresztõ szavai és egy baleset segít neki abban, hogy végre átértékeljen mindent, változtasson eddigi életén, hogy elnyerhesse a bátor halkedvelõ nõ szívét."
1/10
laborador 2011 márc. 01. - 16:22:09 1/10 Előzmény jeffero
Igazad van, nézhetõ, akár többször is, viszont hallgathatatlan!!!!
jeffero 2011 febr. 19. - 15:24:31 Előzmény T.L.
Valószínûleg az IMDb oldalról veszik a stílus jelölését, és ott csak dráma szerepel, én azonban még hozzátenném a vígjáték és a romantikus stílust is.

Szerintem nem annyira rossz a szinkron, bõven a nézhetõ kategóriában van, és akár többször is nézhetõ. Ez tutira Movies24 szinkron, mert Mark fõnökének, a tévéstúdiós nõnek a hangja megegyezik a Mûholdak és meteorok c. filmbeli Lucinda hangjával, ami végül is annyira nem irritáló, és mivel nem sok szerepe volt a filmben, így nem is hallhattuk annyit.

És amiért megérte megnézni - Erin Karpluk - az Erica világa sorozatból ismert színésznõ, ha kicsit esetlen szerepben is, de jól alakított, ill. érdekesség volt számomra látni más, a sorozaton kívüli szerepben.
Ezenkívül a film vége is jó volt és megható, a film elején nem is gondoltam volna, hogy Mark ennyire nem könnyû eset, ill. hogy mi állhat a folytonos italozások hátterében.
Ha úgy vesszük, a film röviden az akaraterõ és a szeretet próbája volt. Elgondolkodtató volt, amit a hoteles fickó mondott a vége fele.
T.L. 2011 febr. 18. - 17:23:13 Előzmény detox
Lehet, hogy jó viccek vannak a filmben, de egyszerûen a szinkron miatt nézhetetlen. Kár!!
vitkovits 2009 dec. 01. - 18:40:05 Előzmény detox
A dráma összefoglaló név, minden, párbeszéden alapuló irodalmi alkotás mûneme, alfajai a tragédia, a komédia, a színmû és a drámai költemény (ez utóbbi a líra és a dráma határterülete).

Való igaz, hogy a köznyelvben a dráma és a tragédia közé egyenlõségjelet tesznek, márpedig ez igen helytelen. Amikor Knézy azt mondta, "micsoda dráma", nem feltétlenül gondolt tragédiára, inkább valamely komoly dramaturgia szerint elrendezett futballmeccsre.

Tehát minden vígjáték egyben dráma is. Mint ahogy minden tragédia is az.

A filmdrámára többféle definíció is használatos, a legismertebb: "mozgó fénykép útján rögzitett drámai cselekmény". Az igazság az, annyira széles kört ölel fel a "filmdráma" kifejezés, hogy alig mondunk többet vele, mintha azt mondjuk: film. Csak így komolyabbnak tûnik, pedig igazán semmit sem jelöl.

Az viszont tényleg dráma (egyszerre tragédia és komédia), amit a Movie24 a magyar nyelvû alámondásokkal mûvel, minthogy az nem szinkron...
10/10
detox 2009 okt. 22. - 16:31:33 10/10 Előzmény laborador
a xinkron kb olyan mint a csatorna xínvonala. de a film az nagyon vicces és jópofa. 1általán nem dráma :P
1/10
laborador 2009 szept. 28. - 15:29:45 1/10
Rohadjon meg a szinkronrendezõ!!!!!!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu