Film

Makrancos hölgy

magyar vígjáték, 76 perc, 1943

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

  A pénz nagy úr. Akinek pénze van, azt hiszi, mindent megengedhet magának. Benedek Pálma, a gazdag gyáros elkényeztetett lánykája mellett az élet maga a pokol. Az egész ház, a teljes személyzet menekül előle, még az apja is alig várja, hogy valahogy megszabaduljon tőle. A szabadulást egy megfelelő vő jelenthetné, aki a szép hozománnyal együtt végre elvinné valahova, lehetőleg minél messzebb. De még a makacs kérők is lelépnek, mihelyt közelebbről megismerik az amúgy mutatós leányzót. Egy szép napon a véletlen összehozza egy Jámbor Pál nevezetű úriemberrel, akinek megtetszik a szilaj lány.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Alkotók


  Vélemény:

  értékelése: 6/10
  2016 máj. 16. - 18:44:07

  Meglehetõsen összecsapott vígjáték, de azért vannak jó pillanatai.
  A sokslágeres Eisemann Mihálynak sikerült talán a korszak legbugyutább filmbetétdalát összehoznia, amikor Karády Katalin valami Ridi-radió-rádióról énekel. (BRRR!)

  értékelése: 10/10
  2010 jún. 06. - 12:44:04

  Az eredeti történetben is irreális Pettruchio gyors "jellemfejlesztõ tréningje". De Shakespeare-nél Pettruchio legalább következetes volt, a szigora egy pillanatra sem enyhült. Itt is erre vártam, és meglepõdtem, hogy Jávor milyen "kétbalkezes" tanítvány. Legjobbak talán azok a jelenetek voltak, ahol a színészek olyan eltúlzott ripacskodással játszottak, mintha egy falusi haknin lennének.

  értékelése: 10/10
  2010 jún. 05. - 22:43:45

  feltettem youtube ra a filmet. jó szórakozást! :)
  http://www.youtube.com/watch?v=bAmoAjpxXEU