Mámor nélkül

Bakancslistához adom
Mere de toxico
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia tévéfilm, 85 perc, 2001

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Paul 18 éves, anyja óvónő, kapcsolatuk őszinte, s mindent megtennének egymásért. Az anya egy napon apró jelekből gyanút fog, hogy a fia drogot fogyaszt, s vallatóra fogja őt. Az első döbbenet után Hélene-nek sikerül meggyőznie a fiát, hogy küzdjenek együtt, s ne adják fel. Kapcsolatuk még jobban elmélyül, drámai helyzeteket élnek át együtt, s megcsillan a remény. Ám amikor a fiú minden fogadkozás és erőfeszítés ellenére mégis újrakezdi, az anya radikális döntésre szánja magát.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
kgyuri0 2010 aug. 06. - 03:35:29
A mindenit! Ez igen!
Ez tényleg keményvolt!
Én liberális vagyok, nem titkolom. Aki látta már hsz-omat, észre vehette, minden társadalmi ügyben, a drogügyben is.
Teljesen fölháborít a jelenlegi álszent kultusz drogokkal kapcsolatos gyakorlata is, a legszigorúbb drogtörvény, stb,
És fõként az, hogy ezt a filmet az éjszaka közepén vetítik „vájtfülûeknek”, ahelyett, hogy fõmûsoridõben nyomatnák, sõt akár iskolaidõben kötelezõ megnézésre. Álszent prûd bunkók.
Hogy jönez össz?
Úgy, hogy sztem meg kell különböztetnie az embernek a közéleti énjét és a személyes énjét. Igen társadalmilag a maximális egyéniszabadság híve vagyok, akár az öngyilkosság jogápg is.
Magam személy szerint(és persze minden hozzám igazán közelálló számára is) maximálisan drogellenes vagyok.
A józan észt tartom a legnagyobb emberi értéknk, s a drog azzal sehogy se fér össze.
Ez a film zseniálisan, életszerûen, kertelés nélkül és hitelesen megmutatta, hogy válik a drogtól az ember álattá(elnézést a derék állatvilágtól!).Hogy válik a szó szoros értelmében sz@rrá és t@konnyá.
Megrázó, remek. és nagyon tanulságos!

Ennek kéne kultuszfilmmé lenni, nem a dege hollywoodi típusú romantikus kedvcsináló hígfoschoknak(pl Trainspotting)
8/10
filmbolond 2010 máj. 07. - 20:38:13 8/10
Nem találtam unalmasnak, szerintem egészen jó volt, az eddig látott kábítószeres témájú filmek közül az egyik legérdekesebb, legreáliabb. Talán a vége volt egy kicsit sablonos, illetve lélektanilag erõltetett.
A szinészi alakítások nekem is tetszettek, különösen az édesanya.
runcuncilla 2010 máj. 07. - 13:35:31
Amikor elkezdtem nézni a filmet, azt kívántam, bárcsak ilyen anyja lehetnék a fiamnak, majd késõbb rájöttem, hogy nem is szeretnék ilyen anya lenni. Ez a kapcsolat már kóros volt közöttük, erre az életkorra már valaki másnak kell átvennie ezt a szerepet.
Paul valószínûleg nem tudott megküzdeni a feladataival -nem csak a drogra gondolok-, mert az anyja mindent megoldott helyette, mindig ott volt, nem hagyta, hogy önálló, szabad akaratú férfi legyen. Ekkora "gyereknek" nem szabad tálcán vinni a vacsorát (hozzáteszem, hogy nekem is hozta az édesanyám). Biztos vagyok abban, hogy Paul hamar megtanulja a függetlenséget, az önálló életet és ha ráébred a saját pozitívumaira, le tudja tenni a drogot is.
Nem ítélem el az anyját, félreértés ne essék, valószínûleg az élethelyzetük hozta ezt a szituációt, csak ketten voltak, egymásnak és egymásért éltek.

Elgondolkodtató film, néha kicsit unalmas jelenetekkel, jó színészi játékkal.
Kategóriájában 7/10.
has drukker 2010 máj. 06. - 22:03:20
Megnéztem a szinészek adatait. A srác valóságban 20 éves volt mikor ez a film készült. 18 éveset személyesít meg.
Kár hogy csak most fogom nézni, eddig a hátérbõl hallgattam..