Film

Makrancos hölgy

magyar vígjáték, 76 perc, 1943


Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

A pénz nagy úr. Akinek pénze van, azt hiszi, mindent megengedhet magának. Benedek Pálma, a gazdag gyáros elkényeztetett lánykája mellett az élet maga a pokol. Az egész ház, a teljes személyzet menekül előle, még az apja is alig várja, hogy valahogy megszabaduljon tőle. A szabadulást egy megfelelő vő jelenthetné, aki a szép hozománnyal együtt végre elvinné valahova, lehetőleg minél messzebb. De még a makacs kérők is lelépnek, mihelyt közelebbről megismerik az amúgy mutatós leányzót. Egy szép napon a véletlen összehozza egy Jámbor Pál nevezetű úriemberrel, akinek megtetszik a szilaj lány.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


2016. május 16. 18:44
Meglehetősen összecsapott vígjáték, de azért vannak jó pillanatai.
A sokslágeres Eisemann Mihálynak sikerült talán a korszak legbugyutább filmbetétdalát összehoznia, amikor Karády Katalin valami Ridi-radió-rádióról énekel. (BRRR!)


2010. június 6. 12:44
Az eredeti történetben is irreális Pettruchio gyors "jellemfejlesztő tréningje". De Shakespeare-nél Pettruchio legalább következetes volt, a szigora egy pillanatra sem enyhült. Itt is erre vártam, és meglepődtem, hogy Jávor milyen "kétbalkezes" tanítvány. Legjobbak talán azok a jelenetek voltak, ahol a színészek olyan eltúlzott ripacskodással játszottak, mintha egy falusi haknin lennének.

Összes hozzászólás