Manolete - Az arénában isten

Bakancslistához adom
Manolete
spanyol-angol romantikus dráma, 92 perc, 2007

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Manolete (Adrien Brody), a híres spanyol matador Sevillából Linaresbe utazik. Útközben azonban megáll Córdobában, hogy meglátogassa az édesanyját. A városban egy ifjú titán versenyre hívja ki. Manolete, akit egykor hősként ünnepelt a nép, elfogadja a kihívást. Temperamentumos barátnője, Lupe Sino (Penélope Cruz) a végsőkig kitart mellette, de képtelen még egy életveszélyes küzdelmet végignézni. A versengés során Manolete mindent megtesz, hogy visszaszerezze a közönség szeretetét, ám ezért nagy árat kell fizetnie.

Stáblista:

Szereplők

Luis Miguel Dominguín
José Flores González Cámara

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Gabriella1015 2018 jan. 19. - 17:21:35
Borzasztó rossz a szinkron minõsége, a zene az egész film alatt elnyomta a szöveget, nem lehetett érteni!! (Semmi baj a hallásommal...)
Ezen javítani kellene valahogy, a további vetítések érdekében.
4/10
olahmiki1959 2015 jan. 05. - 08:35:05 4/10
Felemás érzések...
Penélope Cruz nagyon jó színésznõ, hihetetlenül izgalmas, igazi, szenvedélyes mediterrán nõ, most is hibátlan alakítást nyújtott.
Adrian Brody a zongoristában elképesztõen nagyot játszott, viszont amikor kemény fiúkat, akcióhõsöket, kommandósokat és torreádorokat kell alakítania, azokat a figurákat õszintén szólva, majdnem mindig szereposztási tévedésnek tartom.
(Elismerve természetesen a színészi kvalitásait)...:)

A film: az elsõ fele érdekes, - bár az állandó idõsíkokban való ide-oda ugrálás meglehetõsen idegesítõ, pláne, amikor a nõi narrátorhang nem csak a dátumot mondja be, - az még rendben is van - hanem a pontos idõt is! Ki a franc kíváncsi arra? - elnézést a kifejezésért.

A film második fele azonban tömény unalom, idõhúzás, felesleges, funkció nélküli mûvészieskedés.
Az arányokat nagyon eltévesztette a rendezõ, közel fél órán keresztül mutatni a bika és a torreádor szembenállását, jelentõségteljes összenézését, az ember és az állat végsõ, nagy összecsapásának elõkészületét, és elvárni, hogy ebbõl a gigászi - bár inkább szellemi síkon történõ - küzdelembõl a nézõ valamiféle végsõ konklúziót vonjon le, és még valamiféle katarzist is érezzen, totális félreértés...
Katarzis helyett unalom, feszültség helyett egyre növekvõ türelmetlenség és idegesség lesz úrrá azokon, akik végignézik ennek a filmnek az utolsó félóráját, vagy inkább 40 percét.

Ráadásul - ez már az én észrevételem - amikor végre történik "valami", azt nem lehet látni, el van kapkodva, vagy szemérmességbõl nem mutatják a sebesülést, a bika támadását.
(Azt nem tudom, hogy ez az RTL Klub áldásos tevékenységének köszönhetõ-e, nevezetesen, kivágtak-e a filmbõl fontos másodperceket, vagy a rendezõ alkotta-e eleve ilyenre a filmet, a végeredmény ugyanaz.)
De mindegy is.

Ebbõl az alaptörténetbõl egy nagyon feszült, izgalmas drámát lehetett volna készíteni, - egy másik férfi fõszereplõvel! - így azonban egy jó színészi alakításokkal megfûszerezett, de végeredményben egyszerûen unalmas film lett a végeredmény...
Kár...
Gessler 2012 dec. 14. - 09:56:30 Előzmény Gabriella54
OFF

Ilyet jellemmel bíró ember csak akkor mondhat, ha vegetáriánus! (És nem horgászik, vadászik.) Mert ha nem az, akkor csak másra bízza a piszkos, a véres munkát, de tocsog a vérben. Még annyi esélyt sem ad az állatnak, mint a torreádor.

ON
3/10
lamount 2012 márc. 19. - 22:59:15 3/10 Előzmény startlap1919
A két színész amúgy valóban zseniális, így kib.szni velük, egy ilyen szar filmmel.
8/10
startlap1919 2011 aug. 04. - 14:44:50 8/10 Előzmény Gabriella54
A két színész valóban zseniális, és a film képi világa is egészen magával ragadó.
10/10
Gabriella54 2011 júl. 01. - 12:32:52 10/10
Az aréna ilyen, valaki holtan hagyja el a küzdõteret - nem is értem, hogy nevezhetik ezt sportnak.
Mindenesetre Adrien Brody és Penelope Cruz nagyszerûek.
Ford Mustang 2011 júl. 01. - 12:02:23
Na igen. Egyedül Penélope miatt néztem bele, de nem ér sokat!
10/10
kowalsky 2011 júl. 01. - 02:31:15 10/10
szépelgés, ölés és haldoklás..
8/10
sanderb 2011 márc. 23. - 08:16:28 8/10
Tipikus szerelmi témát dolgoz fel a film a spanyol földön híres matador Manolete és egy nem túl jó hírû (értsd: könnyûvérû) színésznõ között, midjárt a II. Világháború után. A dolog tipikussága abban áll, hogy a férfi beleszeret a gyönyörû nõbe annak ellenére, hogy barátai, ismerõsei ettõl óva intik - a szerelmes már csak ilyen. Még álmai nõje, a színésznõ sem rest kétségeket ébreszteni a férfiban, ám õ tántoríthatatlan. A film a rózsaszín álomból ébredést, a lila köd oszlását, a féltékenység mételyét ábrázolja; a dráma szinte borítékolható...
Kimagasló színészi alakításokat láthatunk Penelopétól és Brodytól. 10/8