Malária

Bakancslistához adom
Mal'aria
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz horror, 2009

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

1925-ben járunk az olasz fasizmus hatalomra jurtásnak idején. A fiatal Carlo Rambelli doktort felettesei egy Ravenna közeli kis faluba, a mocsarakkal körülölelt Spinaróba küldik, ahonnan a megyei orvos feléledő maláriajárványt jelzett. Carlo, attól a perctől kezdve, amikor nevelőszülei ráakadtak az erdőben, iszonyodik a víztől, így vonakodva tesz eleget a megbízásnak. Mire Spinaróba ér, a járványt jelző orvost meggyilkolja egy titokzatos, bármely a környéken ismert lénynél nagyobb fogakkal bíró lény. A falu lakói szerint a mocsárt titokzatos boszorkánya ébredt fel évtizedes álmából, ő terjeszti a betegséget is. Ezt a meggyőződésüket a faluban járőröző fasiszta milicisták nem nagyon igyekeznek cáfolni, Carlo mégis harcot indít a babonaság ellen, de amikor egy másik orvos is áldozatul esik a furcsa lénynek, már senki nem akar hinni neki, csak a falu papjára számíthat.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Carlo Rambelli
Elsa Corzani
Oreste Bellenghi
Don Bruno

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
olahmiki1959 2014 máj. 03. - 04:08:49 3/10
Érdekesen indult a film, rejtélyes halálesetek, horrorisztikus részletek, finoman kialakuló szerelmi szál, mindehhez keretként szolgáló, fasizálódó Olaszország, aztán zagyválódás, kuszálódás, ellaposodás, végül egy nagyon erõltetett, gyenge befejezéssel.
Mindez két részben, hosszan, amatõr színvonalú, gyakorlatlan, talán fõiskolásokkal készült szinkronnal.
Sokkal feszesebben, tömörebben meg lehetett volna csinálni, ez így még nagy jóindulattal is éppenhogy csak egy közepes film lett.